Imorn är det fredag!

För mig i alla fall för på fredag är jag ledig och då måste ju torsdag räknas som fredag eller hur?
Äntligen har jag fått tillbaka mitt PM från förra kursen, så nu har jag rättat lite småfel och laddat upp det för plagiatkontroll. Så nu kan jag ju lägga förra kursen bakom mig, bara jag klarade tentan också förstås. Men det hoppas jag på!

Fy fan vad segt det är att sluta sent. Egentligen har vi bara haft fyra timmar föreläsning men det som är så jobbigt är att det går långt in på eftermiddagen. Hade hellre börjat åtta och slutat tolv än tio och sluta tre. Sååå seeegt. Det är dessutom en flummig kurs. Ska inte klaga, är väldigt mycket skönare och mindre stressande än förra kursen. Men intressent njaaa. Har i alla fall beställt böckerna som de säger att vi måste ha för att klara kursen. Tror de ljuger, de vill bara att böckerna ska sälja bra... morr. Men jag fick en bra deal när jag beställde böckerna via lycknis sida. De hade ett erbjudande med att om man köpte för 400 så skulle man få fyra andra böcker på köpet. Ja det var ett begränsat urval men jag tror jag fick med de intressantaste :).

Jaa imorn blir en bra dag och helgen kommer bli myyyysig :D

ÅÅhh

Jo jag skulle försöka få bort så många nålar som möjligt :P

Durex kondomreklam

 

Ganska sött är det iaf :P

Skönsång

Så jävla bra de är!

Så ung och hennes liv har blivit förändrat

Läste lite på aftonbladet och kom över denna video. Handlar om en 25-årig kvinna som fått en neurologisk nedsättning och kan inte prata och gå normalt. Hon kan dock gå baklänges och springa normalt...
De misstänker att det beror på ettt influensavaccin hon tog

Dagen måndag

Ja, vaknade tidigt så jag gick upp och passade på att ha lite mer fritid innan ny kursstart. Fixade lunchlåda och satt och slösurfade. Sen bar det av till skolan. Väl där proppade dom i oss allt vi skulle vara tvungna att göra. PM bland annat och en fyragrupp denna gång. Hamnade med samma kille som förra kursen, hmm jadu det funkar väl. Sen så säger dom att man måste köpa två böcker. Fuck it. Jag vill inte köpa nån kursbok, har inte gjort det på jättelänge ju :(.
Var och hämtade farmakoterapitentan, har klarat den förresten :D. Men det var bara 3hp för tentan, resterande 4,5hp har vi inte fått än. Weird.
Efter alla timmar så var klockan äntligen 16.00 och vi fick åka hem. Fixade käk och satt och kollade på desperate housewives och pratade lite med Robin på skype :). Sen bytte jag om och drog mig mot träningen, aerobics. Duschade och nu sitter jag här med en whiny Robin, som klagar över att han vill ha attention så nu ska jag ge honom all attention.

Sminka dig som sailor moon :P

 

Kul video, brings back memories. Var min absoluta favoritserie när jag var liten. Den var dubbad till svenska, störde mig på att de aldrig visade alla avsnitt som fanns så efter några år när jag gick på gymnasiet så tankade jag hem hem alla avsnitt som var på originalspråket japanska. Var coolt. Mycket ljusare röst. Kändes konstigt, var ju van vid den svenska rösten. Men helt okej var det ju :P. Så jag fick se klart den till slut. Yay! Jag tycker om sailor moon. Mycket kliché men ändå tillräckligt bra så att man kände lite tårar som ville komma ut (gjorde aldrig det :P).

Ny vecka ny kurs!

Så var den pluggfria helgen över. Fyfan vad slött och mysigt jag haft det :)

Sitter och kollar på ett youtubeklipp där en man ska utstå en kvinnas förlossningssmärta. En video som handlar om vem som har högst smärttröskel, kvinnan eller mannen. Jag tror då att det skiljer sig och att det inte bara handlar om man är en man eller kvinna. Skillnaden är bara att männen slipper barnafödandet hursomhelst. Kul för er! Jag vill inte föda barn på ett låååååångt tag.

