Inväntan

Nu har jag semester, drar iväg mot medelhavet, väntar bara på att tiden ska gå :)

Hejdå här kommer det bli hiatus ett tag!

En dag kvar!

En dag kvar sen drar jag och Robin på semester :D. Wiiiii!

Har gått bra på jobbet idag, skönt att jag fick sällskap av arbetskamrat redan vid 14.00. På de dagarna vi handlar så är man två personliga assistenter. Det tycker jag är skönt, med en annan person som man kan prata med...
Efter jobbet på väg hem så såg jag Denise, hon vände sig om så fort hon såg mig som förra gången jag såg henne. Men denna gång lät jag inte henne bara göra så, så jag gick fram till henne och hälsade. Ptja hur länge sen är det, det var väl flera år sen vi sågs senast och hon hälsade på ett väldigt icke entusiastiskt sätt... Eh okej, biatch, det är vad hon är. Men fick reda på att hon flyttat till Stockholm hon avslutade samtalet snabbt med att säga att hon var tvungen att gå. Ha det bra sa hon och jag sa endast okej hejdå. Svår var hon och bättre är hon inte nu. Väx upp människa, det som hände dig är inte mitt fel, du kan inte begära att jag skulle orka med ditt jävla beteende.

Så lite vädring hehe, nu känns det bättre.

Hursomhelst, en dag kvar tills jag drar och cruisar. Faan vad jag ska njuta av det och bli bortskämd på båten :D.


Båten jag ska kryssa i MSC Splendida



Cruising it, cruising it!


Alice i underlandet!



Johnny Depp och Tim Burton samarbetar som vanligt i filmen, tyvärr kommer den inte ut förrän 2010 men man kan ju kolla på trailern i alla fall :)

Ledig dag :D

Ptja de ringde 20 minuter innan jobbet börjar hos en av mina brukare för att se om jag kunde hoppa in. Neej det kan jag inte sa jag till dem. De ville säkert att jag skulle jobba hela dagen igen men nej. Orkar inte, vill inte. Jag trivs verkligen inte där. Mår inge vidare av att se min brukare så där...

Min skjorta blev helt trasig efter andra tvätten, har bara haft den en gång :(, buhuu... Dålig kvalitet var det på den...

Så vad har jag gjort på min lediga dag då, tänkte börja packa men inte kommit igång med det än, tvättade kläder imorse och sen så gick vi ut och handlade och nu är jag bara slö. Tänkte hoppa över träningen också, känner inte för det, har lite lätt mensvärk...

Ska nog packa sen, måste, imorn kommer jag nog inte orka efter jobbet...

Här ska det stå nåt bra.

Idag blev jag uppringd till att jobba från kl 9. Egentligen skulle jag bara ha jobbat 15-19.30 idag men det blev istället från 9-19.30. BLÄÄÄÄÄ säger jag bara. Men turligt nog så slapp jag spöregn på vägen hem :). Jag tittade upp mot de mörka hotfulla molnen och bad att de skulle vara snälla och det gick bra, lite smått regnade det men ingen fara alls. Skyndade mig hem iallafall och var helt var och en aning svettig. Hoppade snabbt in i duschen, nja jag känner mig inte direkt fräsch efter att ha tagit hand om en annans hygien hela dagen. Men nu, nu känner jag mig frääääsch.


Snart resa! Fyra dagar kvar! OMG

Croissanter?

Det kan nog vara gott till frukost kanske inte så nyttigt men det är ju inte så att man äter det varje dag. Hittade ett recept som verkade lätt. Såg att det var jäst med och tänkte åhnej måste det jäsas så tar det ju skitlång tid och vem orkar vänta så länge på frukosten? Men nej ingen jäsning, det är bara att köra på.

