Keyboard såld

Nyss så sålde jag min keyboard för en tusing och då inklusive stativ och pedal och nothållare. Ja, jag spelade ju typ aldrig på den så det var väl lika bra. Jag kommer dock inte begrava mitt pianospelande. Jag kommer nog känna mer motivation när jag har ett bra piano att spela på :)


Jag fick mitt röstkort igår så imorgon ska jag till bibblan här i katrineholm och förtidsrösta! Tycker alla ska rösta. Vet man inte vilket parti man ska rösta på så rösta blankt. Tänk vad man kämpat för att vi ska få rösträtt.

Imorn är det dags. Maria, hon jag ska bo hos, ringde och hörde om hur resan dit skulle ske. Hon blev upprörd när jag sa att min biljett skulle till mölndal station. Hon sa nej nej nej! Du ska från Göteborg station åka med pendeltåget direkt till Kållered! Jaha sa jag och var lite förvirrad. Tänkte ju inte alls på det när jag beställde biljett. Beställde den ju i början av augusti för att få så billig billjett som möjligt och då tänkte jag bara; ja jag ska till mölndal och det går ju bussar och sånt till kållered så då får jag fixa det då på plats. Så jag trodde jag skulle hoppa på något pendeltåg helt random nu bara och hoppas att jag skulle slippa betala extra. Nu sökte jag på SJ igen och såg att det var samma pendeltåg som jag bokat biljett till som åker till Kållered. Det är samma tider i alla fall. Så ja, jag får se till att inte hoppa av i Mölndal utan vänta en station till :P.

Borta i 12 timmar

Gick upp vid 6 idag. 7.02 skulle jag ju med tåget. Väl där träffade jag på en gammal god vän. Hon sprang ifrån mig :P. Hon hade glömt stämpla sin biljett så hon sprang ifrån mig, sen så satt hon snett bakom mig hela resan. Jag brydde mig inte så mycket utan satt och gjorde sudoku. När jag äntligen nådde Uppsala kändes det lite skumt. Här var jag igen och kände igen allting. Gick till BMC där vi skulle ha introduktionen. Det var roligt att träffa alla igen. Vi ville prata hela tiden men vi var ju tvungna att vara tysta under föreläsningarna som hölls. Det bjöds på godis och frukt efter lunchen så det var ju trevligt :). Sen så sa alla hej då till mig och vi lyckönskade varandra på exjobbet. Jag och Anna åkte mot station för att sällskapa en bit av resan. Resten satt jag ensam och längtade att vara hemma i Katrineholm igen. När jag äntligen nådde fram så gick jag på toa. Ville inte gå på tåget :P. Sen åt jag middag och sen så pratade jag med Robin en stund. Det känns lite weird allting. Jag kommer vara långt bort från mina vänner i Uppsala. Jag kommer vara på ett annat ställe. Det känns lite sådär just nu. Kom just på att jag kommer bli väldigt ensam där. Kommer jag sitta och luncha ensam? Kommer handledaren vara snäll eller tvärtom? Tänk om jag inte uppfyller alla krav som ställs på mig? Kommer jag trivas där jag bor?
Allt kanske blir bra. Jag kanske stormtrivs vem vet? Allting känns så ovisst just nu. Vet ju inte alls vart jag hamnar under framtiden. Jag längtar verkligen till november. Då vet jag vart jag ska vara under praktiken i alla fall. Kanske skulle åka till Katrineholm en sväng för att kolla på bebisen :).

Äsch nu skiter jag i det här

Slöardag

Idag har det varit många rastlösa timmar. Men har dock hunnit med en hel del i alla fall. Har varit och handlat med mamma, vi köpte kantareller och vindruvor. Kantarellerna blev kantarellmackor. Muuums! Supergott, jag och Robin fick ju inga kantareller när vi var och plockade svampar för ett par veckor sedan. Jag har fått min dos nu iaf! Sen så hade mamma kollat upp en annons på en herrcykel som vi åkte och köpte. Det är brodern som behöver en cykel. Fick den för 200 efter nerprutande från 250. Helt okej cykel. Saknar dock fungerande ljus, lås och växlar. Efter cykelköpet så for vi vidare till Flen. Min pappa jobbar där och brukar köpa hem lite olika antika saker och han ville visa lampor som han tyckte var fina. De var väl inte urfina som han uttryckte det men helt okej :P. Min mamma brukar mobba honom och säga att han tycker om antika saker för att han är gammal :P.
När vi åkte hem igen så somnade jag till lite i bilen. Jag somnar till ganska lätt när det är enformigt eller om jag ligger ner och tittar på något haha. Det är lite kul.