Slödag!

Oj vad jag softat idag. Kollat på filmer och bara slöat. Men jag har provat den nya marabou chokladen iaf, Rasperry nånting hette den. Väldigt mumsig. Så fick jag reda på att jag klarat farmakoterapitentan också! Yay me!!! Usch får se hur produkt- och processanalytisk kemitentan gick senare... Hoppas jag klarade mig! Hehehe jag lämnade en trevlig kursvärdering av den kursen iaf. Skitkurs, jag gav de faktiskt konstruktiv kritik också :P


By the way, det är skitskönt att inte behöva plugga och inte heller få dåligt samvete av det. För det är verkligen inget jag behöver plugga på. HAHA!

Boy am I lättroad...

Äntligen över

Så var denna tenta äntligen över. Hur det gick? Eeh, jorå som Robin säger. Jag vet några fel jag hade efter lite samtal med Linda och Anna på vägen hem, men hoppas kunna klara denna analytkurs. Har alltid varit på gränsen på dessa kurser. Vill verkligen inte göra omtenta på det här. Det är ju inte som om jag inte har pluggat, har pluggat skitmycket och om det inte hjälper vet jag inte hur jag ska göra för att plugga till en omtenta...

Vill veta hur det gick på farmakoterapitentan också! Skulle få svaret idag ju men än har det inte kommit något... Tänk om jag får göra två omtentor? Oh nooo.

Aja, nu är det helg iaf. En helg utan plugg :D.

Laddad

Yaah bring the tenta on! Har pluggat tillräckligt nu tycker jag så bring it on!


Så idag gick jag upp i god tid, tvättade kläder och satte igång sista tentapluggandet, blev klar vid halv fyra på eftermiddagen och varvade ner med ett avsnitt av senaste greys anatomy. Sen bytte jag om och gick på träning, step om nån är intresserad.

Sen kom jag hem, duschade, och fixade middag, var jättehungrig! Sen så bakade jag kolakakor :D


Ska nog lägga mig nu.

Ptja, toodles då!

Kväll redan

Idag hade vi vår PM-redovisning. Det gick bra, alla var så positiva mot varandra hela tiden. Men det är klart vem vågar vara elak mot varann? :P

Så nu är PM-et ändrat och inskickat för en andra rättning får hoppas att vi klarar oss, sen är det bara att skicka in till Urkund för check mot plagiat så är det överstakat. Imorn blir det sluttentaplugg, tvättning och träning! YEAH

Hemma i Uppsala igen!

Tråkigt var det att lämna Katrineholm och det mysiga därhemma :( men men. Nu har jag tränat lite på PM-redovisningen också, hoppas jag inte får några jobbiga följdfrågor som jag inte kan svara på! Men det ska nog gå an. Skönt att vara här i Uppsala igen, det är ju här jag ska vara... Plugget är ju här. Plugget som tar upp 80 procent av mitt liv just nu. Fyfan vad jag längtar tills denna kurs är över. Undrar hur det gick på förra tentan. Får ju resultatet på fredag då tentan till denna kurs äger rum också. Dam dam daaam!

Hoppas jag klarade tentan...

Strul

Min nuvarande kurs (produkt- och processanalytisk kemi) har varit en enda stor strulig -BEEP-. Mest krångel har det varit med att ladda upp PM-arbetet i studentportalen. De säger att vi ska ladda upp men det går inte, sen säger de att nu ska det fungera men nej det gör det inte. Efter mer krångel så fungerar det äntligen. Så skickar jag ett mail och frågar om Hur PM-arbetet ska laddas upp för att den opponerande gruppen ska kunna ladda ner den. Efter lite krångel hit och dit får vi ett mail om att vi själva får skicka arbetet till opponerande grupp. Okej, men jag frågade även om hur powerpointpresentationen av arbetet skulle laddas upp eftersom det inte fanns något ställe att ladda upp det i. Först fick jag inget svar så jag skickade ett till mail. Ni får ta med själva på USB-minne ev skicka till handledare får jag som svar då. Pratade förut med Karro på msn och hon hade laddat upp det. Hmm sa jag och gick in och kollade i studentportalen. Jaha där var allas powerpointpresentationer förutom min. Kan inte ladda upp härifrån heller eftersom den här datorn inte har powerpoint så det blir felaktig fil och allt... Men jag skiter i det. Får ta med på USB-minne. Klagar hon som håller presentationen skyller jag på den kursansvarige.