Det här behövs för ca 16 st:
2 1/2 dl ljummet vatten, ca 37°
50 g jäst
1 ägg
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
125 g kallt smör eller margarin
Pensling:
ägg
Ugn: 225°
Gör så här:
1. Rör ut den smulade jästen i vattnet: Tillsätt ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt till en smidig deg.
2. Ta upp degen (utan jäsning) på mjölat bakbord och kavla ut till en kaka, ca 30 x 40 cm. Skiva fettet med osthyvel till tunna skivor och lägg på halva degen.
3. Vik över den andra deghalvan och kavla ut till en lika stor kaka som från början. Vik och kavla ca 2–3 gånger till.
4. Dela degen i 2 delar, som formas till 2 runda bullar, som kavlas ut till tunna runda kakor, ca 30 cm i diameter. Skär varje kaka i 8 trekanter.
5. Forma trekanterna till gifflar, som läggs på bakpappersklädd plåt att jäsa i ca 30 minuter. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt brödet svalna på galler utan bakduk.
Tips!
Värm brödet gärna några minuter i het ugn (ej i mikron) så blir det frasigt igen, om det varit fryst Croissanter kan också bakas av färdig smördeg.

Hittade receptet här

Det verkade väl enkelt och mumsigt, ska försöka mig på det nån dag då jag känner för att lyxa till det :D

Lite intressanta ord som kan nyttjas vid sällskap av förortskids

Läste en blogg och hittade ett par intressanta ord :)

Abou
- oj, shit - turkiska

Babblish - lögnare - swinglish

Bree
- grabben - albanska

Cutta - hugga - engelska

Ey; ey len - hej, hallå - turkiska

Habibi - älskling - arabiska

Jalla (yalla) - skynda, kom - arabiska

Len - kompis - turkiska

Loco - galen - spanska

Orre (förkortning av orospu) - hora - turkiska

Fjorre (förkortning av orospu mixat med fjortis) - fjortishora - turkiska och svenska

Parra - pengar -  turkiska m.m

Sebbisch - coolt - unknown

Sho - tjena, hur står det till - arabiska

Wallah - jag svär vid Gud - arabiska/persiska

Vittu - fitta - finska

Kurva - hora -  bosniska/serbiska

Piggare

Jag lyckades halvsova lite framför teven en stund :). Låg i soffan och tog det lugnt och kände hur det stack i ögonen så blundade jag och lyckades snooza en stund. Känns bättre nu :). Usch jag har vissa perioder då jag sover skitlite och det känns inte alls bra, känner mig helt förstörd.

...

Lite sömn = Trött


Sovit skit i ett par dagar nu, ska lägga mig tidigt ikväll...


Sticker i ögonen.

Ledig igen!

Tihi så skönt att inte behöva jobba varje dag :). Efter jobbet tog jag, mamma och Linh oss ut på stan, trots att det regnade lite. Gick runt i klädaffärer (och netto), hittade ett par korta vita shorts och en skjorta på Axelssons. Yaay! Jag har kommit på mig själv med att jag oftast inte köper kläder som jag behöver, brukar köpa många tröjor och linnen som inte heller är så vardagliga. Men nu ska jag försöka köpa kläder som jag kan använda ofta istället. Det lyckades jag med idag. Har länge saknat ett par byxor att gå i under sommaren och skjortan är vardaglig :)

Gammal telia reklam

Den här tyckte jag var rolig då den gick :P


Onsdag igen

Shit vad tiden går snabbt alltså. Igår var jag nästan aktiv hela dagen. Vaknade tidigt, käkade frukost,  tog ner tvätten till tvättstugan, förberedde bakning av tekakor, gick och köpte cayennepeppar till lunchen som jag skulle laga (kyckling med nudelsoppa), bakade, lagade lunchen, hjälpte sen till att göra dumplings som tog flera timmar... Kul att göra dumplings, jag klagade på att mamma inte kunde kavla ut runda degbitar som skulle fyllas med fyllningen. Efter ett tag fick jag ta över kavlingen och skröt med att jag kunde göra runda degbitar :P. Det är dock roligare att fylla och göra dumplings än att kavla ut degbitarna -_-. Men efter ett par timmar var det klart, lunchen åts och mamma och Linh tyckte det var gott :). Sen var det dags att hämta tvätten och vika den. Var ganska trött och seg efter det att jag låg och slötittade på tv resten av dagen. Ja innan träningen vill säga. Fick med mig Linh igen, men hon fick gå på vanlig jympa. Jag gick på aerobicsen.
Efter det så slöpratade jag med Robin ett bra tag. Gnällde varje gång han ville lägga på :P
Så det var väl vad som hände igår då.

