31/8

Åh vilken tur att jag hade spelkväll med gänget igår, var ju sååå uttråkad. Det var roligt, först var vi bara fyra så då spelades det tower aka tornet :P. Gick bra, förlorade en gång och det var för att jag råkade vicka lite på bordet. Fyfan vad äger på tower alltså haha :P. Rolle gjorde en Robin några gånger, han drog bort klossarna så det bara stabiliserades på en kloss. Satt ju tyvärr efter honom men det gick bra ändå, jag klarade mig ;P. Sen övergick vi till att spela skitgubbe, hann bara med en rond sen ringde det på dörren och vi blev för många på kortspel. Det spelades tower en stund till när de andra kom och sen övergick vi till att spela settlers -_-. Jag och Karro teamades upp, de enda som inte kan reglerna, ptja jag kan väl reglerna lite men har aldrig brytt mig om att lära mig det då jag tycker det är pisstråkigt. Men jag och Karro hade tur, de andra var emot oss tillslut bara för att det gick så bra. Dock vann inte vi men en andraplats skadar inte :). Tycker nästan settlers är lite roligt nu (kanske för att vi hade en jävla bra tur)


Började skolan idag. Inte så farligt faktiskt, känner mig inte så nedtyngd av allt som behöver göras, kanske är invand eremit och härdad? Vi fick med oss nyaste upplagan av FASS-boken och läkemedelsboken, det blev jäävligt tungt det!

Kom på att jag glömt mitt braiga sudd och USB-minne i Katrineholm. YES, oh well jag har en liten backup-sudd som jag får tralla med ända tills jag anländer till Katrineholm någon gång igen. Eller så får jag väl ta mig till stan och köpa det.

Försökte mig på caramelldansen på piano. UUUSCh tycker inte om när det är konstig takt på det, skitsvårt då ju! BLÄ. Får se om jag har motivation nog för den...

Har förnyat mitt friskiskort så ikväll blir det aerobics :). Ska bli intressant och se de nya fräscha lokalerna.

Jaha det var nog sista inlägget för augusti då!

Toodles

Boring

Oj vad rastlös jag är, känner inte för att göra något nu heller. Spelkväll snart, wee!

I Uppsala!

Nu är jag i Uppsala. Bilresan hit var inte rolig, har ju bilat en hel del nu på sistone och inte korta sträckor heller men nu slipper jag göra det ett bra tag :). Väl framme lastade vi av alla saker hemma hos mig sen drog vi mot nya Ikea som jag inte har varit på. Jo den var lagom stor den haha. Hittade två snygga och billiga förvaringskartonger som jag kan ha mina kläder i och de är superbra. Nu slipper jag mosa ner alla kläder i mina lådor yes! Jag drog ut alla kläder och placerade de prydligt och ordnat, det tog sin lilla tid. Jobbigt var det också, sen dammsög jag och dammade av lite här och var så det inte är så dirty här. Är nöjd med resultatet. Har dessutom lyckats samla ihop gänget på en spelkväll imorn. Måste leka lite innan allvaret börjar eller hur? :). Hmm vad ska jag göra imorn på dagen då? Kommer säkert bli rastlös men men, får väl försöka njuta av rastlösheten när jag nu kan det. Jaa jag kan ju försöka mig på caramelldansen på pianot. Den ser faktiskt lite svår ut men ska försöka i alla fall.

Well det är väl allt jag vill nämna for now.

Toodles

Sista dagen i Katrineholm

Jaha så den dagen har kommit, eller nja, har ju inte börjat skolan riktigt än men ändå, sista dagen i Katrineholm är det i alla fall. Imorn får jag skjuts till Uppsala, troligen följer brorsan, hans fru och mamma med. Vi drar mot nya IKEA yaay :D. Sen så måste jag handla lite mat och det är superbra att ha bil till att storhandla med. Fungerar så där när jag har cykel och ska vingla mig hem med alla kassar.

Idag har jag hjälpt till att städa hos Robins lägenhet, fyyy vad läskigt det är att tvätta de där fönstren, var ju tvungen att luta mig utåt för att nå utsitdorna. Men jag klarade mig, sitter ju här och bloggar. Ja det var sista dagen för mig och Robin i Katrineholm :(. Buhuu, fast det känns inte lika illa som det gjorde igår, säger ju att humöret svajar! Vi kommer nog snart ses igen, tror på sista minuten biljetter och traderabiljetter ;P.