Skitkurs...

Annat som strular är SJ (oj vad ovanligt). Så jag får vänta till imorn för att beställa biljett hem till Uppsala.

Annat som strular är min grupparbetare, jag har ju faktiskt gjort det mesta, han kan väl göra sitt och rätta bättre. Lämnade kvar lite åt honom att rätta men märkte att han inte alls lagt ner någon tid på det hela. Ska prata mer med honom, fattar inte riktigt det han ändrat...

jaja, annars har dagen varit bra. Har köpt garn så jag kommer sticka lite, blev sugen när jag hörde att Linda stickade :P. Lite kul blir det :D!

Toodles!

Min bror lär ju sig mandarin

och visade mig dessa videor som han sjunger till och försöker få mig att sjunga. Har hört om dom förr men nu vet jag vad de heter också (nästan) så jag kan lyssna på de om och om igen! :D

Låtar som fastnar även om man inte fattar vad de sjunger om.


Idag

gick upp vid sju, käkade frulle, satt och surfade en stund och satte igång tentapluggandet vid åtta. Japp, jag börjar tidigt så jag får lite fritid mot eftermiddan. Med lite pauser då och då blev jag äntligen klar vid tre-tiden. Tänkte fortsätta läsa lite mer nu mot kvällen men jag orkar inte. Livet handlar väl inte bara om att plugga... Tänk om jag dör imorn då skulle jag ha ångrat mig. Men jag skyller väl på att jag tänker positivt :P. Kände att jag behövde lite luft och tog mig ut på en promenad. Skitväder är det, duggade och grått var det men jag ville gärna ta på mig min nya fina höstjacka så jag var lite mer motiverad för att ta promenaden. Nyttigt att dra in lite luft efter att ha varit instängd med pluggande. Så jävla skönt att det är längre tid till tentapluggande än förra gången. Då satt jag ju hela dagen och pluggade...

Undrar om det skulle vara skönt om jag inte var lika ambitiös och hade superminne så jag kunde göra roligare saker. Har alltid önskat att jag kunde önska vad jag ville och det gick i uppfyllelse. Fan vad enkelt livet hade varit då. Fast livet är ju trots allt en utmaning som vi alla måste ta.
För livet är ju faktiskt härligt, jag skulle inte vilja byta liv med någon alls. Har en familj som bryr sig om mig, en pojkvän som älskar mig och några vänner att skratta med. Det räcker eller hur? :)

Grattis Robin!!

Idag fyller Robin 22 så Grattis honey!

Firade dock honom igår eftersom jag inte vill till Vingåker vid åttatiden. Skulle vara smidigt om jag fick sova över men mina föräldrar blir inte så glada då. Har ingen större lust heller, känner igen att jag har sömn att ta igen.

Igår så började dagen med plugg, jag började 7 på morgonen så jag blev klar vid ett-tiden och hade fritid då :D. Men jag tog lite rast i form av att hämta min mamma från sitt jobb, gnälla lite på att Robin ignorerade mig föregående dag, slå in hans paket så fint det gick och lunchpaus. När jag var klar med plugget drog jag och min mamma till stan och vandrade lite, jag blev jättekär i en jacka i åhléns och fick den av mamma som tidig födelsedagspresent. Ååh vad jag tycker om den :). När jag kom hem var klockan väl runt 16.30 och skulle bli hämtad av Robin 17.30. Men tiden blev framskjuten så jag hann baka kolakakor till honom. Tyckte det kändes så lite med rakapparaten han skulle få så kakor blev det också. Han delade till och med sig så sällskapet där fick en var. Aww :P. Men hos hans föräldrar blev det en god smörgåstårta och lite fik efteråt. Han fick som sagt rakapparaten av mig och en wii av sin bror, föräldrar och morföräldrar. Han blev nog glad ;P.