För en vecka sen roadtrippade vi till Skara, idag ska vi roadtrippa igen. Men inte lika långt och den här gången blir det shopping. Hoppas kunna hitta nån snygg baddräkt :).

Förresten är det skitskönt att vara ledig på en vardag, då är butikerna öppna mycket längre!

Down!

Jaaa euro går ner igen! Bra för jag måste ju köpa lite till inför min kryssning runt medelhavet! Usch igår såg jag att kursen låg på 11,5 kr för 1 euro. Dyyyrt. Men nu verkar det gå ner igen :)

Varma mackor

Är sugen på att fixa varma mackor nån dag. Blir nog när jag är tillbaka i Uppsala kanske. Slösurfade och hittade ett recept som låter smaskigt, varma mackor med champinjonstuvning!

Champinjonstuvning 4 portioner:

  1. Smält 10 g smör och lägg i ½ burk hackade champinjoner.
  2. Låt puttra ca 5 minuter under omrörning.
  3. Lyft kastrullen från värmen och strö över 2 msk vetemjöl.
  4. Häll i 3 dl mjölk och rör om kraftigt.
  5. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme under omrörning 5-10 minuter.
  6. Smaka av med soja, salt och vitpeppar.
  7. Lägg fyllningen på formbröden och strö över riven ost.
Smaskigt va? Hittade varma mackor med olika fyllning här


Förresten

Igår hade jag filmkväll med Robin. Mysigt hade vi det. Kollade som vanligt på skräckisar. Denna gång blev det The Eye med Jessica Alba. Hmm det var inte alls nån skräckis, mer thriller kanske. Den var väl helt okej. Lyckligt slut tyckte jag det var :).
Sen så såg vi även Pet sematary (jurkyrkogården). Den tyckte jag var bra faktiskt. Tyckte den där killen var dum i alla fall som gjorde om samma misstag. Tyckte ungen var gullig i den filmen, trots att han ville mörda alla sen. Kolla på den om ni inte sett. Rekommenderas :)


The Eye


Pet sematary

Sista dagen!

Idag jobbade jag sista dagen hos en av mina brukare. Hon blev lite tårfylld och kramade om mig några gånger. Härligt att känna sig uppskattad :). Men imorn blir det faktiskt mer jobb, hos den andra brukaren då. Sen är jag ledig i två dagar. Hursomhelst är den jobbiga arbetstiden över!

Ännu en dag

har gått. Jobbat, ska jobba hela helgen plus måndag sen är jag ledig :). Sen är den jobbigaste jobbperioden över! Nästa vecka jobbar jag bara måndag och torsdag. Yay! Vad har hänt idag då? Hmm ptja, städat hos brukaren och sen loads of dishes hos Robin. Så drog jag ut en porslinbit ur hans häl. Poor baby. Fick också en liten bit i foten dock inte lika stor och våldsam som hans bit var. Sen så skar han sig lite vid disken efter att ha tappat en tallrik. Host host lite klantigt :P. Stackars lilla pojke.

Nu sitter jag här och relaxar framför fläkten. Skööönt. Varmt ute idag så jag blev lite klibbig av svett. Blir skönt med dusch sen.

Lite trevliga låtar


Lionel Richie - Hello



Lily Allen - Fuck you

Torsdag

Yaay imorn är det fredag! Vänta, jag jobbar ju helgen och måndag därpå... Blä! Tung dag på jobbet också.

