Nyårsafton allesammans!

Kyligt är det ute, väldigt kyligt. Men gott nytt år på er!

En liten sammanfattning av mitt år kommer här! Frågorna kommer härifrån

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Japp jag åkte skidor i Säfsen med Robin och company :)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nee jag gav aldrig några nyårslöften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tur det...
5. Vilka länder besökte du? Ja i somras blev det ju en hel del ställen. Hmm Italien, Frankrike, Tunisien, Malta... ja det var väl dom?
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Är det en kuggfråga på att avge nyårslöften eller? :P
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 31 juli, dagen då vi åkte på kryssningen :). Jobbig dag med lite sömn...
8. Vad var din största framgång 2009? Jag är väl alltid lika framgångsrik! Nee har ingen aning
9. Största misstaget? Hmmm, nej inget misstag.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Oja, blev riktigt magsjuk en dag och missade uppropet till galenikkursen
11. Bästa köpet? Hmm får väl bli min lilla bärbara dator som jag införskaffade mig som en belöning för hårt plugg :)
12. Vad spenderade du mest penar på? Ja datorn kostade ju cirka 6000 men annars är mat den största utgiften för mig...
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Robin gör mig riktigt glad :)
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Higher av idolvinnaren Erik :)
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Får väl säga både gladare och ledsnare
16. Vad önskar du att du gjort mer? Läst mer böcker, skönlitteratur då och inga jävla kursböcker. Önskar jag kunnat sova längre också.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig i onödan?
18. Hur tillbringade du julen? Med familjen på julafton och Robins familj på juldagen
19. Blev du kär i år? Mer kär i Robin jajemen.
20. Favoritprogram på TV? De få gånger jag tittar på tv så har det väl varit Idol :P
21. Bästa boken du läste i år? Har inte läst nån bok i år som inte är kurslitteratur
22. Största musikaliska upptäckten? Nej
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Nej, har ju inte önskat mig något så det var ju svårt :P
25. Något du önskade dig men inte fick? Ett par vinterskor, fick ett par gamla som jag skulle använda som backup så länge eftersom mina gamla läckte vatten och höll på att gå av. Sen orkade jag inte välja ett par nya så jag sket i det.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Fick en surprise party där mina vänner anordnade en kräftskiva :).
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Finns väl en hel del men nu ska vi inte gå in på detaljer.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Laid back och go with the flow, yeah.
29. Vad fick dig att må bra? Robins tröstande :)
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Åh fyfan det är ju -censur-
31. Vem saknade du? Saknar ju alltid Robin när vi skiljs
32. De bästa nya människorna du träffade? Nya människor? Hmm har jag träffat nya människor som är värda att lägga till i minnet? Har ingen aning. Är ju inte så social av mig :P

snart nytt år

Tänk imorn är det redan nyårsafton, känns som igår jag gick på jullov. Har varit skönt att slippa plugg och föreläsningar ett tag men kommer kännas helt okej att börja igen ändå. Tentan till denna kurs är ju som sagt inte så seriös. Stör mig fortfarande på att vi inte fått något schema på nästa kurs än, har inte ens fått mail om att jag är antagen men det är jag, det sa de på studentservice när jag var och frågade. Alla hade kommit in på det de ville.

Var och såg på New Moon med Sandra förut. Blev av med min fribiljett till slut :). Den var faktiskt helt okej. Fick skitbra platser även denna gång.

Fyfan vad det är kallt ute. Mitt ansikte förfryser när jag vandrar ute!

Imorn ska nyår firas, har köpt en Asti Cinzano så det blir super!

50 öringar!

Från 1 oktober eller 30 september nästa år så slutar 50 öringar att gälla. Trodde först att det var 31:a december så vi rusade till banken för att sätta in pengar som funnits i spargrisar sen jag och mina syskon var små :P. Men det blev en hel del faktiskt! Jag fick äran att få föräldrarnas sparelefant så det blev en hel del så jag slipper skrapa från mitt sparkonto innan nästa utbetalning av studiebidrag :). Yay!

