27 januari

Nu är lägenheten nästintill färdigfixad. Igår satt jag och Robin upp tavlor lite här och var hihi. Ser mysigt ut :). Vi har redan varit sambos i en vecka, fast jag tycker det känns som vi varit med varandra jättelänge. Igår var vi i Skövde och fixade ett gemensamt konto. Sen så köpte vi en tv på elgiganten. En 42 tum LCD från Philips :). Den är riktigt bra, bra bildkvalle är det allt.
Har även sysslat med hemmaträning. Har hunnit träna zumba två gånger och ett yogapass av Jillian Michaels. Shit det där yogapasset var superjobbigt. Den där Jillian (tränaren från biggest loser) kickade verkligen mitt ass haha. Svettig, mör och skakig var jag efter passet. Förresten så blev mitt exjobb äntligen godkänt så idag skickade jag iväg ett brev med ansökan om magister. Good for me :). Som jag kämpat med det där exjobbet alltså. Snart är det helg och då ska jag få spela Settlers :D. Vi spelade det förra helgen också men då spöade Robin oss tre gånger i rad så jag vill ha min revansch!

17 januari efter examen och allt

Hej! Vet att det är längesen jag bloggade. Beror på att jag inte orkat, tränat på min exjobbsredovisning, fixat i nya lägenheten, varit sjuk, åkt till Uppsala för att redovisa och sen sist men inte minst, TA EXAMEN :D!

Det känns faktiskt inte som jag tagit examen. Det ska väl egentligen kännas trist och så eftersom man splittras från sina vänner, fast det gjorde jag ju för fem månader sen när jag exjobbade i Mölndal. Hade iaf det jätteroligt på examen trots min övertrötthet och jag var ju inte helt frisk. Blev ju sjuk strax innan jag åkte till Uppsala och sen hade jag sovit ganska lite dagarna innan. Bra kombination! Men i torsdags åkte jag upp till Uppsala för redovisning av exjobb på min institution. Var så nervös att tåget skulle vara försenat och så, visserligen var den lite försenad men jag hann med bytet till Uppsala i Stockholm som tur var. Sen så åkte jag buss till skolan, köpte en macka och juice till lunch och sen så väntade jag på att få redovisa. Redovisningen gick väl helt okej, var dock inte nöjd med min redovisning, kändes som jag inte fick fram det jag ville. Alla exjobbare på institutionen fick en blombukett efteråt :). Denna blombukett tappade jag i ICA sen när jag och Lina skulle handla men jag fick tillbaka den sen igen. Någon hade plockat upp och lämnat in den där vid ICAs post. Fick ju bo hos Lina och Alan när jag var i Uppsala. Trevligt var det! På fredag var det äntligen dags för den stora dagen! Robin kom till mig kvällen innan. Han är söt som orkar ta sig från Skara till Uppsala trots övertrötthet och tenta samma dag, till skillnad från min familj som "inte orkade ta sig till mig". De klagar på att de skulle ha så tråkigt på det eftersom de inte kommer fatta något och att det är så långt till Uppsala. Ptja man kan ju göra det för min skull också tycker jag bara... Men min familj har alltid varit sån, för de kanske det inte betyder så mycket att ta examen, studenten eller att fylla år men för mig gör det ju det. Försöker att inte tänka på det, att vi tänker olika pga olika kulturer men det är ganska svårt ibland. De kunde ju ha varit där för min skull. Kändes som en knut när jag såg alla andra kursare ha med sig sina föräldrar. Några hade till och med med sig dem på examenssittningen.

