Exjobb på AstraZeneca?

För några dagar sedan mailade jag en lärare på organisk kemi-institutionen och frågade om exjobb och om han möjligtvist hade kontakter till AstraZeneca. Fick inget svar så jag mailade igen. Fick sedan svaret att han väntade svar från en på AstraZeneca i Mölndal. Jag blev glad och skuttade lite. Tänk om jag kan få exjobb på AstraZeneca, då får jag in en fot i företaget :D.
Problemet är bara att det är i Mölndal. Hmm, ska jag flytta redan till hösten? Det blir ju jobbigt, det är ju bara ett halvår men jag kan ju inte pendla från Uppsala ner till Mölndal heller... Och redovisningen sker ju här i Uppsala. Ååååh vad jobbigt. Men men den dagen den sorgen.

Segt att sitta och läsa hela dagarna är det. Den här kursen innebär ju bara självstudier så man får sitta och läsa ett par hundra sidor om dagen. Försöker ta mig ut varje dag iaf...

Apotek

För några dagar sedan fick jag ett mail om att en apotekschef ville träffa mig angående sommarjobb. Ååh äntligen efter fyra år så får jag ett erbjudande. Problemet är ju att det är långt dit, Valdemarsvik... Funderade och funderade, sen ringde jag och tänkte avböja (väntar ju även svar från andra håll) men under samtalet så sa jag att jag kunde ju jobba en månad iaf. Så på fredag 12:e februari ska jag ner till Valdemarsvik och träffa henne. Över en lunch faktiskt :P. Har kollat ut bussar som jag kan ta sen är det bara att hitta till apoteket. Det borde inte vara några större problem, Valdemarsvik är en liten semesterort med under 3000 invånare :P. Spännande blir det. Vill ju göra annat än jobba som personlig assistent igen mitt sista sommarlov.

Svettigt

Idag var jag på team-aerobics, tre aerobicsledare som ledde och hade varsitt block. Kul var det och svettigt!

Helgen har varit superkul. Ja förutom omtentan i lördags, fan fick ingen sömn natten innan tentan. Låg och vred, massor med tankar i hjärnan. Lite sömn var det typ tre timmar... Tentan gick väl sådär... hoppas jag klarar mig... Men annars var det kul, var på bröllop :). Vi blåste såpbubblor, lyssnade på för hög musik och hade bröllopsbingo.

Eeeewwww

Homer i verkliga livet...



Källa: Realhomer

dåligt med sömn

Hade skitsvårt att somna igår, försökte låta bli att tänka för mycket men det gick inte så bra, så kände jag mig så varm också... Drog av täcket, frös, drog på, blev för varm. Nää fy. Kanske somna till lite vid ett-tiden vaknade kvart i fem och kunde inte somna om. Gick upp vid sex och skummade igenom till tentan.

Hoppas det går bra den här gången.

Pluggis

Igår var jag på bio med Karro, vi såg förhandsvisning på It's complicated. Den var bra, rolig var den :). Det blir tyvärr omtenta för mig. Tycker det var orättvist rättat men jag hade kunnat göra bättre ifrån mig också så det är nog som det ska. Så på lördag 9-15 befinner jag mig på Polacksbacken för omtenta. Det gör inget, världen går inte under för mig även om det kändes som det från början men jag har accepterat det. Varken glädje eller sorg håller i sig för alltid. Denna gång blev det då lite sorg för mig men det har ju nästintill gått över :). Klarar jag inte omtentan denna gång så blir det nog i augusti jag försöker igen. Har ju inte lagt ner all tid på tentaplugg precis eftersom de dröjde ända till igår morse med att svara på eventuell upprättning av min tenta. Men just nu pluggar jag för fullt, eller inte just nu då eftersom jag bloggar. Tar micropauser lite då ochdå faktiskt. Det kommer bli skönt med lite helg sen efter tentan, kommer förmodligen läsa på organkemin men men. Jag klarar mig.

Yoga och plugg

Åh jag längtar tills min kursbok i organisk kemi kommer snart. Det är jobbigt att sitta och läsa online-boken. Måste sitta framför datorn hela tiden. Lite jobbigt. Har även hunnit plugga till omtenta på lördag. För guess what, inget svar än. Sen var jag och Anna iväg på yoga-passet på friskis och svettis. Ptja, lugnt var det, jag frös, det var kallt i salen och det var inte så värmande pass precis. Helt okej var det väl.

Jag har ju en hel del kursböcker som jag inte behöver så jag satte upp annonser på de jag inte vill ha kvar och det var en som nappade direkt, så imorn måste jag till skolan och ta med mig kursboken som ska säljas. Yes lite money och lite vardagsmotion som jag slipper nuförtiden :P. Sen är det bio på kvällen med Karro. Vi ska se It's complicated. Den verkar rolig så jag hoppas det är en bra film :).