Nää nu måste jag nog börja med plugget så jag får lite fritid mot kvällen iaf. Ska baka lite kolakakor sen också så mamma och pappa får. De tyckte också om dem :)

Grattis Robin igen! Love you honey :)

I Katrineholm

Jaha, nu är jag "ledig" fram till onsdag.

Shit på tågresan hem så hördes ett kraftigt ljud och smack mot fönsterrutan på andra sidan om mig. Glaset sprack inte igenom men den blev lite splittrad såg man. Blev lite rädd för att hemska saker skulle hända, lite i Final Destination stuket. Men jag överlevde som tur.

Tentaplugg igen... Vet inte ens hur det gick på förra tentan än. Suck.

Uppsala stadsteater

Igår var jag kulturell och gick på teater. Den var orginell och tråkig. Man var tvungen att kolla upp mot en skärm hela tiden för att hänga med i handlingen då de pratade på ett annat språk. Teatern var som en film, de filmade samtidigt som de spelade. Det var coolt men ändå, jag går ju på teater för att se skådisar agera live...
Fragile hette den...



Åt på en restaurang innan också och blev supermätt. Var en kinarestaurang tror jag, alla andra tog buffé, jag visste att jag inte skulle klara av mycket mat, var inte jättehungrig så jag tog en vanlig rätt och den var stor nog plus billigare. Haha win. Under middagen frågade jag Anna om hon skulle med och träna imorn då (idag alltså). Njaa kanske svarade hon (följde inte med :P). Då sa jag att till och med Lina tränade i fredags med mig. Då ni, då kommer Janos med en dum kommentar. "Vadå? Jag trodde inte Lina tränade, Hon är ju ganska smal". Döööh.
Så enligt honom är det bara tjocka som tränar. Blev lite stört och så sa jag till Anna, "Anna, Janos tycker att vi är tjocka". Njaa den där Janos är inte den bästa på att yttra sig, en annan sak han nämnt är att han lätt skulle ta över förlossningen om man kunde välja för att det inte verkar göra så ont. Duktigt sagt mitt bland alla andra tjejer i rummet...

Imorn far jag till Katrineholm!

Jag sitter och pluggar

och plötsligt börjar det, det snöar!!

Måndag och nya tag

Har faktiskt softat i helgen. Har ju faktiskt haft en tuff vecka och då förtjänar jag att ta det lugnt.
Så vad har jag sysslat med i helgen då? Jo, jag har gått mycket, gått på stan bland annat och köpt en ny höstjacka, den är väldigt fin, lite rutat mönster. Sen så har vi haft en coupling kväll. Hela första säsongen har vi kollat på hos Lina, det var trevligt, den var faktiskt bättre än vad jag förväntade så jag tankar ner det nu :P. Sen så har jag kollat på Ponyo och The Reader också. Så det har varit en slapp helg minst sagt.

Tänker skita i att skicka tillbaka hårddisken, vill de ha den så får de stå för fakturan. Så det så. Haha hårddisk på köpet :P.

Har gjort lite seminarieuppgifter nu och det tog sin lilla tid. Men nu tänker jag relaxa lite och kolla på desperate housewives. Senare blir det aerobics så jag får röra lite på mig nu efter slapphelgen, fast lördag var inte så slapp, promenerade ju flera kilometer då...

Bye!

Ungefär klar

Nu är jag ungefär klar med PM:et, jag ska kolla igenom det några gånger till så att det inte är något slarvfel i alla fall. Sen om det jag skrivit är bra över huvudtaget är en annan sak. Jag lyckades reducera antalet ord från 900 till 687. Det är bra, för diskussion och introduktion ska också få plats. Det får max vara 1300 ord.