Så bloggar nog nästa gång i Uppsala om jag inte orkar göra det imorn bitti

Toodles ~

Seg dag

Idag tog jag och brorsan och körde iväg mot Arlanda för att hämta pappa. Efter att ha hämtat pappa körde vi hem, jag fick köra efter ett tag. Blev osäker sen om jag skulle svänga av mot Flen och frågade då sa pappa först att jag skulle svänga av men ändrade sig sen när jag redan var inne i svängen och gnällde om vad jag skulle till Flen och göra sen så sa jag att han sa att jag skulle göra, han erkände inte, som tur var så sa Wai också att han hade sagt det, fast pappa erkände inte. Då rusade mitt humör och jag gormade att han visst sa det.
Trevligt att humöret blir sådär ibland...

Jag har märkt att humöret varierar ibland. Kan bli sur av helt okänd anledning ibland och frågar man mig så kan jag inte alls svara på det. Ibland blir jag ledsen av okänd anledning också. Eller det är småsaker som lockar fram det humöret, men det är ju bara småsaker som man inte alls behöver tappa humöret för så jag kan ju inte säga att det var anledningen direkt...

Måste nog packa kläder imorn... Ska snart börja skolan igen, usch vad jobbigt allt plötsligt blev. Skönt att slippa vara i Katrineholm iaf, kan ju göra som jag själv vill sen men måste göra allt själv... Blä.
Tycker det är otroligt jobbigt att jag kommer träffa Robin mycket mindre nu, kan inte bara tralla iväg på en femminuterspromenad och se honom längre... Usch tanken gör en inte glad, nu skiter jag i det här.

Blää ibland gör det ont i själen.

Inget idag

Idag gjorde jag absolut ingenting! Usch vad tråkigt inget kan vara haha! Jag blir dessutom ännu slöare när jag inte behöver göra något, vill inte göra något då, jag vill bara slöa och göra inget vilket gör mig ännu mer rastlös haha. Weird
Jag kommer nog inte klaga så mycket mer när skolan börjar och jag måste börja plugga massor. TImmarna bara rinner iväg då, dessutom måste jag sköta allt själv igen och vara social. Ingen tid kommer det att finnas till att slöa då du. Blä, varför finns inget mellanting.

Jag googlade idag på apotekaryrket. Det verkar som att många flyttar utomlands för karriärmöjligheter efter apotekarutbildningen. Det är så okänt yrke i Sverige, väldigt synd det... Men läste på aftonbladet att apotekare platsar på fjärde plats över de som tjänar mest. Yay :)

Yrken Bruttolön i miljoner kr Nettolön
 
Läkare 21,0 12,2
Civilingenjör 18,6 11,2
Civilekonom 17,6 10,8
Apotekare 16,8 10,4
Jägmästare 16,8 10,3
Jurist 16,5 10,2
Systemvetare 15,9 10,1
Datavetare/
matematiker/fysiker 15,8 9,9
Veterinär 15,7 9,9
Samhällsvetare 15,3 9,7
Tandläkare 15,3 9,7
Geovetare 14,9 9,5
Kemist 14,9 9,5
Högskoleingenjör 14,6 9,4
Arkitekt 14,4 9,3
Genomsnitt 14,3 9,3
Biolog 13,9 9,0
Agronom/hortonom 13,8 9,0
Präst 12,8 8,5
Psykolog 12,3 8,2
Logoped 12,1 8,2
Gymnasielärare 11,5 7,8
Dietist *) 11,1 7,6
Socionom *) 11,1 7,6
Sjukgymnast *) 10,7 7,4
Bibliotekarie *) 10,6 7,3
Arbetsterapeut *) 10,3 7,1

Fotnot: Livslönerna är beräknade på 2002 års löner. Bruttolönen visar genomsnittlig totalinkomst i livet mellan 20 och 64 år. Nettolönen visar inkomsten efter skatt och amortering av studieskulden. Under studietiden räknas lån och bidrag som inkomst. För samtliga yrken med asterisk gäller att livslönen är lägre än för jämförbara gymnasister som valde att inte läsa vidare på högskolan.Källa: Saco