Bio

Igår var jag och Robin på bio och såg avatar i 3D. Det som sög var att gubben i kassan sa att min fribiljett inte gällde 3D filmer men sämst var ändå att jag glömde dra mitt biokort när Robin betalade för min del också, så där missade jag 130 biopoäng också. Kunde ju blivit silvermedlem till nästa år ju :(. Jävla gubbe, var ju besviken på att jag inte fick använda min fribiljett sen så glömmer jag dra biokortet...

Har alltså fortfarande en fribiljett som går ut 31 december i år och det går inga bra filmer som jag kan slösa det på. Hade kunnat tänka mig New Moon men den går 17.15... Vafan är det för tid? När fan ska middagen ätas då? Jag har ju redan lovat att äta en för tidig nyårsmiddag då ju... Sen hade jag kunnat tänka mig Disneys-en julsaga men den går ju i 3D. AAarrgh irriterad :(. Ville använda min fribiljett som jag samlat poäng för länge! Ska det bara försvinna sådär? Sugiga Katrineholm som inte visar så många filmer heller :(.


Åh förresten var Avatar bra iaf :). Rekommenderas.


uhu...

Nomnom

Idag var jag och promenerade med mammsen och brorsan. När jag väl var hemma igen så bakade jag pepparkakor och åt av degen ^__^. Snart är det måndag! Längtar till nästa vecka :D

Juldagen hos Smedbäck

Igår firades julen hos Robins familj. Jag fick massor av fina klappar av hans föräldrar och jättefina av min Robin. Av hans föräldrar fick jag en rosa datorväska, en julprydnadsgrej, ett mobilsmycke och godis samt killepengar. Det var tänkt att jag skulle vara med på kille under julaftonskvällen men jag var ju hemma med familjen då :P. Får spara killepengarna till nästa gång ;P. Av Robin fick jag ett par örhängen som är i form av blommor, en nalle som ingick med köpet, en lila topp. Förstår inte ledtråden jag fick av honom, nåt som består av dig och mig och som jag vill ha? Hmmm jag som var så säker på min gissning att det var en bild av oss inramat. Hmm har jag missat något? Jo jag och Robin fick biopresentkort av hans föräldrar. Yay!

Sen fick jag Robin att skala potatisar medan jag skivade dem till middagen senare. Hehehehe
När Jonas och Hannah kom så spelade vi en omgång settlers. Det var ju en liten nyare variant så alla bitarna såg roliga ut :P. Förlorade som vanligt :( wääh. Men roligt var det. Mot kvällen kom middagsgästerna och vi åt en go middag bestående av oxfilé med pajdeg över och råstekt potatis. Till dessert blev det vit chokladmousse. Fyfan vad mätt jag blev. Fick nästan rulla hem sen.

Roligt var det :). Sen fick jag vänta länge på bussen som kom 20 minuter försent. Jag lurade busschaffisen att jag var ungdom och åkte för halva priset :P. I bussen fanns massor med folk som skulle till Katrineholm för att parta. Det var några som bad chaffisen att stanna till för kisspaus och hon lät dem göra det. Haha lite roligt var det. Tillsist kom jag hem i alla fall.

Idag ska vi till Norrköping på mellandagsrea! Shop shop! :D

Julafton!

Vi fick en vit jul :). Idag har jag handlat lite med mammsen, ätit sushi, slöat framför teven, slumrat till lite, haft huvudvärk, ätit en ipren, rullat maskliknande mat och kollat på Kalle Anka :). Snart väntar julmaten som består av anka, havsöra, lite grönt med ris :). Mina föräldrar tänkte ändra sig till vanlig svensk julmat men jag gnällde lite att de hade sagt att det skulle bli kinesiskt så då fick jag som jag ville :P. Än har klapparna inte öppnats, blir nog efter maten.

Men ha en bra jul allesammans!

Dan före dopparedan!

Har varit i Norrköping och shoppat lite, blev inget till mig själv men jag hittade en till julklapp :). Till mig själv blir det nog något under mellandagarna, REA :D. Är ju i Uppsala en hel vecka innan jag börjar så där finns det nog mer att välja mellan :).