Sådär innan träning

Passar jag på att fylla i en liten grej som kan vara intressant att läsa :)
Hur bor du: Bor med en kurskamrat/kompis i en lägenhet på 58kvm
Brukar du komma i tid: Japp, förutom till get togethers hos vänner där jag vet att ingen kommer komma i tid :P. Annars kommer jag alltid i tid till viktiga saker, oftast sitter jag där och väntar en stund också :)
Hur lång är du: 158,5. Glöm inte 0,5 cm det är viktigt!
Kan du laga mat: Kan, kan jag väl. Lever ju än
Vad jobbar du med/pluggar du: Jag pluggar till apotekare, är inne i min åttonde termin av tio.
Vad har du på dig just nu: Mysbyxor, en randig tröja och en röd filt över mig :)
Har du någon fobi: Nej det har jag nog inte, jag är väl rädd för vissa saker men inte så att jag blir helt aaaah av mig
Hade du en bra kväll igår: Mja, tåget var ju inställt så jag fick hoppa på ett senare tåg men annars var den trevlig :)
Vilket är ditt senaste inköp: Hmmm har ingen aning!
Din favoritdryck på morgonen:
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Från pappa som sa att han skulle sponsra min hemresa tillbaka till Uppsala :)
Har du sovit i din egen säng inatt: Mhm
Vad hade du sönder senast: Hmm, var länge sen jag hade sönder något...
Vem snackade du med senast: Mamma på telefon :)
Varm favoritdricka:
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Iskallt vatten :)
Alkoholhaltig favoritdricka: Ptja cider kanske?
När gjorde du senast något riktigt dumt: Hehehehe
Saknar du någon just nu: Robin :). Saknar hemma i katrineholm också. Blir ju så bortskämd av mina rara föräldrar :P
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Det kan jag inte avslöja för dig!
Någon jag stör mig på: Jaa, kursansvarige på kursen jag väntar svar på!
Intressen: Träning, piano, ett trevligt umgänge med sällskapsspel, filmtajm, myspys med Robin
Senaste person du kramade: Robin
Senaste person du ringde: Robin
Senaste person som ringde dig: Mamma.
Vad drack du senast: Vatten.
Vill du ha barn: Ja även om det kommer förstöra min kropp :P
Längtar du till din nästa födelsedag: Det är ju trevligt med presenter :P
Har rakat dina ben någon gång: Ja
Är du sugen på något nu: nepp
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Blä för kaffe!
Använder du hudkräm: Japp
Attraheras du av män med skägg: Njaa, eller det varierar, finns ju de som passar i skägg.
Micro-pop eller poppa själv: mikropopcorn då slipper man diska men poppa själv är ju gott det
Brukar du baka: Ja då jag får tid över
Röstade du i det senaste valet: jepp
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Jaa, har ju folk omkring mig som jag tycker mycket om :)
Vilken låt lyssnade du senast på: Hmm kommer inte ihåg. Det var något på Rix Fm iaf :)
Har någon annan sovit i din säng inatt: nej
Har du pengar på mobilen: Abonnemang använder jag!

Nu måste jag iväg till träningen!!!

A8!

Så nu äntligen har vi blivit uppgraderade till A8:or :D (apotekarstudent i termin 8). Tyvärr kan jag ju inte riktigt släppa A7 än eftersom det är en kurs jag eventuellt har omtenta till, för gissa vad? Än har jag inte fått svar! Var där och frågade igen (stackars kursadministratör) och hon var tydligen sjuk idag... Oh well satsar i alla fall på att göra omtentan på lördag nu. Har pluggat i helgen och idag... Tur att allting fortfarande är lite färskt.

Var på uppropet för första valbara kursen också. Den verkar helt okej. Blir mycket självstudier, många sidor att läsa och seminarieuppgifter men det är ändå rätt skönt att inte behöva ta sig till skolan varje dag. Sparar mycket tid, hinner och orkar gå till de träningspass jag vill också :D. Ska på aerobics senare, yoga imorn och step på torsdag!
Läste lite i kurslitteraturen för denna kurs och jag kan säga att jag inte fattade mycket av det... Men det ordnar sig, kommer nog förstå när jag får arbeta med informationen och seminarier där vi diskuterar svaren. Det kommer lösa sig. Jag har insett att det är bättre att se saker från den positiva sidan annars blir det bara jobbigare.

Imorn kommer CSN-pengarna också! Skönt har sluppit ta från mitt sparkonto ända sedan november haha! Yes that's right jag har klarat mig på bidragsdelen från CSN :P. Mycket beror på sponsringar av föräldrarna :P.