2-årsdagen

Idag firade jag och Robin vår två-årsdag. Han hade minsann planerat en tripp till inget mindre än Kolmården. Fyfan vad längesen jag var där sist. Det var väldigt oväntat så överraskad blev jag allt :). Väl där gick vi runt ett antal kilometer och kollade på massor med olika djur, det var roligt att se schimpanserna slåss med varandra, de använde till och med pinnar. Så kollade vi på en delfinuppvisning i "delfinarium". De är så söta och duktiga! Till lunch åt vi buffalo wings och jag provade att dricka cola zero för första gången faktistk. Det smakade gott men inget man ska dricka till vardags precis med tanke på att sötningsmedlet är aspartam :P.
Tyvärr fick jag inte med mig bilder från denna resa eftersom det var en överraskning :P. Även om jag skulle haft kamera så skulle det inte blivit så många bilder, har lärt mig att uppleva det  mer än att förstöra det med att skapa minnen med kameran och inte riktigt njuta av det fullt ut.

Sommaren lider mot sitt slut... Men jag har faktiskt haft en härlig sommar, har åkt på lyxkryssning och sett massor med olika länder samtidigt som man fått i sig go mat, roadtrippat till Skara och åkt till Kolmården :). Jag är nöjd minst sagt ^_^.

Måste nog börja packa lite grejs som ska med mig till Uppsala, glad att jag får skjuts så jag slipper ta tåget!

Tillbaka igen

Så det var den helgen i Skara. Har hjälpt Robin och flyttat lite så har vi haft filmmaraton på Shrek (kurade ihop mig i Robins bröst till den tredje och halvsov lite, var trött!). Vi har latat oss under helgen, var ju helg så centrum var inte öppet precis. Resan hem tog en evighet men vi roade oss med lekar som att säga en djurart/växtart på den bokstaven som det föregående slutade på sen bytte vi till "gissa vem jag tänker på leken". Var lagom slö både fysiskt och psykiskt när jag kom hem, ville bara gå och lägga mig ner nånstans. Tur att det inte var jag som körde :D

Imorgon firar jag och Robin vår två-årsdag. Fyfan vad vi är ett gammalt par! Undrar vad han hittar på tihi ^_^

hehe

Kisa med ögonen lite om ni inte ser vad som står :P

Oj vad jag bloggar

Ville nämna en sak till.

När man  är ute i allmänheten så brukar man ju ibland stöta på personer som glor på en jättelänge. När jag var yngre så tog jag illa upp för att jag trodde det berodde på att jag inte var av svensk härkomst. Men det finns säkert människor som glor av alla orsaker.

Vet ni hur  man tacklar människor som glor? Glo tillbaka! Ha en stirrtävling, både kul och spännande att se vem som ger sig först. När jag går med mamma och stöter på såna personer som glor så säger jag, "mamma han/hon glor på mig". Då brukar hon bara säga att det beror på att jag tittar på den personen så klart den personen tittar tillbaka då. Men det är ju inte alls så, den personer råglor ju för faan!
Glor du på mig så glor jag tillbaka. Jag kommer inte sluta glo förrän du viker undan blicken så det så. Mohahaa. Stirrtävling ftw!


Fan glor du på?

Wind Crest

Dagens låt från Final Fantasy X-2, Wind Crest. Fin är den!

Förresten!

Om ni inte märkt det så har jag ändrat lite på bloggen. Ny header och bredare. Förändringen gjorde jag bara för att jag blev irriterad för att jag inte kunde ha bredare bilder sen så breddades ju inte headern samtidigt så jag fick leta ny header. Hittat från http://www.themeheaders.com

Dessutom efter tittande på "the doctors", avsnittet med tungorna så har jag börjat att borsta tänderna med vänster hand. Vill träna min högra hjärnhalva haha :P. Det är lite knixigt, märker att jag koncentrerar mig mer men svårt är det inte, jag kletar inte tandkräm på kinderna i alla fall :)

Löste dessutom en svår sudoku. Har aldrig gett mig på såna för att det är jobbigt men efter tre dagar så löste jag hela. För att notera det så satt jag inte 24 timmar om dygnet med sudokun, jag la den vid sidan när jag tyckte att jag kämpat nog för den gången!