Imorgon är det måndag. Jag ska åka med tåget 7.02 från Katrineholm. Blir tidig morgon men inte mycket tidigare än vanligt. Brukar ändå gå upp mellan 6 och halv 7. Jag vet jag är konstig. Jag är morgonmänniska så det ryker om det. Kan bero på att mina föräldrar går upp 5, att jag lägger mig tidigt varje kväll, att jag inte tycker om att ligga i sängen och dra mig osv.
Åh vad höstterminen är nära :S. Blir trevligt att möta alla i Uppsala igen :)

Toodles!

Närmar sig skolstart och sängen såldes

I övermorgon ska jag dra mig till Uppsala igen för en gemensam introduktion till exjobb. Kommer åka från Katrineholm 7.02. Tur att vi börjar 10.15 annars hade jag varit tvungen att crasha hos någon i Uppsala :P. Åker hem direkt sen. På onsdag är det ju sen dags att åka till Mölndal och lära känna området lite. Kommer bli spännande. Läskigt också. Det känns som första gången jag skulle till Uppsala då allt var nytt. Det var nog läskigare att ta sig till Uppsala dock för då var jag ju bara ett "barn". Hade aldrig bott själv eller haft fullt ansvar för hushållet. Hade aldrig varit ifrån mamma så länge, hade aldrig bott i en "storstad". Ja allt var ju nytt. Nu har jag ändå lite mer erfarenheter och så. Det läskiga är väl att det är ett helt nytt ställe och ja mitt lokalsinne är ju inte på topp.

Igår hade jag lagt upp en annons på blocket om att en säng här hos föräldrarna skulle säljas. Det är förövrigt den sängen jag sovit i i flera flera år. Den såldes samma dag. När jag kom hem från Robin så pappa på att skruva isär sängen. Tydligen var det någon som ville ha den. De har velat sälja den länge för att skaffa en större säng eftersom brorsan och svägerskan brukar komma och sova där i den lilla 90x200 sängen. Nu har den i alla fall sålts och vi begav oss till jysk för att köpa en större säng 120x200. Väl där så bestämde vi oss för en säng och mamma bad och smörade en tjej där så vi fick låna en vagn att skjutsa hem sängen i. Den fick ju inte plats i bilen och det är bara några hundra meter hem. Jag stod en bit bort för jag skämdes lite när mamma bönade och smörade för tjejen :P. När vi äntligen fick låna en vagn så fick vi hem sängen, pappa gick direkt tillbaka med den när sängen hade lastats av. Jag och mamma försökte bära in sängen. Ytterdörren till trappuppgången kunde inte hållas upp (eller jag visste inte hur den skulle stå öppen av sig själv iaf) så jag bad en av ungarna där på gården att hålla upp dörren åt oss :P. Efter det så kämpade jag och mamma upp den jääävligt tunga sängen uppför två våningar. Jag var lagom svettig efteråt. Sen skruvade jag dit sängmedarna.

Den var skön att sova i :P. Kunde rulla hur mycket jag ville. Är ju van vid 90-sängar så det var en skön känsla :P.

3-årsdag

Idag hade jag och Robin vår treårsdag. Kan inte fatta att vi varit tillsammans så länge.
Vid halv två kom Robin till mig, jag gav honom presenter. En kaktus med röd topp som hade tre knoppar :P (=3år!), en poncho som han längtat efter och en kruka till kaktusen :). Vid två gav han mig sin present, en fotosession. Jag har alltid sagt att jag vill ha bilder av oss två tillsammans inramat och allt och det fick jag idag :). Tyckte det var lite läskigt när han äntligen hade avslöjat vad vi skulle hitta på idag. Tycker ju det är pinsamt att bli fotad och försöka tränga fram det där leendet. Det gick dock bra hoppas jag. bilderna kommer jag få se långt efter. Nästa gång jag är i Katrineholm igen. Hm till jul? Hoppas han valde bra foton den där fotografen. Han verkar kunna sin sak så jag litar på honom. Jag och Robin fick först båda stå och hålla om varandra, jag fick stå på telefonböcker för att Robin är ju för lång. Sen så fick vi sitta. Jag hade ryggen mot Robin så han fick hålla om mig. Sen så fick vi stå upp igen och gå mot kameran. Sen så skulle vi springa och skratta samtidigt. Det fick vi göra om ett par gånger så det blev lite motion.
Har varit en bra dag :). Lite tråkigt väder var det dock. Regnade hela tiden så vi fick inga utebilder. Precis när fotosessionen var över slutade det att regna. Gör nog inget, blev nog bra bilder.