Min bror Wai låste upp den hemliga zombien. Så här ser zombien ut



Zombie Yeti heter den hemliga zombien. Haha fuul



Roadtrip

Idag började dagen med att mamma väckte mig klockan 6 på morgonen för att skjutsa henne till jobbet, fast jag vaknade nog klockan fyra och låg och drog mig och halvslumrade tills dess... Sen tog jag mig upp bytte om snabbt och skjutsade iväg henne, tog mig hem, tog det lugnt ett tag och tog mig till Robin. Frukost fick jag där sen var vi på väg mot Skara! Tog väl cirka 2,5 timmar, vi roade oss med radiolåtar och radioprat. Ett ämne de hade på radio var om hur lyssnarna tyckte om att ha djur och människa i samma blad på dödsannonsen. Ptja för mig spelar det nog ingen roll men jag kan faktiskt förstå om man inte vill ha mormor Greta och hamstern Putte precis bredvid varandra. Varför inte bara ha det på två olika blad så är det löst? Så fick vi höra låtar som skulle vara inappropriate att lyssna på tillsammans med svärfar, svärmor, mormor osv. Det var lite snuskiga låtar. Kul var det. Efter ett tag fick vi höra en låt som sjöng Fuck you, fuck you very muuuuuuch. Vi tittade på varandra och skrattade. Favvolåten. Den är av Lily Allen och heter just "Fuck you". Trevlig låt det. Den är faktiskt ganska bra.
Jaja väl i Skara så fick inte Robin tag på han som skulle visa ett studentboende. Det var dåligt stil att inte ha mobilen på vid avtalad tid. Crappy person. Men vi fick tag på det andra studentboendet och Robin valde till slut ett boende. Det var ett stooort rum! Fint var det faktiskt och första våningen dessutom. Lätt att hitta runt i Skara, det var en mysig stad nära till allt :). Lite synd med avståndet bara, kan inte sluta tänka på hur mycket bättre det skulle vara om det var i Uppsala. Men men, man kan inte få allt i livet... Vi kommer ju överleva det ändå så det spelar ingen roll :). Åt en halv pizza därborta. Oj vad mätt jag blev. Gick av mig lite när vi skulle ta oss till det studentboendet som Robin valde. Varmt var det, enligt SMHI skulle det regna och åska där. Fan vilka liars! Well jag klagar inte. Eller jo det är ju det jag gör hahaha. På väg hem var jag seg och halvsov lite då och då. Sen blev det tårta hos Robins föräldrar. Mums. Sen så slappade vi när vi var i Katrineholm, sen så tog Robin mig hem till mig. The end of the day :D.
Imorn är det jobb igen. Whine. Kom igen bara jobb resten av veckan och måndag nästa vecka, sen är det torsdag också den veckan. Resten är jag ledig! Yaaay

Lite tårtbilder

Här kommer lite tårtbilder från 9/7. Jag gjorde ju mammas födelsedagstårta från scratch och här är slutresultatet av tårtan. Tyvärr fick ni inte se mig under action då jag gjorde tårtan så ni kanske inte tror på mig när jag säger att jag gjort den. Tar då det som en komplimang ;P



Tada!


Cakie!


I'm gonna eat you cake!


Jag som south park-unge

Lite strötid hade jag och lekte lite. Så här ser jag ut som south park-unge... tihi


Vill du också? Klick




Slut på helgen

Jaha det var söndag då. Idag spenderade jag hela dagen med Robin. Det var mysigt, vi slöade på förmiddan och sen drog vi ut på långpromenadi ca 2 timmar. Slutade med en McFlurry marängswiss till mig och chokladmilkshake till honom. Mums marängswissen var go! Nu har jag prövat den hehe. Mission accomplished.
Gårdagens bio var bra också, Drag me to hell. Men när vi kom dit sa dom att det hade blivit lite fel på filmen och att den skulle gå en timme senare. De kunde tyvärr inte nå oss, inga kontaktuppgifter när Robin bokade sa dom. Morr på dom, så vi gick tillbaka till honom och väntade men sen så fick vi äntligen se Drag me to hell. Råkade spilla mitt vatten på golvet. Tur att jag bara fick lite på jackärmen, resten rann bakåt. Så är alla biosalonger konstruerade enligt Robin så att vätska och sånt ska hamna bakåt. Bra säger jag då :).
Filmen får nog 3,5 solrosfrön av 5 för mig. Ja det räcker. Tyckte inte riktigt om slutet...

Diskuterade helvetet med Robin idag också. Hehe Dantes Alighieri skrev La Divina Commedia, Den gudomliga komedin, lite intressant är den. Helvetet är indelat i nio olika cirklar och en vestibul;

Helvetet är strukturerat i nio cirklar eller kretsar, djupare ner allt eftersom antalet syndare blir mindre men synden är allt grövre och straffet följaktligen värre. Alla straff följer en modell, contrapasso, så att syndarna förhindras att synda på det sätt de gjort i livet. De lättjefulla blir således med piska tvingade att springa runt i cirklar och förrädarna är mer eller mindre infrysta i is så att de omöjligen kan göra en svikande gest igen. Alla syndare straffas också (med möjligt undantag för dem i första kretsen, limbo) nakna.