Idag kom min datorväska, var och hämtade den förut, it's pretty, lite plastig yta men men, man kan inte få allt. Fick med hårddisken också som jag nog måste returnera. Fast kommer de jaga mig med faktura om jag inte skickar tillbaka? Massor med jobb att skicka tillbaka ju. Måste skriva ut returpapper, slå in den väl och sen så kostar ju frakten säkert mig pengar. Fan orka, som om jag inte har nog med saker jag måste göra i livet.

Skönt att jag slipper ta mig till skolan imorn. Har varit en jobbig vecka. Sömnbrist och långa dagar där jag börjat 8.15 varje dag -_-. Trött blir man, ska nog gå och lägga mig nu, imorn ska det städas, tvättas och pluggas!

Gonatt!

Datorväska på G!

Igår beställde jag äntligen min efterlängtade väska från inwarehouse. Det blev något fel så att min beställning inkluderade en hårddisk fast jag endast hade direktbetalt för väskan... Försökte maila dem igår för att stoppa så de inte skickade hårddisken men fick svar på att jag kunde ångra varan själv genom att klicka på en ångra köp flik men den jäääävla fliken fanns ju för fan inte. Följde anvisningarna steg för steg och det stod att det skulle finnas en sån knapp längst upp till höger. Den där skitsidan kunde inte ens visa hela sidan så den syntes väl inte antar jag. Provade med Internet Explorer också för att se om det var så att den sidan inte var kompatibel med firefox men så var det inte heller. Gaah blev irriterad. Så jag ringde dem idag och de sa att jag tydligen betalt för hårddisken också när jag direktbetalde men så var det inte enligt min internetbank. Nu måste jag returnera hårddisken när den kommer -_- får säkert betala extra faktura för det fast jag försökte stoppa deras jävla utskick av den igår! Grrr men men, nu kommer min väska, förmodligen imorn eller fredag :)

Så hur ser väskan ut då? Jämförde mellan två olika igår och hade beslutsångest men till sist så valde jag denna!

Sitter och pluggar

Men lite fritid har jag så jag hann se dessa roliga bilder

 

Källa Foki

Tisdag

Längtar till fredag!

Tycker inte om den här kursen, inte alls. Har ägnat hela dagen till plugg. Plus att jag var skittrött till att börja med. Har vaknat supertidigt på morgnarna ett bra tag nu. Känner verkligen tröttheten hela tiden. BLÄ

Jaha!

Det är ju för fan kanelbullens dag! Det visste jag inte! Är det därför Anna bakat bullar? Fast baka det brukar hon ju göra då och då! Jahaa inte undra på att jag ser bullar lite här och där.


Mumsa på den du!

Tillbaka i Uppsala

Har varit en skön helg hemma hos päronen, det var nån form av högtid till och med, vet inte riktigt hur det översätts men det var trevligt. Godare mat brukar det bli, fast go mat är det ju alltid hemma.

Fan vad krångel det var att åka tåget hem. Skulle ta 17.43 tåget hem men först sa de att det hade blivit försenat till 17.55 sen 18.00 sen 18.05. Ptja 18.07 kom den och som mamma trodde så glömde jag påsen med mat på marken. Jag märkte dock det när jag skulle stiga på, var rädd att de skulle åka utan mig och tittade ut efter konduktören som sa åt alla att skynda sig. Jag ropade att jag hade glömt min påse och pekade mot påsen som låg 7 meter bort.
MEN SPRING DÅ!! Oj hon var irriterad tänkte jag och sprang iväg för att hämta påsen. Okej, inte så skoj att de var stressade för att inte bli alltför försenade men hon behövde inte skrika åt mig precis... Jag hade ju stått där i kylan i 35 minuter för att få stiga på trots allt... skulle egentligen ha 32 minuter på mig sen att byta tåg i Stockholm mot Uppsala men det hade krympt ner till 10 minuter så jag fick ruscha lite och då är det inte kul när det är folk framför en som går sakta. Men jag hann! Haha! Sen bussade jag hem till min lägenhet. Kände doften av bullar när jag kom in men ingen var hemma så jag kunde packa ner all mat jag fått med mig hem i frysen i lugn och ro :P. Fan vad mat jag får hela tiden! Räcker till jullovet haha.