Hoppas min hjärna är större än Homers :P

Fredag!

Weee äntligen fredag! Eller? Mjaa har ju varit ledig hela tiden, jobbade dock igår så men... Äh vad vill jag ha sagt egentligen?

Uhuu, jag som ville prova på yogan idag på friskis och svettis men det stod att det blev inställt för att ledaren inte hade tid :(. Har missat de tillfällen yogan ägt rum. Yogan har varit fredagar sen 31:a juli. Ja det var då jag åkte till flyget, sen så kom jag hem på fredagen den 7:e augusti (yogan är på morgonen) sen veckan därefter var jag sjuk och nu står det att det har blivit inställt. Kul va? De kommer inte ha nåt yogapass i friskis och svettis i Uppsala där jag tränar sen. SUCK. Oh well, nångång i framtiden kommer jag väl få prova på det. Fick ju prova på en gång i gymnasiet men det var nån lugn form av yoga så det var ju inte så svettigt som jag hört att det kan bli. Det var mest tråkigt...

Ersatte yogan som skulle ha varit idag med promenad. Robin var vaken så jag drog med honom. Hehehe.

Torsdag

Idag jobbade jag, sen när min arbetskamrat kom och skulle ta över så fick jag en tillsägelse. Min brukare har tydligen gått ner två kilo under en månad då "the regulars" haft sin semester, så det är såklart vi vikarier som gjort fel. Ptja jag tycker inte att hon fått lite mat av mig, det är ju ungefär det jag stoppar i mig under en dag, sen är det ju kanske så att jag bytt ut kakorna mot frukter under mellanmålen. Men ja, jag erkänner ändå att jag i början inte orkade försöka pilla in all lunch i henne då hon spottade ut det hela tiden men det skedde max tre gånger. Äsch två kilo under en månad är inte så farligt, hon är inte underviktig nu precis... Aja känns lite sådär att bli tillsagd när jag känner att det inte riktigt är rätt. Inte som om vi har svältit henne. Som att vi har misshandlat henne och det skulle jag aldrig göra plus att jag inte jobbat så många tillfällen under den senaste månaden.

Påminner mig om för två år sedan då jag jobbade på kronfågel. Vi var flera som jobbade runt ett bord där kyckling hade fyllts, det skulle vi packa. Sen så råkade en tjej ha i fel kycklingdelar eller något, kommer inte riktigt ihåg exakt så vi fick plocka tillbaka allt på bordet tillbaka till baljan. Jag sköt tillbaka baljan och fick en utskällning av en av förmännen där. Den andra tjejen var också asiatisk så han förväxlade väl oss. För vi alla vet väl att alla asiater ser likadana ut...

Skitsamma, mot kvällen drog jag mig till träningen, var en vecka sen sist, har ju inte orkat eller hunnit  så det har inte blivit så mycket träning på sistone. Det blev step i alla fall. Förstår inte varför alla andra ser torra ut efter passet när jag själv dryper i svett. Allvarligt alltid så, varför är det ingen annan som dryper i svett?

På jobbet när min brukare vilade så tittade jag på The Doctors, det är intressant att kolla på faktiskt. Massor med roliga fakta som att isvatten förbränner kalorier för att kroppen måste arbeta för att värma upp det. Det sägs att åtta glas vatten per dag under ett år skulle få en att gå ner tre kilo. Mjaa känns lite för obefintligt för att man skulle köra med en sån diet :P. Det skulle vara ett bättre alternativ istället för andra drycker som cola om man drogade de dryckerna.

Snart helg! Inte för att det gör någon skillnad nu när jag är ledig men jag ska ju dra med Robin till Skara och leka med honom under helgen så det blir supermysigt :). Vi fyller dessutom snart två år oj vilket gammalt par vi är!

Långt inlägg det blev! Oh well enjoy your reading m'am/sir

Onsdag

Redan onsdag oj vad tiden drar iväg!

Imorn ska jag jobba igen, de behövde folk, det gjorde de idag också men jag vill nog helst vara förberedd på att jobba dagen innan och inte en och en halvtimme innan... så det tackade jag nej till.

Idag blev det ytterligare en film, "Howl's moving castle". Också en film av Miyazaki. Tyckte bättre om Spirited away men den här var bra också. De gamla tanterna de har i båda filmerna har så stora näsor hahaha.