Sitter just nu här och är skithungrig. Väntar på att middagen ska bli klar. Hungry!

Julhandel klar!

Idag har jag varit och lämnat in min tjänstgöringsrapport så jag får min välförtjänta lön i januari. Tog bort min tillgänglighet för resten av året, vill inte jobba mer, jag vill ha lov och bara slöa hemma! Tog emot att ta sig dit bara för att lämna rapporten. Är en liten bit att gå, mamma sa att jag kunde köra dit men hallå, köra är bara för lata ;P. Så jag vandrade dit i kylan på väg hem så julhandlade jag resten av julklapparna. Nu är julhandeln klar :D.

Har varit och fikat med A-K och Sandra också (Hej nu blir ni glada att jag nämner er va ;P). Det är alltid trevligt att höra ifrån dem. Brukar alltid dröja flera månader innan vi ses så det blir mycket uppdatering av vad som händer i våra liv. När det var dags att bege sig så var jag så kissnödig, har ju nära hem så jag sprang nästan hem när jag kramat och sagt hej då till dem.

Fan är hungrig nu, hoppas det är middag snart. Sen ska jag spöa Robin i bowling. Aw yeah you're going down honey!
Han får ta med sig lasten med julklappar till han och hans familj också, det vill inte jag släpa på :P.


Bakat :D

Idag har äntligen prickat av en sak jag velat göra! Har bakat lussebullar och pepparkakor (pepparkaksdegen var köpt färdig så lite fusk). Tog några timmar men nu är det klart :D. Julhandla hann jag inte riktigt med, var ute en sväng med mamma förut när lussedegen höll på att jäsa men det hann vi inte så mycket med. Ska ut sen igen får se om det blir då. Fick en tröja av mamma från H&M :). Yay

Imorn blir det väl lite julhandel och sen fika med A-K och Sandra ^_^

Skönt med lov faktiskt man hinner med så mycket man velat göra men inte riktigt kan lägga ner tid på när plugget är i vägen. Visst kan jag sticka ut och shoppa, baka, slöa eller annat när det är skola men då finns alltid den gnagande känslan av att jag borde plugga. Jävligt skönt är det med denna kurs jag går nu också, behöver inte plugga över lovet. Första gången jag slipper plugga över lovet under mina fyra år på universitetet. Det förtjänar jag ;)

4:e advent

Tände sista ljuset idag, fint :).
Suck ska strax gå och jobba, åååh vill verkligen inte. Drömde att min brukare kunde prata för sig själv, det var lite konstig upplevelse. Har ju fått bestämma åt henne hela tiden och plötsligt kan hon bestämma över sig själv.
Vill stanna hemma och baka istället. Dom där saffranspåsarna har legat där ett bra tag! Dessutom så har vi färdig pepparkaksdeg som måste bli pepparkakor! Så vill jag köpa garn och sticka en tjock halsduk till mig själv också, sen så måste jag julfika med tjejerna, om bara Becka kunde svara nån gång! Sen så måste jag prata med mamma och pappa om att jag vill julfira lite med Robins familj, sen så ska jag fira jul med Robin själv, sen så måste jag julhandla lite till. Mycket som måste göras på kort tid!

Jullovet har börjat :)

Igår sysslade vi med gruppövning, skulle göra egna förpackningar till läkemedel. Tyckte det verkade astråkigt i början men sen när det började se snyggt ut så var det faktiskt roligt :). Allt gjordes på paint men jag hade en som var skillad på paint i min grupp så det blev skitsnyggt.

Cyklade sen hem i kylan. Fyfan vad kallt det var, frös inte om överkroppen men benen blev lite frusna. Kan bero på att jag hade lager på mig på överkroppen och bara jeans på benen...

Nu har jag packat och slängt sopor, beredd att bege mig, väntar bara in tiden och sen är det hemåt mot Katrineholm. Usch ska jobba imorn, ser inte fram emot det... Men jag får extrapengar i januari i alla fall.

Åh längtar hem nu!