  • Vestibulen, mitt emellan jord och helvete straffas de likgiltiga, genom att tvingas jaga en blank fana, själva jagade av getingar, flugor och larver.
  • Första kretsen: De okristna, de födda före Jesus, de som kämpade för det rätta men inte hade den rätta tron. Straffet är ett evigt liv som det på jorden.
  • Andra kretsen: De vällustiga (sexuellt utsvävande) blåser omkring i en storm
  • Tredje kretsen: De omättliga tvingas ligga ner i gyttja under regn och hagel
  • Fjärde kretsen: De giriga och slösaktiga tvingas rulla stora stenar mot varandra
  • Femte kretsen: De vreda slåss mot varandra i ett träsk och de lata ligger fast på bottnen
  • Sjätte kretsen: Kättarna brinner i öppna gravar i all evighet
  • Sjunde kretsen: I den sjunde kretsen återfinns våldsverkarna. Både mot sin nästa, sig själv och mot djur, natur/Gud. De som skadat andra kokas i blod, de som skadat sig själva växer fast i träd (oförmögna att skada sig själva) och de homosexuella (inte alla) samt de som har haft sex med djur (sodomi), ockrarna och hädarna vandrar omkring i en glödhet öken, utsvävarna jagas av vilda hundar genom en skog.
  • Åttonde kretsen: De som lurat och bedragit, stulit och splittrat, smickrat och spått, gjort sig skyldiga till ondskefulla, kallblodiga synder associerade till svek straffas här i tio olika underavdelningar (Malebolgia).
  • Nionde kretsen: Förrädarna mot sina nära och vänner är fast till knäna i en frusen sjö, landsförrädarna till midjan, förrädare till sina gäster till halsen och de som förrått sina mästare är helt infrysta i Cocytos is. Judas, Brutus och Cassius tuggas levande av Satan som är fast i sjöns mitt.

Efter Helvetet (Inferno) kommer Skärseldsberget där de sju dödssynderna bestraffas, helt enligt contrapasson. Därefter kommer paradiset (dit skärseldens besökare i sinom tid kommer) och sedan himlen, dit de som tjänat Gud helt får komma. I den högsta himmelsfären ställs Dante inför Gud.

Källa: wikipedia

 

Ledig

Alltså, helt otroligt, jag har hunnit vara rastlös idag... YAAAY SOMMARLOV!

Rastlöshet = Sommarlov

Ja, när jag inte behöver plugga hela tiden och bara är hemma så hinner jag bli rastlös. Jävligt skönt var det.
Klockan 20:30 ska jag och Robinboy gå och kolla Drag me to hell på bio i alla fall. Ja ganska länge sen vi inte kollade på nån skräckis tillsammans eller jo just det, vi kollade ju på South Park i förrigår, men oftast kollar vi på skräckisar nu!

Och jaa bror Wai jag måste ännu en gång klaga på regnet och lägga till ett par svordomar. FAAAN!

weee

HELG!

öh oh

Ett riktigt regnoväder på G...

Läs här

Enligt expressen är östra Svealand inblandat...



Oj vad jag önskar jag hade dom rosa blommiga gummistövlarna nu.

Oj vad regn

Tur att jag är ledig idag, men jag tänkte ju inhandla grejs till tårtbak. Håller på att grädda tårtbotten nu. Jag tänkte göra allt från scratch. Undrar hur det går med mamma, hon cyklade till jobbet i det här vädret ju...

Jag undkom regnet!

och det är ju självklart den gången jag tar paraplyet med mig. Det var till och med lite varmt idag.

Onsdag

Igår skulle jag gå och handla med min brukare. Det roliga var nog spöregnet, vi blev båda lite blöta om fötterna. Tur att jag tog paraplyet med mig annars skulle vi blivit dyngsura.

Ska gå och handla med min andra brukare idag också... Regn?