Howl's moving castle

Sprited away

Se! Stooora näsor!



Jahaa

Källan till pipet var tydligen brandlarmet, det var lågt batteri på den... Men skönt att slippa det pipet nu!

Igår hade jag det trevligt med tjejerna. Fick äntligen se Beccas nya lya och hennes katter. Ursöta var de :). Vi kollade på American Pie the wedding men det blev inte så mycket koncentration på filmen, vi pratade mest hehe. Men fick i alla fall se de roligaste momenten i filmen ;).

Mot kvällen drog jag mig till Robin och det blev ytterligare en filmkväll haha. Många filmer jag tittar på nuförtiden. Denna gång blev det Spirited Away. Den var skitbra! Magiskt på något sätt, går faktiskt inte att beskriva varför den är bra egentligen... Bara är så.



Levnadskostnader

Hittade förresten en sida som berättar vilken stad det är dyrast att bo i och det är Tokyo. Hmm ska man dit på en resa så måste man ha sparat ihop en heeel jävla del. På andra plats hamnar Osaka. Ja dyrt är det i Japan. Suck...


dyrt


Photobucket


Källa: Mercer

MMmm donuts *drools

FAaaan råkade radera hela inlägget så nu måste jag skriva om det. Fuck

Oh well, idag blåste det jävligt hårt så mamma bad mig skjutsa henne till jobbet, ville inte cykla i den blåsten. Förståeligt men jag sträckte ändå på mig och sa att jag minsann brukade cykla i alla väder. Men hade jag en bil så skulle jag nog  ta bilen om det spöregnade eller haglade, lite vind skulle jag nog ändå ta cykeln till, kan säga att det blir mer motion.

Bakade idag också, idag blev det minsann munkar, första gången jag bakar munkar och resultatet blev faktiskt bra :). Mamma tog dock hand om själva friteringen men jag kan väl ändå säga att jag gjorde det mesta ändå :P.

Har blivit två filmer idag också, en såg jag imorse. Skulle fixa så mammas nedladdningar hamnade i rätt mapp och såg någonting som hette "The Ramen girl". Blev intresserad och checkade på samplen, verkade intressant så jag kollade sedan på filmen ^_^. Handlar om Abby som följer med sin kille till Tokyo och sen blir lämnad. Hon blir förtvivlad och går till en Ramenrestaurang och käkar Ramen. Hon blir alldeles fast i det och tvingar ägaren att lära henne laga ramen. Det är roligt, hon pratar inte japanska och han inte engelska så de förstod ju varandra väldigt bra!
Mot eftermiddan började jag sakna Robin och ringde honom, tog mig sedan till honom efter middagen med några cookies som jag bakade igår och några munkar. Allt bakat med kärlek till min sötispaj ;). Han hade hyrt filmer och jag fick välja en av dem. Valde Jack Brooks monster slayer. Den var helt okej, underhållande äckligt var det!



    

Min favoritdrink so far

Har alltid velat prova såna där tropiska drinkar som inte smakar så mycket alkohol, på båten provade jag äntligen en sådan. Fyfan vad good den var! Jag menar då Strawberry Daquiri (Dakiri som jag uttalar den ;P). Muums var den! Ska kanske prova göra en sån utan rom nån gång :P. Haha

Frozen Strawberry Daiquiri
  • 4-6 cl ljus rom       <-- Tihi \(^_^)/
  • 3-4 jordgubbar
  • 2 cl pressad lime eller citron
  • 1/2 tsk socker
Häll samtliga ingredienser i en blender tillsammans med 1,5 dl krossad is. Kör blendern i 10-20 sekunder. Servera i ett kylt cocktail- eller vinglas garnerat med en jordgubbe.

Källa: Cocktaliguiden

Piiip

NEEEEJ PIPET KOM TILLBAKA!!!!