Japp så är det


SJ -_-

Ja, mitt tåg var det fel på så jag fick ta ett annat tåg som gick 1 timme och 20 minuter senare. Fan vad irriterad jag blev, allt går skit känns det som men egentligen kunde ju allt ha gått värre så jag ska väl inte klaga. Konduktören ombord sa att jag kunde ta ett tidigare tåg så jag skulle komma hem lite tidigare. Så jag sparade in 20 minuter :). Kom hem ca 21.00 så en timme senare än bestämt så it's allright.

Imorn är jag A8!

Uppsala next stop

Då var helgen över och imorgon börjar termin åtta för mig! Yay, uppgradering :P. Har dock tyvärr kvar en kurs som hänger över mig men vi får se, jag hoppas ju på svar nästa vecka.

Innan jag åker tåg så ska jag ta en fika med Fluff aka Robin:P


Toodles

16/1

Nu är jag hemma i Katrineholm. Ska vara här över helgen. Ska hinna med hjälp av flyttning, plugg och träffa Robin en sväng. Det känns faktiskt inte så jättejobbigt att plugga nu. Får tänka på att det är till en ordinarie tenta då tar det inte i så mycket, har ju ändå fått en hel del lov nu från plugg. Dags att börja plugga igen...

Men jag har fått plats på organisk kemi-kursen :). Kommer bli slappt de första två månaderna. Eller inte slappt pluggmässigt, det kommer nog bli en hel del men bara det att slippa ta sig till skolan är ju trevligt. Får byta vardagsmotionen jag skulle fått av det mot trevliga promenader och träning istället. Shit vad nice.

Tentan över

Så nu har jag gjort den allvarliga tentan, alla hjälpte varandra så det var inget större problem. Klarade den, fick typ 93 procent eller något.

Har variti på studentservice. Fick en funderare och ville läsa kursen i avancerad organisk kemi nu istället. Så jag frågade hur jag skulle gå till väga. Har mailat runt lite och avsagt platser. De sa att de hade platser kvar på organisk kemi så jag tackade nej till kurserna jag har i första och andra perioden. I tredje eller fjärde perioden får jag nog söka den kursen som fristående så jag inte överstiger poänggränsen.

Och nej, inget svar från omrättningen än. Kursadministratören tyckte i alla fall att jag skulle börja plugga på omtentan så jag inte missar det. Fan, men jag ska inte plugga allt för mycket på det...

Tentaplugg

Ja idag försökte jag plugga till tentan till imorgon. Det gick väl sisådär. Känner mig inte så ambitiös när tentan inte verkar vara så allvarlig... Kommer nog få jobba hårt imorgon när jag letar efter svaren genom att googla :P.

Igår hade vi spelkväll efter studiebesöket på AstraZeneca som förövrigt var långtråkig med alla sina föreläsningar men helt okej trots allt eftersom de bjöd oss på frukost, lunch och fika :). Har lämnat in en ansökan om sommarjobb där och försöker leta efter exjobb där också.
Spelkvällen tog låååång tid, vi spelade först carcasonne (där jag vann ;P) och sen två omgångar Settlers. Mmm det var Settlers som tog lång tid. De tar ju så lång tid på sig att sätta ut sina hus i början! BLÄ! Men det var kul. Segt var det mot slutet då jag bara ville gå och lägga mig. Ringde Robin och vi myspratade en stund sen somnade jag om efter ett tag och vaknade vid 6-tiden. Låg kvar och tänkte "Nää jag ska ligga kvar" lyckades somna om och gick upp vid halv nio igen :).
Sen blev det frulle, tvätt och plugg. Nu sitter jag och väntar på att ta mig till träningen. Längtar till att få svettas igen. Det var fan längesen.

Mailade kurssekretariatet angående min omrättning av tenta, hon vidarebefodrade mitt mail till den kursansvarige... Av min erfarenhet så svarar den kursansvarige inte på mail alls så jag funderar på att ringa till henne... Men eftersom mailet ändå är från kurssekretariatet så borde hon väl ta mer allvar på det? Eller? Okej att hon dissade min mail under kursen men skulle hon dissa kurssekretariatet också?

Övning 4

Idag hade vi sista övningen för kursen. Kändes som i övrigt i kursen, inte så allvarligt. Vi satt och funderade ett tag och fattade inte alls först men sen efter lite hjälp så ordnade det sig ändå :).

Var och lämnade in min överklagan för betyget idag så nu är det bara att vänta på svar och hoppas på det bästa.

Till helgen bär det av till Katrineholm, ska hjälpa till med flytten, se den nya lägenheten och hinna träffa min Robin lite :).

Ikväll blir det träning. Det sätter emot lite grand, kallt ute ju men jag har bestämt mig för att träna så då blir det träning! Måste komma igång igen.