Ja iaf, på examensdagen var det tal och sen redovisade ett antal och resten hade ju redovisning av sitt exjobb med postrar. Jag är en av dem, hade med mig min poster hem sen :). Efter det så åkte vi hem, jag och Robin tog en liten tupplur eftersom vi båda var ganska döda sen var det dags att göra sig i ordning för diplomutdelningen och examenssittningen senare. Robin filmade hela ceremonin så den finns inspelad ;). Vi tågade in och satte oss, lyssnade lite på tal och sen så fick vi gå upp på scenen och ta emot diplomet. Var så nervös innan haha! Läskigt att gå upp där ju! Efter ceremonin så tågade vi ut och med ett fackeltåg tog vi oss till sittningen på Norrlands nation. Hade jättetrevligt och på släppet dansade jag ur mig mina sista krafter. När vi åkte taxi tillbaka till Lina och Alan sen var jag så trött att jag nästan mådde dåligt. Dagen efter så åkte jag och Robin tillbaka till Vingåker, spelade lite kort och hade trevligt och igår så åkte jag tillbaka till Katrineholm. Innan jag åkte hem så ringde jag mamma tidigare eftersom hon ville prata dagen innan, hon frågade om jag ville firas. Det skulle minsann bli tårta och sen så skulle hon bjuda ut mig på lunch på måndag. När jag kommer hem så är det ingen tårta alls men det som var mest irriterande är att det första alla gör är att klaga på mitt diplom. "Va? Är det bara en vanlig pappersbit? Inga guldkanter eller något?". Lite smått irriterad är jag blir man.

Här kommer iaf lite bilder från min examen :)

Examenssymposiet


Lina, Jag, Anna och Linda :)



Jag vid min poster, den nedre är min




Diplomceremonin



Gängets pojkar, från vänster: Dano, Alan, Rolle, Robin och Janos



Tjejerna jag umgåtts med de senaster åren :). Hade Lina och Linda bytt plats bara så hade vi fått paren i ordning också :P. Från vänster: Lina, Linda, Anna, Jag och Matilda




Examenssittningen

Förrätten, en paj på vätterbottenost och rom på

 

Varmrätten, lammbiff med rotfrukter

Det serverades läkemedel också, alla farmaceutstudenter till ära (Med godis i)

 

 

Manskören

 

De uppvaktade damerna bland annat Linda och Lina

 

Det var min examensdag det. Den har varit jättetrevlig :).

5 januari

Jag har precis skickat in min poster, igår skickade jag in mitt abstact till exjobbet! Nu är det bara själva exjobbet och presentationen kvar! Shit vad jag längtar tills det är över så jag kan slappa lite innan praktiken.

1 januari

Då är det nytt år, 2011 alltså, jag kan inte fatta det. Det betyder att jag tar examen iår! Inte en utan två examen till och med. Jag tar ju magister i kemi den 14:e och sen efter ett halvår till ska jag få ut min apotekarexamen om allt går som planerat.

Vad gjorde jag på nyårsafton då? Jo först kom Robin in till Katrineholm och vi hittade en nyårsoutfit till honom. Sen så åt vi nyårsmiddag hemma hos mig. Anka, broccoli, lax och fläsk blev det. Mumma, sen var det soppa till. Efteråt så åkte vi till Vingåker och bytte om. Jag tog på mig min nya klänning som jag köpte från wear it. Jag ansträngde mig och lockade mitt hår lite också, jag insåg hur mycket hår jag hade och orkade inte mer. Men det såg ju bra ut ändå. Sen så åkte vi till David och Pia som hade nyårsfesten. Jag hade kul, det sjöngs och dansades till deras xbox kinect. Blir ju lite sugen att skaffa sån själv :P. Efteråt så gick jag och Robin hem, skönt att det inte var minus 20 den kvällen kan jag säga! Tar ju ändå ca 30 min kanske att ta sig hem därifrån. Idag så vaknade jag och kände mig seg men kunde inte somna om så jag fick Robin att gå upp. Sen spelades det lite kort med hans föräldrar, sen så åkte jag buss hem. Hemma har jag bara slöat. Usch känner mig sååå seg! Blir att lägga sig tidigt ikväll!


Gott nytt år!
RSS 2.0