Aktiv

Idag vaknade jag tidigt som vanligt, vaknade cirka 05.55 och låg och vred mig en stund, sen gick jag upp och tyckte det inte fanns nåt roligt att äta till frukost så jag gjorde fattiga riddare med brunt bröd :P. Fungerar faktist med fiberbröd också, behöver inte vara såna där toastmackor :). Blandade iaf två ägg med lite kanel och doppade i bröden som sedan stektes. Har sirap på dem sen och det var mumma. Åt dem med en kopp té. Sen tog jag en promenad runt Djulö. På eftermiddagen började jag känna mig lite rastlös. Hade ingenting att göra. Jag måste verkligen ha något att göra hela tiden, ja vissa dagar kan det faktiskt vara skönt med att inte göra något men oftast vill jag alltid ha något att syssla med annars kan jag bli rastlös. Så jag tänkte baka och cyklade till Willys för att köpa ingredienser som saknades. Bakade amerikanska cookies, de blev knapriga och goda :). Sen strök jag kläder och nu sitter jag här och slöar. Nu känner jag att jag bara kan sitta och inte göra något, ja, jag slötittar på tv och surfar samtidigt, fast det är väl knappast nån aktiv syssla :P.

Idag har det dessutom pipit i hemmet. Låter gällt och jobbigt, det var två pip i minuten och enligt mamma så började det klockan 4 på morgonen men nu verkar det ha gett sig, det har inte låtit på ett tag iallafall! Vet inte var det kom från, lät som det kom från nätuttaget. Oh well skönt att det inte låter nu längre...

Här är några gulliga bilder till er ^_^


Det är min mat din musjävel! *Buff*


Flytta på dig dåå!

Bilderna tagna från Foki

Tydliga bilder

Våra bordsgrannar på båten som är från Australien berättade att på deras cigarettpaket så fanns det läskiga bilder på hur rökningen påverkar vår kropp. I Sverige finns endast en varningstext med "Varning rökning dödar".
I Norge har man infört sådana bilder och Sverige kan bli det tredje nordiska landet att införa det. Ja tydligt ska det vara
Källa: aftonbladet


Vet inte om det är så viktigt, de allra flesta som röker vet väl ändå vad de utsätts för. Ja kanske inte är så trevligt att ha en sådan förpackning hemma så det är väl bra ändå!

Buääääh

Ska jobba idag...

Jag drömde att jag vaknade 8.24 och det var i vårt gamla hem, men det var inget konstigt med det men jag kom försent till jobbet och var helt uppstressad. Sen ringde en arbetskamrat och undrade om jag kunde ta hennes tid också så att jag skulle få jobba hela dagen idag. Jag sa neej det kan jag inte och hon blev ledsen. Usch vilken dröm, drömde något annat också som var rätt så intressant men jag kommer inte ihåg den. Vaknade ju mitt i natten och trodde att jag skulle komma ihåg det. Att jag aldrig lär mig att ha ett block och en penna i närheten så jag kan skriva ner mina drömmar. För lat

Heath Ledgers sista film

Jag trodde att batmanfilmen där Heath spelade Jokern var hans sista film men tydligen så hade han en film som han aldrig hann avsluta innan han gick bort




Jävligt tråkigt att han gick bort så ung, han har ju ett barn till och med som får växa upp faderlös :(

Ewww

Vet ni vad godis innehåller?

Rött godis: Färgämnet som gör det rött är brända löss

Gelegodis:
Innehåller valfett och gristarmar och även skrapad grishud

Källa

Det låter ju supertrevligt, jag som just köpt hem Bassetts vingummin

Blir faktiskt lite sugen

att lära mig caramelldansen


Fyfan vad hon rockar

...

Äsch nu vill jag bara tillbaka till plugget igen, komma tillbaka till vardagen och träffa mina pals. Mina fingrar kliar för jag längtar faktiskt tillbaka till min keyboard. Jag vill spela piano och bli duktig igen och sen ska jag spara ihop till en sån där glittrig flygel som fanns på båten.




Robin är allvetare, finns det nåt denna människa inte vet? Ursäkta mig för att jag trodde att Island hade igloon :P

Denna bild tillägnar jag honom.


Slöardag

När jag vaknade imorse kände jag mig fortfarande sjuk och seg. Ringde in och anmälde mig sjuk från jobbet igen och har mest legat och slöat hela dagen. Men nu mår jag faktiskt riktigt bra, det är bara magen som känns lite jobbig bara men annars mår jag super, orkade till och med ut till kolonin för att hjälpa till att vattna grönsakerna, dock tycker jag det är onödigt nu i efterhand när de mörka molnen är ute och spökar.