Den snyggaste designen vi gjorde ;)

snöigt

Oj vad det snöade idag. Både igår och idag var det jobbigt att ta sig till skolan. Körde ju på den öppna vägen där vind tillåts blåsa på mig. Självklart ska det vara motvind. Fyy vad jobbigt det var!

Vi hade julklappsutdelning igår. Hihi Linda fick av mig och julrimmet var;

I denna du i energi kan ha,
förhoppningsvis du bar med händerna kan va.
Du nu i mörkret med spöken kan lysa,
även onyttigheter i denna kan hysa.


Hihi, paketet var en matlåda med reflexer i form av spöken och så lite godis till :P. Jag fick av Lina, det var stjärtlappar, en chokladtomte och en jättesnygg tealightholder (Ljushållare med älgar). Det var kul, sen spelade vi Settlers när vi hade bråkat över att inte titta på Bonde söker fru :P.

Idag var vi på studiebesök i Pfizer. Det var en lite läskig bussresa dit. Det var värsta snöovädret och man kunde knappt se vägen framför sig. Men jag sitter ju och bloggar nu, det betyder att jag överlevde ;). Men det hölls intressanta föreläsningar om företaget, om deras miljövänlighet och lite om vad apotekare kunde syssla med. Visste ni att Pfizer är största läkemedelsföretaget i Sverige? Den gick om Astrazeneca för ett tag sen fick jag veta. Blev faktiskt lite sugen att jobba där :P. Fast jag vet inte riktigt vad apotekare kan jobba med där riktigt... Oh well. Det bjöds på lussebullar till och med :). Jag har nu ätit min första lussebulle för denna jul, sen hade Matilda med sig hembakade som hon bjöd på, så två styckna har jag ätit idag mums!

Suck imorn sista skoldagen, slutar 17 -_-. Ååååhhh.

Håll ut Anna

uuuuhm

Bara så där

Jag blir alltid lika chockad när ett lager med snö täcker vägarna när jag tittar ut på morgonen. Igår snöade det visserligen men inget av det stannade. Det blev minusgrader idag så det måste vara det.
Hann tvätta kläder imorse, började 11.15 så då var det bara att ta tag i det. Lite segt kändes det men så jävla skönt att få det gjort. Snö är fint men förjävlig. Så jävla svårt att ta sig till skolan då. Inte kul när det blåser snö i ansiktet på en men det var snäll snö som inte piskade mig i ansiktet som det brukar göra. Jag klarade mig till och med hel utan att halka på väg till skolan och hemvägen med. Var på väg några gånger dock.

Usch den här kursen består av tusen föreläsningar som inte verkar helviktiga så det känns när man sitter där och tänker att man kan vara hemma och mysa istället för framför bänken. Närvaron är inte hög heller, endast de tappra få är kvar. Men att skolka är inte riktigt my style :P.

Imorn är det mer föreläsning... Suck men sen mot kvällen är det julklappsutdelning hos mig och Anna :D. Det ska bli kul. Har inte skrivit julrim än men jag har funderat lite på vad det kan bli så det går nog och skriva ihop imorrn!

Vintern kom iaf :D

Det snöade i helgen och det gjorde det idag också när jag var på väg hem från skolan!

Haft en härlig helg med Robin, vi har myst och tagit det lugnt :). Var i fest i lördags hos David, han hade fyllt plus fått jobb. Bakade en stor chokladboll till honom hah, det såg ut att uppskattas :P. Senare mot kvällen blev det guitar hero.
På söndagen blev det inte mycket, då slöade vi bara hela helgen. Kollade på The Cleveland show och Alien 2. Det var så spännande i Alien 2 att jag var så koncentrerad och hörde inte alls vad Robin pratade om när han pratade :P. Imorse åkte han tillbaka. Kändes inte lika hemskt som det brukar. Vet ju att vi snart kommer ses igen nu och intalar mig det själv :). Ååh vad skönt att det snart är jullov! Fast jag kommer ju jobba på söndag i 10,5 timmar så det suger lite men pengar kommer jag dra in ;).

Senare blir det aerobics! Ha det bra ni!

