130930

Sista september så passar jag på att ändra temat på bloggen. Tiden bara rinner iväg. Snart blir jag 26! Närmar mig 30 med andra ord...
 
Idag så var det riktigt ruskigt väder ute. Grått och daskigt. Väl på jobbet så satte jag mig och läste lite i användarhandboken om redigeringsprogrammet jag ska använda. Sedan så fick jag lite mer information om lite administrativa saker av en som varit på semester. Alltså man blir ju hur trött som helst av att sitta framför datorn en hel dag. Jag hoppas jag blir piggare när jag väl får riktiga arbetsuppgifter. Just nu känns det som att jag somnar framför datorn då och då. Fast den tendensen brukar jag ha när jag läser tråkiga texter. När jag pluggade så brukade jag somna på kurslitteraturen. Fast jag låg ju faktiskt i sängen och läste så jag får nog skylla mig själv... 
Efter jobbet tog jag mig till zumban. Karro skulle också dit, hade inte hon gått så hade jag nog inte känt någon större motivation. Hade ju lite ont i huvudet men jag tog mig dit! Duktigt va? Nä nu är det nog dags att sova, Robin ropade gonatt från sängen, det betyder nog att jag måste hoppa i säng också! Känns så skönt att få sova med min Robin varje kväll nu. Känns otroligt skönt att inte behöva åka ifrån honom och katterna :) <3

Hart of dixie!

 
Denna serie är min nya "kan inte sluta kolla förrän den är slut" serie:p  

130929

Idag har jag och Robin varit duktiga! Har städat, tvättat och handlat mat. Vi var även på Rusta och köpte en ny matta och ny gardin till vardagsrummet! Det ska vara lila!

Igår var vi hos Anna och Rolle och hade det trevligt. De fick chokladfontän som bröllopspresent så den skulle användas! Massor med god frukt att doppa i! Vi var ett gäng par där så vi spelade lika par leka bäst. Vi vann ;). Sen så kollade vi på bilder och filmer från deras bröllop. Vi var inte ensamma om att gifta oss i år. Jag har gått på tre vänners bröllop i år :-)

130928 efter idol

Just nu ligger jag och myser med Robin i soffan. Tidigare ikväll så kollades det på idol med Karro. Ärligt talat så pratade vi mest. Hade en del att catcha up. Vi bokade upp några datum framöver att hänga på. De flesta av mina helger ett par veckor framöver är bokade. Blev mycket inplanerat nu när jag är ledig alla helger.
Synd att hon tjejen åkte ur idol. Kommer inte ihåg namnet. Tyckte hon var bra. Stör mig på Jens. Han kan åka. Kevin sjunger äntligen bra igen! Karro kommenterade Miriams hår väldigt mycket haha. Det syns ju bra iallafall. Det var en trevlig tjejkväll! Robin var på pubfriday på jobbet, då passade jag på att boka en idolkväll hehe.

130927 avklarat test

Har spenderat hela dagen på att få godkänt på ett test. Eftersom man aldrig får reda på vad som är fel så är det svårt. Satt till och med med andra kollegor som jobbar med programmet. Det blev inte mer rätt för det. Tillslut körde jag uteslutningsmetoden hardcore och fick till sist 80 % rätt. Jublade nästan.

Ja vad mer har hänt idag då andra dagen på jobbet? Flera som var lediga idag. Lite skillnad från att jobba på apoteket där man inte kan ta ledigt hursomhelst. Det var några externa personer där idag och skulle prata om SOP:ar. För er som inte vet står det för standard operating procedure. Vet ni inte vad det är får ni faktiskt googla på det. Vi satt där allesammans och fikade och jag fick frågan vart jag kom ifrån då, eftersom chefen påpekat att jag var nyanställd, från skolan? Smickrande, jag är ju ganska ung. Sa att jag jobbat på apoteket senast. Genast kom massor med kommentarer om apoteken och om hur dåligt det var nuförtiden. Satt och försökte försvara det lite eftersom de flesta anklagelserna berodde på okunskap om systemet. Men folk lyssnar ju inte alltid så de får tycka som de vill. Efter att ha försvarat apotek i två år nu är jag ganska trött på det. Nu ska jag hem, handla lite och sen kolla på idol med Karro.

Trevlig helg på dig!