Tankar

Tog ett bad, det var härligt att ligga under vatten bland skummen och bara titta upp mot taket. Kände hur jag började bli ledsen igen för saknaden av Robin. Sen tänkte jag på hur snäll och rar han är mot mig hela tiden även om jag är dum mot honom. Jag blev glad av att tänka på att jag har en person som jag älskar jättemycket och som älskar mig tillbaka. Det är inte alltid man har sån tur så för det har jag ryckt upp mig lite igen :). Tänk på det ni, alla de som älskar er när ni känner er nere och bara vill bort.

Söndag

Ja det har hänt en del sen jag sist bloggade.

Fortfarande inget svar från min nästa kurs hur schemat ser ut. Spelat, sjungit singstar, varit i skolan, hämtat ut tentan med ett U på baksidan. Hon på kurssekretariet sa sympatiskt att jag kunde försöka få upp poäng eftersom jag bara var 1,5 poäng från G, jag var fortfarande lite chockad och tog emot det och frågade "men vad ska jag göra då?". Kände gråten i halsen och ögonen tårades. Jag grät dock inte som tur haha. Lite pinsamt, Anna och Linda som var med mig tröstade lite men jag satt mig en stund och tog in det hela. Det som jag alltid fruktat ska hända hände. Vilken bra start på året! Men nu har jag fyllt i pappret för att överklaga poängen, såg ett ställe där jag ska få ett poäng till och tre andra ställen jag eventuellt kan skrapa ihop 0,5 poäng till. Så jag hoppas... Annars är det plugg för farmakoepidemiologin igen. 23:e är omtentan. Det är då jag ville gå på Robins morbrors bröllop med Robin ju... Suck, jag hoppas fortfarande, om de inte rättar upp mig så är de faktiskt väldigt hårda med rättningen...

Ja mer då, har ju varit lite nere sen resultatet och Robin som inte är här med mig men han har tröstat mig mycket. Min lilla Fluffboll :)

Har städat idag så nu är det rent från dammråttor i alla fall. Sen har jag kollat på lets dance avsnittet som jag missade i fredags på grund av att jag satt och spelade med gänget, har även kollat på det efterlängtade desperate housewives-avsnittet. Ville ju veta vem det var som dog och nu vet jag ;). Sen har jag kollat på senaste family guy-avsnittet också så jag vet inte riktigt vad mer jag ska göra. Hmmm

Oh well, imorgon ska jag lämna in min överklagan och kanske ta en sväng till studentservice och fråga varför vi inte fått något schema än. Tills dess får ni ha det så trevligt

sista lediga dagen...

Fan vad snabbt lov ska gå då. Imorgon börjar skolan igen. Surt att vi börjar på en fredag. Det är ju en hel helg igen innan nästa skoldag... Chans till längre jullov ju.

Nää har ju inte bloggat på ett tag, har ju haft mycket för mig. Har slöat, tittat på filmer och spelat. Det är precis vad jag gjort. Joo lite promenader har jag tagit också. I söndags så tränade jag till och med. Blir mer träning nästa vecka. Kommer ju in i rutinerna igen. Skola, ordentliga måltider, träning och plugg. Yay...

Shit 2010 alltså, om ett och ett halvt år så är jag klar om inte nånting gått fel och jag måste fortsätta längre. Fan lite läskigt är det. Komma ut i arbetslivet har ju alltid varit någonting långt bort.

Men ja vad händer mer då, hmm imorn blir det föreläsningar och opponering, sen är det helg, kanske blir lite mer spel och sen bio på lördag :). Funderar på The Imaginarium of Dr. Parnassus. Sista Heath Ledger filmen. Det var den han inte hann filma klart innan sin död. Sad :(. Många kändisar som dog förra året.

The Imaginarium of doctor Parnassus

2010!

Gott nytt år i efterskott! Min nyårsafton var bra :). Middag där det var förrätt som bestod av nån toast med en klick smör och melon, huvudrätt som bestod av ris med nån smaskig gryta och till efterrätt en mumsig vit chokladmousse. Gott! Sen kollade vi på Grevinnan och betjänten eller vad den hette, har aldrig sett den förut och det var tydligen i klass med att aldrig ha hört talas om Kalle Anka. Men den var rolig. Vi spelade en omgång Settlers också och för första gången vann jag! Det kändes härligt ;P. Sen så gick vi ut en kort stund och kollade på fyrverkerier. Snuskigt kallt var det så jag ville in snabbt. Efter en smutta Asti Cinzano drog vi oss hemåt och det var nyårsafton det :). Jag hade det trevligt kort sammanfattat!

God fortsättning på er! Nu ska jag softa här i Uppsala ända till skolstart!
RSS 2.0