Nu är det som att jag bara väntar på att skolan ska börja, sommarlovet är över nu när jag har varit på min semester. Tänk 1,5 år till sen vet jag inte vart i Sverige jag hamnar i och med min praktik. Läskigt är det.

Suck jag längtar till nästa stora semester. Ska spara ihop till det, vill resa långt. Japan, Australien eller USA skulle inte skada. Men Kina skulle jag också vilja resa till, skadar aldrig med en femte gång. Känns helt okej med att ha besökt flera ställen i Europa nu iallafall :).

Det är kul att resa och helt värt all stress och pengar man måste lägga ut. Man får ju upplevelser tillbaka och ett gäng glada och mindre glada minnen :)

Semestern över!

Oj oj oj, det var en härlig semester! Värsta lyxkryssningen.

Dagen vi tog oss dit var jobbig, hade kanske sovit max en halvtimme innan vi skulle åka mot Arlanda klockan 03.00. Väl på flygplatsen checkade vi in och åt en dyr frukost där på Arlanda sen var det dags för flyget som tog cirka 3 timmar. Alltid lika roligt att kolla när man lyfter och se hur alla byggnader blir allt mindre.


Söta Robin på Arlanda



När vi äntligen var framme i flygplatsen Fuminicio (om det nu hette så) i Rom så fick vi leta upp stället där de kom med bagaget och där fick vi vänta lääänge men tillsist kom vårt bagage! Oj vad vi inte alls visste vart vi skulle ta vägen, ingen information hade vi fått direkt så vi fick gissa oss fram hela tiden men allt gick rätt. Vi hittade vår transferbuss och åkte iväg. Fyfaaan vad jag var hungrig, hade ju inte ätit sen halv sex ungefär och klockan var väl runt halv ett då. Det var varmt också, min aircondition i bussen var typ den enda som inte fungerade så jag svettades, var hungrig och supertrött. Bussresan tog väl cirka en timme och vi var äntligen framme. Där möttes vi direkt upp av den höga servicen, de flyttade på vårt bagage och tog väl hand om oss, vi fick våra cruise cards och kunde ta oss ombord. Oj fyfan vad båten var stor och fräsch! Den är väldigt ny också, vi var ju på den tredje kryssningen :)


Båten!


Inuti båten var det bling bling trappor, fläckfria glas och speglar överallt.


En av alla flyglar som fanns på båten, sån skulle man ha!

Vi var hungriga så vi frågade vart man kunde äta och tog oss till buffén som serverades. Vi orkade gå och fixa en del grejer som behövde fixas och gick sen för att slöa i hytten. Den var också riktigt nice.

 

Hytten städade de ungefär 2-3 gånger varje dag och man såg alltid folk som putsade alla glas och målade lite på båten vid varje hamn.

Vi orkade verkligen inte vandra runt i Rom där vi landade så vi slöade i hytten till nästa dag istället. Men vi tog oss till middagen i alla fall och mötte upp en trevlig familj som var våra bordsgrannar resten av resan. Middagen kunde vara upp till femrätters (det tog jag en gång) och var helt underbart go, ja inte alla rätter kanske men den höll klass som resten av båten iallafall!
Efter en god natts sömn var jag på topp igen och kunde uppleva Genoa (Italien). Det var jättefint där!


Såg ett coolt gammalt skepp


Det där är faktiskt en människa som kunde stå läskigt stilla


Här skakar han hand med en unge


Jaha det är Columbus

Vi var duktiga, man kunde välja och följa med på guidade turer hela tiden som skulle kosta en hel del extra, vi tog oss ut på egen hand! Här är lite bilder från akvariet i Genoa


Maneter


Muräna?


Doris!

Tog många fler bilder i akvariet men man fick inte använda blixten så det mesta blev suddigt. Jag har tafsat på rockor där haha. Första gången så ryckte jag till för att den gjorde det. Men jag jagade runt på flera och känslan var en aning slemmig... Fanns många gatuförsäljare där och en av dem tvingade på oss ett armband och små djurprydnader eller vad man säger. Han ville dessutom köpa mig...