130926 Första dagen på nya jobbet

Hade introduktion av chefen idag. Mest tekniska saker. Sedan fick jag sitta själv i "mitt" kontor och prova mig fram. Detta rum kommer jag få dela med en annan som börjar i slutet av oktober. Coolt att ha ett eget rum iallafall när alla andra får dela :p. Hursomhelt, det var Windows 8. Ja, svårt att hitta i den men det gick. Fick göra en utbildning son tog hur lång tid som helst. Det stod 90 minuter men det tog mig fan tre timmar! Hade man kört igenom allt på en gång kanske det hade tagit 90 minuter! Segt var det. Höll på att somna flera gånger. Sen kunde man inte backa tillbaka lite i videon för att höra det man missat, nä man var tvungen att starta om hela videoklippet! Tur att det hela var indelat i flera videosnuttar. Tänk om man var tvungen att starta om ett helt klipp... Men medarbetarna där verkar trevliga. Olika bakgrunder har de. Inte bara apotekare trot företagsnamnet Pharm Assist. Efter den där utbildningen skulle man göra ett test. Har gjort den tre gånger. Första gången fick jag inte fram något resultat, andra gången blev det underkänt. Det stod att det skulle visa vad som var fel... Det gjorde det inte! Jag var trött i huvudet redan men ville göra om det ändå. Trots att jag inte visste vad jag svarat fel på. det var ett test där det var några frågor där man kunde bocka i flera svarsalternativ. Bockade man i ett fel så fick man fel på hela frågan. Då hjälper det att få reda på vad som är fel sen! Nä sen missade jag mitt tåg med en minut för att jag envist satt kvar för att göra testet som jag ändå inte fick godkänt på... Sprang som en galning och fick skitont i bröstet. Nu känns det lite bättre men det var rätt obehagligt. Skönt att Uppsalapendeln kommer in en bra tid innan avgång så jag får sitta inne på ett varmt tåg iallafall. Nu är det ju så kallt ute.

GTA V

Nu ska vi se what the fuzz is all about. Robin har lyckats låna hem den! Vi får ha den i två veckor



130925

Idag hade jag avslutningssamtal på Apoteket AB:s huvudkontor. Roligt å få se det. Det var bara frågor om hur jag trivts och så sen fick jag en bok som present. Stora hälsoboken. Efter det tog jag mig till Solna centrum för att hitta en fotoautomat. Måste ju skaffa nytt körkort eftersom jag bytt efternamn

Laga mat

Jag och Robin har bestämt att vi ska börja göra veckomenyer nu när jag är hemma så vi äter ordentligt. Annars brukar det sluta med att vi äter mackor eller köper mat ute när inget är planerat. Igår lagade jag fisk i en wokblandning med röd curry. Den får 7 av 10 poäng.

Londonresan

Tänkte lägga upp några bilder från resan :)



























Sep. 24, 2013

märkte just att videon inte visas. Well. Synd :p.

130924

Hej!
 
Det var längesen jag skrev här. Det beror på att jag inte haft lust eller ork. Men jag slösurfade en dag och undrade om min gamla blogg låg kvar. Det gjorde den, läste gamla inlägg och skrattade åt minnen. Då tänkte jag, det är ju bra att orka skriva några inlägg då och då för att kunna gå tillbaka och minnas.
 
Mycket har hänt sen jag skrev här. Jag bor numera i Märsta och har jobbat som nationellt rörlig resurs för Apoteket AB. Det innebär att jag är en ambulerande farmaceut som åker runt och jobbar på apotek som behöver extra personal. Det har varit roligt att se nya ställen och träffa nya människor. Dock finns det odrägliga apotekskunder överallt. Jobbade sista dagen i lördags på Apoteket. Börjar mitt nya jobb på torsdag. Det är i Uppsala så jag slipper åka ifrån Robin och våra kära katter, vilket är otroligt skönt. Har känts väldans jobbigt varje gång att packa resväskan och åka ifrån. Jag funderade på om jag skulle vara otrevlig och säga vad jag tyckte åt mina sista apotekskunder men det gjorde jag inte. Det är ju synd om de som jobbar där hehehe... Efter mitt sista arbetspass, som var i Tomelilla av alla ställen, så åkte jag tåg från tre på eftermiddagen och kom fram vid 23 på kvällen. Låång tid tog det och många byten men till sist så var jag hemma igen och behövde inte alls åka så här igen. Ni kanske undrar vad mitt nya jobb är. Jo det är granskning av FASS. Kontorsjobb med drägliga arbetstider! Tänk att jag lyckades knipa detta jobb! Har kollat efter nytt jobb ända sedan jag fick mitt nuvarande jobb. Största nackdelen har ju varit att åka ifrån hela tiden men även att det är just apotek jag skulle jobba på. Anledningen till att jag tog jobbet var att jag skulle få prova på andra saker än apoteksjobb, tex extempore och sådant. Det har jag ju inte fått! Imorgon ska jag ha avskedssamtal med min chef, undrar vad hon kommer prata om, jag vet att jag varit duktig och bra medarbetare, det har flera sagt till mig, kanske det hon kommer prata om?
 