Erik vann :D

 

Jaa flickvännen stannade nog lite väl länge där... Hehe men hon var nog väldigt glad för sin Eriks skull att hon inte tänkte på att det var hans stund :P

8.15-17

Lång dag var det idag. Från 8.15 till 12 var det gruppövning, ja vi slutade halv tolv faktiskt, sen 13.15 började föreläsningarna. När klockan var tre såg man hur många som var tappra nog att stanna kvar på föreläsningarna. Det var inte många men jag var en av dem. Föreläsningen fortgick. Sen när klockan var ca 16.15 och det var dags för sista föreläsningen så sa föreläsaren att det bara skulle ta cirka 30 minuter och sa åt oss att hålla ut. Ögonen lyste nog då upp hos de flesta. Jag fylldes i alla fall med hopp om att tidigare få komma hem till värmen. Så vi fick sluta runt 16.30 "redan".

Usch jobbigt med så här långa dagar. Men det som är positivt är ju ändå att det inte känns som att vi behöver plugga så mycket till denna kurs eftersom man får ha alla material framför sig vid övningar och tentan :)

Bra tillfälle att spy...

Drop dead diva

 

Verkar intressant :)

Ny kurs och utlåning av material...

Jaha, då började vi nya kursen idag. Vad jag tycker om den? Jo den verkar tråkig men inte alltför jobbig. Jobbigt med långa dagar bara. Var tvungen att punga ut 200 spänn för kursmaterial också. Tjocka kompendier var det! Men 25 frågor till tentan som man kan samarbeta med verkar ju inte helt fel!

När jag kom hem vid halv fem så var jag hungrig så det var bara att fixa käk, sen låg jag i sängen och kollade på serier. Blev sen jättesugen på naturgodis och bestämde mig för att gå till ica och köpa mig en liten påse. Mmm det var värt det, var lääänge sen jag åt naturgodis :). Lite dyrt är det faktiskt men nu är jag nöjd iaf :).

Oh no the beggar strikes again! Hon skrev ett mail till mig där hon härledde en lång bit med att fråga hur det var, hur det går med plugget och allt sen så får vi fram vad hon är ute efter. Hon vill låna mina kursgrejer från termin 7, alltså den jag går nu. -_-. Suck. Fick mailet förrigår och har inte svarat henne förrän nu, tänkte skita i att svara men så tänkte jag, jag kanske stöter på henne i skolan och hon undrar varför jag inte svarat. Så jag svarade. Jag skrev att det var bra föreläsningsmaterial som man klarar sig bra på så det fanns inget behov av att låna men om hon fortfarande ville låna så fick hon berätta vad hon ville låna. Sen så ljög jag lite om att gamla tentor får hon inte låna för dom har jag inte nära mig :P. Alltså, vad är det här för människa. Jag känner mig så utnyttjad :P. Inte har jag fått min present som jag skulle få för att jag varit till sån stor hjälp heller :P. Hon får väl för fan ta och klara sig själv så som de allra flesta har gjort!

Hemfärd

Usch vilken tågresa det var igår. Det var något stort elfel med x2000 från Göteborg-hållet. Det var ju självklart det tåget jag skulle med. Blev försenad med cirka 90 minuter -_-. Satt där på tågstationen och väntade och väntade. Mamma ville hålla mig sällskap först men jag skickade hem henne och bad Robin vara mitt sällskap i telefonen istället. Började oroa mig för om det skulle finnas bussar hem när jag väl var framme i Uppsala. Jag ville verkligen inte släpa hem på allt. Min resväska vägde säkert flera ton! Flera ton fyllda med mat från hemmet :P. Får svårt att få plats med allt i frysen :/. Ja men mitt tåg kom fram till slut och jag hoppade på. När jag tog mig upp för trappan i tåget så höll jag på att falla baklänges. Ingången var lite trång och jag bar på min datorväska som var lite bred...

Så nu har jag gjort tentan också. Gick väl okej tror jag. Några kunde jag inte men jag flummade lie på dom. Får hoppas att jag klarar mig!

Har handlat frukostmat nu, så förutom en proppfylld frys nu så har jag en ganska full kyl också :). Frukt har jag köpt också, massor med clementiner och plommon :). Ikväll blir det äntligen träning igen, har ju inte varit i Uppsala så jag kunnat gå på friskis, men ikväll då, då blir det aerobics! Yeah! Awesome!