Det var uppförsbackar i Genoa


Nästa stopp var i Marseille i Frankrike. Hmm ja staden var väl rätt okej men det var inte så roligt där, allting var dyrt och man klarade sig inte så bra på engelska där... Det var en besvikelse så jag tog inga bilder där :P

Efter Marseille var det dags för Barcelona, synd att jag glömt bort det mesta av min spanska men jag klarade att ta mig till La Rambla på egen hand iallafall. Frågade runt och de är vänliga därborta!


En till mänsklig staty!

Till vänster om den var det en mänslig staty som höll för ansiktet när jag försökte ta bild, han skrek china china (betyder kines på spanska) och pekade i sin låda där han antagligen ville att jag skulle lägga i pengar. Jag sket i att ta bild på honom och gick då och han sa bye bye. Väldigt otrevlig var han, skulle ha pekat finger åt honom. Blev aningen grumpy efter det. Men något skulle jag shoppa i Barcelona efter besvikelsen i Marseille så det blev ett par svarta örhängen till mig och en kapsylöppnare till Robin som låg hemma i hytten och var magsjuk :(. Nej Barcelona var inte heller någon favorit... Men jag tog en del bilder här trots det


En kula


Lite av La Plaza Cataluna


La Rambla


Columbus var en bra vägvisare, den pekade faktiskt åt hållet jag skulle ta mig tillbaka

Efter Barcelona så drog sig båten till Tunis i Tunisien. Här ska man vara försiktig med hygienen och man ska inte gå som ensam tjej där... Det var problem med att ta oss till Medina (centrum). Alla slängde sig på taxin och kösystem existerar inte utanför Sverige, tro mig. Men efter cirka en halvtimme fick vi en taxi som vi delade med ett par fransoser. Vi tog oss till marknaden där och jag fick en väska av Robin som jag fortfarande inte vet om det är äkta vara eller inte. Men Han prutade ner det till 75 euro istället för startpriset på 275 på väskan och några skålar. Fick en puss på kinden av säljaren, torkade snabbt bort det på min blus, är ju rädd för bacillusker. Tog en bild på en katedral i Tunis



Hett var det

Vi tog oss hem igen och slackade vid poolen med italiensk glass sen, mumma är det. Nästa ställe var La Valetta i Malta. Åååh där shoppade jag loss, fanns en marknad med billiga grejer, från Malta fick jag med mig en solfjäder, en leksak som man kunde spinna och tre halsband. Det var en bra stad :). De stängde klockan 13.00 redan så vi tog oss till båten igen. Fick höra senare på kvällen att de tydligen skulle öppna allt klockan 15.00 igen så blä på det :P.


Fick en bra bild på hela båten vi kryssade i på Malta


Ett café


En katedral


En ganska ren duva (fanns väldigt lortiga duvor på många ställen vi kryssade till)


Fint

Efter La Valetta kryssade vi till Messina i Italien. Där fanns inte så mycket, dyr shopping fanns där så inga bilder togs. Vi orkade inte riktigt heller så vi tog oss snabbt tillbaka till båten igen och relaxade lite. Jag klippte mig på båten, blev sugen efter att ha läst om att de hade de bästa hårfrisörerna där och Robin som klippt sig där hade ju inte en helt fel frisyr.

Oj oj oj, det var en riktig upplevelse, fick se många ställen och blev riktigt uppassad på båten, skämde ju bort mig med en balinesisk massage i 45 minuter efter besvikelsen i Marseille. Ja det var skönt, tror hon löste upp några muskelknutar jag hade. Maten var god på båten, vi käkade lunch ute i städerna i Genoa, Marseille och La Valetta, och de andra på båten. Italiensk glass och goda drinkar (Strawberry Daquiri) yummy! Efter resan blev jag förkyld och fick lite feber men det var tur att det var efter resan, slapp iallafall jobba då dagen efter resan haha! Åh fy vad jag vill kryssa igen. Allt känns som en dröm, jag har inte alls varit på kryssning, det är för bra för att vara sant! På båten anordnades två formella middagar så man fick ju klä upp sig och vara snygg också. Härligt härligt. Längtar redan till nästa semester men nu väntar jobb nästa vecka och sen lite ledighet innan skolan börjar igen... Suck. Oh well, man måste ha tråkigt också för att kunna njuta av det roliga i livet.


RSS 2.0