En annan väldigt stor händelse är att jag gift mig! Jag heter numera Anna Wong Smedbäck. Coolt va? Vi gifte oss för exakt en månad sedan, 24/8. Dagen var otrolig. Vi gifte oss utomhus på Rosenträdgården i Sigtunastiftelsen. Det var läskigt, jag oroade mig väldigt mycket för regn men dagen kunde inte blivit mer perfekt. Det var solsken och vackert. Vigseln började 16.00. Jag började göras i ordning vid 12. Satt och blev ompysslad med hår och make. Det var kul. Ett ton hårspray hade jag i håret. Hon sydde i mitt hår för att det skulle hållas stabilt. Det mest nervösa jag varit med om var när jag och Robin skulle gå in. Vi hade Canon in D som ingångslåt. Det var en härlig känsla av att se allas blickar när vi gick in och skulle säga ja. Efter vigseln så minglade vi en liten stund och hade brudskål sedan försvann vi för att fotas.
Känner mig som askungen på andra bilden :). Efter fotningen så var det middag inomhus på Sigtunastiftelsen. Vi hade förrätt, varmrätt och tårta. Emellan allting så var det tal och lite dängor, de flesta mot Robin. Ja det var ju hans bror som var toastmaster :P. Vi hade engångskameror på borden, det var en bra idé. Då får man ju bilder på gästerna också! Jag höll också ett tal till Robin. Det var nervöst, men ingången var mer nervöst ärligt talat. Jag bara stod upp och gjorde det. Det var väldigt rörande att höra alla tal, mest Robins tal till mig :P. Jag kikade lite på gästerna när han höll sitt tal och såg Karro storböla :P. Förresten var jag nära till tårar precis efter vigseln. När jag skulle krama om min mamma så hörde jag hennes röst darra och då blev jag rörd till tårar. Men jag höll mig, ville inte förstöra mitt smink ju. Efter middagen så gjordes salen om till dansgolv. Jag och Robin hade övat på vals med en riktig instruktör. Det var Robin mest nervös över men det gick hur bra som helst. Det innehöll ett lyft och vi kunde höra hur alla applåderade. Det som jag sörjer idag är att ingen filmade hela dansen tyvärr. Så det får bli ett minne i huvudet bara. Sedan så var det "kidnappning" av mig. För att Robin skulle få tillbaka sin brud var han tvungen att sjunga en av några låtar som han fick välja på.
 
Jag försökte gömma mig där vid dörren men min kjol stack tydligen ut så Robin såg mig redan från början. Attans. Men visst är han fin? Sen var det dans och mingel som gällde resten av natten. Dagen efter hade vi presentöppning och det var många som deltog. Mycket fina presenter fick vi! Måndagen veckan efter åkte vi till London. Tidigt på morgonen åkte vi, tur vi bor i Märsta så det är ju nära men vi var nog fulla när vi bokade. Klockan 7 skulle planet gå så vi gick upp vid halv fem för att åka buss till Arlanda. Trötta var vi! Det var jätteroligt i London!! Vi var där i fyra dagar. Första dagen tog vi oss till London Eye, med mycket trötthet. Dag två tog vi oss till Maddame Tussauds, det var jätteroligt!! Tredje dagen åkte vi till West End och kollade på Phantom of the Opera. Först var jag lite besviken på att det inte var vår Peter Jöback men han som var Fantomen var otroligt bra ändå. Det var en riktigt bra musikal!! Har fått lite mersmak för sådant nu. Försöker hitta lämpliga musikaler här. Spök låter ju bra. Funderar lite på den.
Nä nu får det räcka. Det blev ett långt inlägg. Så blir det när man inte bloggat på flera år. Tjarrå
 
RSS 2.0