Helgen över

Denna helg har jag spenderat i Norrköping. Vi var där och skulle gå på Norrköpings marknad. Den var väldigt lång men mitt i allt började det att spöregna. Jag hade huvudvärk på allt också så det gjorde inte saken bättre. Hade nog sovit taskigt. Vi fick springa i spöregnet för att komma under tak i galleriorna. Vi fick med oss godisremmar från marknaden, det var det enda. De är goda i alla fall. Godast är nog sur jordgubbe har jag kommit fram till. Idag så åkte vi till Linköpings IKEA och kollade efter babysängar åt brorsan som har en på G. Sen så åkte vi vidare för att kolla på babyvagnar. Efter lite om och men och tittande i Norrköping också så kom de äntligen fram till en vagn. Mamma kom med massor med kommentarer om vagnarna så det tog ju lite längre tid. I allt shoppande så hittade jag en fin present till Robin på vår treårsdag på onsdag :).
När vi äntligen åkte tillbaka till brorsan efter den långa dagen så var det slappande som gällde. Fick med brorsorna på några omgångar skitgubbe.

Åh min bror visade mig en sida där man får svara på frågor för att visa vilket parti man har mest sympati för. Här är mitt resultat. Ser bra ut. Det är MP jag hade tänkt rösta på också så det är ju bra :).

Nu är jag hemma i Katrineholm igen och det är snart sovdags. Imorn är det måndag igen. Sista veckan innan jag åker ner till Mölndal.

Blåbär!

Igår var jag och Sandra på blåbärsplockning. Det fanns hur mycket som helst, hade vi orkat så hade vi säkert fått ihop flera liter. Dock orkade vi bara med ca 1 liter var. Det var stekhett igår och myggen var ju där. Så efter 1 liter och 15 myggbett senare (jag räknade imorse) gav vi upp och gick hem. När jag införskaffat lite ingredienser så ska det bli blåbärssylt av det.
Idag är det regn som gäller. Har regnat hela förmiddagen och det ser inte ut att sluta på länge.

Rolig helg!

Har haft en jättebra helg. Vi var ett gäng som bilade ner till Liseberg och hade det roligt. Hann dock inte med så många åk som jag hade velat. Nästa gång blir det nog quick pass. Man är tvungen att boka tider för åkattraktionerna då men ingen extra kostnad så varför inte. Slipper ju köa i flera timmar. Har räknat på det, jag hann bara med nio åk... Men skoj var det! Robin vann tre gosedjur till mig :D.
Början av helgen var väl inte direkt rolig, det var Robins gammelmormors begravning och dyster stämning men jag fick vara med Robin hela helgen i alla fall. Höll på att få en host attack under begravnings-ceremonin men jag lyckades dämpa hostan. På lördagen hämtade vi upp Anna och Rolle och sen var det bara att bila ner hela vägen. Vi stannade upp i Skara för att vattna Robins stackars växter och lunchade på Mcdonalds sen fortsatte vi. Väl där mötte vi upp Lina i Liseberg och där började allt åkande. Blev Balder, Flumride, Kanonen, Uppskjutet, Kållerado, Lisebergsbanan och sista timmen innan stängning var det bara spelande som gällde. Vi körde hem sen, eller Robin körde hem medan vi andra somnade. Jag försökte hålla mig vaken och vara ett sällskap men misslyckades :P. Var så jävla trött. Stackars Robin.

Idag åkte jag med Robin tillbaka till Katrineholm, tänkte gå hem från ericsson men pappa kom körandes där så jag fick skjuts. Dock fick jag ändå en rejäl promenad. Min bror ville ut och gå så jag gjorde honom sällskap och vi promenerade i ca 2 timmar. Var skithungrig när jag kom hem sen. Så middagen satt bra.

Imorn ska jag träffa tjejerna för att luncha :D

Blommor jag fått

Innan min chef på apoteket gick på semester så gav hon mig jättefina blommor som tack för mitt hårda arbete. De var otroligt fina och det som rörde till mitt hjärta ännu mer var att hon sa att hon hade beskrivit mig när de undrade hur buketten skulle se ut. Kramade min chef tack och hon önskade mig lycka till i framtiden. Sen så sa hon skämtsamt att jag skulle komma tillbaka och jobba efter helgen eftersom det då var en vecka kvar på jobbet.

Ni ska få se hur fin buketten var, nu har den vissnat en hel del, den ska dock torkas.