När jag är ledig

När helgen kommer och jag äntligen är ledig så ska jag och Robin kolla på drag me to hell :D
Fan längesen jag var på bio och bio i lilla Katrineholm!

Skitdag

Jaha, vanlig jobbdag då... skulle ha tagit med mig paraply men trodde att jag skulle klara mig den här gången också så jag skippade den. Yes, det spöregnade när jag skulle hem. Uppfriskande jadå... Väl hemma möts jag av en bitter mamma. Hon har jobbat mycket idag så bitter är hon och det är ju jättetrevligt när jag själv är bitter. Fan vad glad jag är. Jag är så jävla trött på allting. Jag vill rymma och gömma mig och bara bry mig om mig själv. Så jävla trött på att bry mig om andras känslor hela jävla tiden. Jag skiter i det här.

För jävligt!

Läste på metro om en vuxen kvinna som lurade en 13-årig tjej att hon var en 16-årig kille på myspace. Sen uppvaktade kvinnan tjejen tills tjejen blev kär. När tjejen fick reda på det så tog hon självmord. Den här kvinnan friades tydligen. Fan... Hur kan man bara leka med en persons känslor det där. Det värsta man kan göra mot en annan är att leka med dens känslor.

Läs på metro om ni vill ha mer info om händelsen

So keeewt

Robin visade en youtube-video igår. Särskilt den vid tiden 0:18 är söt :)


Denna vecka avklarad

Jaha det var den här veckan då. har jobbat sen i måndags. Fyfan vad jobbigt det är att jobba varje dag. Ska jobba fram till torsdag då jag är ledig en dag. Fan trött blir man. Känner mig nere idag

Yay

Så nu har jag varit i norrköping, hittade ett par nya kläder och så har jag köpt lite euro till min kryssning sista juli :D. Hade gärna velat stanna längre i norrköping och shoppat vidare, hann inte prova allt jag ville innan butikerna stängde... Oh well, slutar man sen från jobbet så... Men jag har shoppat ett par billiga och snygga iaf :)

Jag har dessutom äntligen prövat marabou sommar nu, finns ju inte i Katrineholm men det fanns i Norrköping så jag har mumsat i mig lite nu. Smakade mumma, nästan som frysta jordgubbar i mjölkchokladen. Yumyum!

Jobbig dag

Fyfan, det här var nog jobbigaste jobbdagen. Städa och duscha henne fick jag göra idag. Dessutom klarade hon sig inte själv alls idag så jag fick mata henne och allt det också... Allt ihopblandat med superhetta var pricken över i:et. Fyfan vad jobbig dag...

Nää nu sitter jag och varvar ner innan jag ska köra till norrköping. Suck så jävla trött och irriterad

Torsdag

Ja en vecka kvar tills jag har en dags ledig... YES! (sarkasm). Igår var jag svettig hela dagen, började med att jag tog mig till jobbet i värmeböljan men det var på jobbet det började, fick anstränga mig en del och så var det så varmt hos brukaren, 27,6 grader var det inomhus. Sen skulle vi iväg och handla med henne i värmen, det var sååå skönt i affären men sen tillbaka och med en last matvaror blev det svettigt. Så var det hem och sen iväg för att vattna grönsaker, Robin var duktig och hjälpte till. Lärde honom ett par användbara fraser på kinesiska :P. Jag lär både Linh och honom, tyckte dom kunde lära varandra sina hemspråk men det tyckte Robin var en dålig idé.

Idag ska jag dra med Linh på träning höhöhö.

Lite snörvlar jag nu igen, det blir faktiskt skönt med lite regn imorn, om jag fick välja skulle det vara regn en gång i veckan och sol resten. Men det verkar som om det kommer regna i helgen. Oh well, inte som om jag är ledig.

Hehe när jag pluggar och ska ta mig till skolan på cykeln så brukar jag faktiskt cykla i alla väder. Spöregn tycker jag inte är så trevligt men jag har faktiskt regnjacka och byxor för det. Det enda som fattas är ett par gummistövlar :P. Nää gummistövlar brukar ju vara fula men nuförtiden finns det ju faktiskt ganska fina par. Dom är ju nuförtiden rosa och blommiga, precis som man vill ha det ;P
Dom här skulle jag kunna ha anytime

RSS 2.0