Trött!

Idag har jag läst mycket, trött blir man. Fick ont i huvudet ett tag och bestämde mig för att ta en promenad. Fick med mig brorsan och pappa. Hade suttit och frusit hemma så det var skönt att dra på sig jacka, kepsmössan och halsduken. Efter ett tag blev jag äntligen varm. Min brorsa snackade typ mandarin hela vägen. Han håller ju på att lära sig mandarin så det får man höra hela tiden.

Riktigt höstväder nu. Regnar och det är grått. Bladen är gul-orangea. Mysigt värre :). Skönt med promenader då. Man blir ju varm efter ett tag.

När jag kom hem igen tog jag mig igenom sista artikeln och skrev det första utkastet av PM:et. Så nu är det klart, får se om min gruppis har gjort något vettigt under helgen. Tyckte det var konstigt att han skulle börja leta artiklar på söndag... Hur ska han hinna det? Ska ju läsa igenom dem och allt. Oh well. Han får väl se vad jag har skrivit sen ska jag piska honom till arbete. Annars var det länge sen jag hade dåliga gruppisar, de flesta har varit ambitiösa och duktiga så man slipper göra allt. Kanske är dags för en nu?

Imorn ska jag faktiskt ta och läsa igenom föreläsningarna. Var längesen jag pluggade från start men det känns som det kommer behövas till den här kursen. Föreläsarna är inte bra precis.

Åhhh vad jag vill ha ett par Uggs. Värma fötterna och de verkar allmänt mysiga. Antingen det eller ett par varma boots. Skulle behöva ett par nya vinterskor också mina är ganska utslita efter alla åren...

Måste ju införskaffa nån laptopfodral eller dator. Ska ju släpa runt på den och jag vill inte att den skadas!

Fan måste handla mat när jag kommer hem också, har ju inget kvar i kylen.


Fan vad mycket jag måste göra...

Stackare

Camilla hörde fel och trodde att det var hon som hade gått vidare...

 

Helg!

Så vad ska jag göra denna helg då. Jo jag ska ta mig hem till Katrineholm och hälsa på där hemma sen ska jag väl plugga på. Har ju ett jävla PM buhuu. Har virat in min bärbara i min träningsjacka eftersom jag inte skaffat en bra datorväska än. Men ja, ha en bra helg du själv!

Kaallt!

Nää nu är hösten faktiskt här. Inga varma dagar längre. Det har ju redan släckts ner, mörkare när man vaknar och det blir mörkt tidigare. Uhuuh

Var kallt idag. Kollade på termometern innan jag skulle åka och den stod på nollgradigt. Så på med halsduken och min höstjacka sen drog jag. Skulle ha tagit min svarta kepsmössa också för kallt om huvudet blev det!

I denna kurs så börjar vi 8.15 varje dag nästan, en dag börjar vi 9.15. Usch tidigt... Men plus i kanten är ju att vi slutar tidigt för att vi ska få hinna göra PM-arbetet. Alltså, föreläsarna är inte så bra, de är inte bra alls. Idag var det en som rullade på orden så man inte uppfattade vad han sa, den andra var väl lite bättre men nää förstod gjorde jag inte. Mycket att läsa på själv blir det.

Jag har i alla fall börjat lite på PM-arbetet. Hittade lite artiklar igår och idag efter skolan, så de ska jag läsa över helgen och på måndag måste jag och min gruppis hinna skriva rubriker och underrubriker som ska lämnas in.

Fan kylan och mörkret kommer, det är ingen bra kombination med analytisk kemi, man blir bara deprimerad

RSS 2.0