Mer då? Hmm ja imorn börjar nästa kurs och jag slutar inte förrän 16.00, börjar 9.15 -_-. Tur att mamma fixat matlåda till mig så jag slipper tänka på det :P. Orkar inte mer idag ju. Mitt baklyse verkar inte fungera heller, hjälpte inte att byta batteri, så det är ju inte slut på batteri vilket jag hade hoppats. Buhuu... får använda min borttagbara så länge. Ska ju lämna in cykeln nån gång så då kan ju dom få titta på det också... Är ju så bekvämt med en som jag slipper ta på och av hela tiden. Nu framöver kommer det bli låååånga dagar :( Kommer inte se ljuset alls :(

Slut på plugg

Ja, nu orkar jag inte plugga mer, det får gå som det går. Det mesta sitter nog i bakhuvet hoppas jag. Det gäller bara att komma ihåg att ta fram dem under tentan -_-.

Snart åker jag tillbaka till Uppsala också, kommer dock tillbaka till Katrineholm snart. Om cirka 2 veckor faktiskt! Kommer vara hemma till nyårsafton sen drar jag igen ;). De ska flytta upp en våning också. Antingen strax innan eller under januari. Blir spännande att se progressen med flyttandet är ju dock inte så rolig. Vet ju hur jobbigt det är att flytta!

Pluuuuuugggg

Okej nu är det inte långt kvar till tentan. Snart behöver jag inte plugga på den här skiten!

Idag var jag ute på en kort promenad iaf! Skönt med lite frisk luft...

Sen märkte jag att min tågbiljett som jag införskaffat mig med mina priopoäng går hela vägen till Uppsala. WOhoo! Inget byte! Skönt eftersom jag får massor med mat att släpa med mig :P. YEAH.

Dagens roliga

Intressanta filmer

The lovely bones


Brothers

 

Letters to Juliet

 

It's complicated


Dear John

Plugg

Idag började jag plugga på gamla tentor. Usch jobbigt. Men det går helt okej ändå, har dock inte gjort sista uppgiften på dem, artikelgranskningen... Har ju inte artiklarna. Tänkte flumma på den frågan. Någon poäng lyckas jag nog skrapa till mig. Känns som att det går bra om jag lär mig allt det andra bättre då kommer jag nog lära mig att artikelgranska bättre också... Får hoppas på det iaf.

Det är ingen snö men det ser vintrigt ut ändå. Frostigt ftw! Men imorn blir det kanske plusgrader så frosten försvinner... Fan vad sugen jag är på lussebullar! Jag och mamma har iaf köpt två påsar saffran (kostade 29 kr styck -_-). Tänkte baka när jag är ledig på julen. Ska prova det där receptet med kesella :). Vet ju hur torrt det blir bara jag glömmer ägget (har hänt) :P. På söndag ska jag tillbaka till Uppsala. Mina priopoäng räckte till en resa hem så jag fick en gratisbiljett :). Sen är det tenta! Längtar till efter tentan, efter tentan så behöver jag inte plugga förrän nästa år! Hmm låter längre bort än vad det är, har ju faktiskt en tenta den 15:e januari. Men av vad jag hört så är den inte så svår, kryssfrågor tydligen. Oh well
Ha en bra kväll!

Her morning elegance

Signs

Söta bilder

 

Källa: Lelove

Beyond the realm of conscience

Nu har jag och mamma kollat klart på Beyond the realm of conscience. En kantonesisk serie som jag följt.
Jaha vad ska jag nu kolla på? Hmm har ju bara Desperate housewives, Coupling, Dexter, Heroes, How I met your mother, The simpsons, Family guy, American dad, One piece, Seinfeld.. Oj det var visst en hel del hehehehe...




Förresten så tycker jag dåtida kinesiska kläder är jättefina, skulle själv vilja gå runt i dom :P. Fast verkar vara jobbigt att bära runt på.

 

Theme song av serien

RSS 2.0