 

För er som inte ser vad det står för text; Tack Anna för ditt arbete och engagemang hos os på Kronan

Slut på jobb

I fredags var det äntligen den efterlängtade sista dagen på jobbet. Var noggrann med att inte glömma att ta av jobbnyckeln. Hade tänkt på det hela veckan, vill ju inte behöva åka 107 km från katrineholm till apoteket i valdemarsvik för att lämna tillbaka nyckeln. I fredags så kom en arbetskamrat med en ask aladdin-choklad som hon hade vunnit. Den bjöd hon på och till eftermiddagsfikat så blev vi bjudna på glass av en annan arbetskamrat. Hehehe det var en mumsig dag. Efter jobbet så kramade jag dem hej då och de önskade mig lycka till i framtiden. Kändes lite sorgligt men livet går väl vidare som allt annat...

Sen så plockade jag upp Linh i Norrköping och så körde vi till Katrineholm. Pratade hela vägen om graviditeten, vietnam etc :). Väl framme var det dags för middag, var ju inte så hungrig efter all glass och choklad men ändå så jag fick i mig en ordentlig middag! Efteråt tvingade jag med Robin på en superlång promenad som varade i två timmar och en kvart :P. Hehehe han whineade lite då och då. Vi busade på vägen och så mobbade jag hon för att han missade mig så många gånger fler än mig när vi kastade bär på varandra så han plockade upp en hel bunt och tänkte hämnas så jag sprang iväg. Han jagade efter :P, så sprang vi där genom en lekpark och från ingenstans så ploppar en hund fram och börjar jaga mig, jag blev skrämd och skrek WOAH och sprang vidare. Kändes som den högg tag i mitt ben men det var tydligen bara tassarna som hade hoppat på min vad. Gjorde ont i alla fall. Robin fick stopp på den genom sitt rytande så det var ju bra det. Jag blev ju skiträdd. Är ju inte rädd för hundar men vem som helst skulle väl bli rädd om något plötsligt attackerade från ingenstans. Ägaren bad om ursäkt ifall hunden hade skrämt oss och vi vandrade vidare. Ärligt talat så grät jag nästan efter händelsen.
När vi äntligen nått promenadmålet, värmbol, varvat en skylt där så gick vi hemåt. Hade tänkt gå vidare mot Djulö egentligen men klockan började bli mycket så vi gick hem istället där vi vinkade av varandra för dagen.

Idag bestämde jag mig för att ta en joggingtur. Har haft det i systemet ett tag att jag ska ut och jogga, se hur mycket jag orkar. Har ju inte tränat på flera veckor. Leung följde med. Efter joggingturen gick jag och Robin ut för en lunch, åt lammfärs med bulgur och han en greksallad. Var lite mör i benen efter joggingturen, träningsvärk och allt. Tvingade honom på en ytterligare promenad mot värmbol hehehhe. Fan vad det tog i benen. Är fortfarande öm och mör. Aja, har varit händelserika dagar hehe.

Snart!

Omg, snart har jag jobbat färdigt för sommaren! En dag kvar! Wohoo.

Klart jag kommer sakna det lite men life goes on och detta kommer som allt annat att gå till historian.

Sega dagar

Det beror nog på att det är sista jobbveckan och att jag längtar jättemycket tills jag blir ledig igen.

Jobb igen

Igår bakade jag bullar. Den första plåten med bullar blev enorma, sen lärde jag mig av misstaget och nästa plåt blev normalstora :P. Efter det så fick Robin komma över och hämta lite av bullarna (de stora), vi tog en promenad sen åt han hos oss. Efter det så tog vi det lugnt ett tag innan han skulle köra hem igen. Tråkigt att säras hela tiden för att inte ses på en hel vecka... Eller lite kortare än en vecka är det men det känns ändå som en evighet. Visserligen pratar vi i telefon varje dag och flera gånger per dag men det är ju inte samma sak som att ha honom nära mig.
Igår så åkte även pappa och bror Wai till Arlanda för att hämta bror Leung som pluggat i Kina sen juni. Det var segt att vänta på att de skulle tillbaka. För jag och Wai skulle ju tillbaka till Norrköping sen. Jag var skittrött och ville sova över hos föräldrarna och köra hem på morgonen direkt till jobbet direkt men det ville inte Wai. Så vi fick åka hem där på kvällen. Var framme i Norrköping vid 23 på kvällen. Hade lite huvudvärk och var allmänt seg så det var inte roligt.

Idag är det måndag igen. Alltså jobb igen men det är sista veckan! Woho. Var jätteläskigt att köra till jobbet idag. Det spöregnade och jag såg knappt vägen. Men det lättade upp på vägen så jag behövde inte köra hela sträckan i spöregn.

Till helgen hoppas jag på svampplockning :). Har hört att det finns mycket svamp ute! Mums, kantareller på mackor och sen ost över är mumma!
RSS 2.0