Söndag över

Tänkte ju gå på afrodansen idag, åkte dit men det var vikarie så det blev vanlig dans :(. Får gå dit nästa gång och hoppas det inte är vikarie då.

Vad mer idag då, läst och städat. Imorn ska jag och Karro hänga och prata ut. Var ett tag sen vi hade girltalk ;)

recept jag vill prova :)

Blåbärsmuffins
200 gram blåbär
2 bananer
125 gram vetemjöl
75 gram grahamsmjöl
200 gram havregryn
75 gram råsocker
250 ml mjölk
2 ägg
3 msk olja
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk salt

Blanda alla torra ingredienser. Mixa bananer och vänd ner tillsammans med äggulor mjölk och olja. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner tillsammans med blåbären. Ha upp i formar och grädda ca 15-25 minuter beroende på storlek i 200 grader.
Källa http://tone021.blogg.se/


Bild Källa: http://tone021.blogg.se/

Läsig dag

Igår var jag på tjejkväll. Vi hade det supertrevligt. Kändes vuxet, det var vin, ost, kex och annat mumsigt hihi. Vi pratade om allt möjligt och kollade sen på bride wars. Klockan hann bli 00.40 innan jag begav mig hemåt. Tiden rusade iväg haha.

Vaknade halv sju idag och kunde inte somna om, låg och vred mig till halv åtta och gick sen upp, stickade klart vänsterhanden på lovikavantarna och började sen läsa. Hann läsa cirka 50 sidor, gick segt att läsa. Ska nog lägga mig tidigare idag så jag får tillräckligt med sömn.

:)

Igår bestämde jag mig för att mejla till honom på Astrazeneca och fråga om exjobbet. Idag fick jag svar om att jag får gärna göra exjobbet till hösten. YAY! Så det är min sista termin boende här i Uppsala. Får flytta till Mölndal och sen krascha hos nån här i Uppsala när jag behöver komma tillbaka för en stund. Tänka sig, att jag får den här chansen. Today is a good day.

Redovisningen gick jättebra också. Lite följdfrågor som jag inte kunde svara på men jag halshöggs inte. Överlag gick det super :). Kände mig glad inombords. På vägen hem så hoppade kedjan, en förbigående frågade om jag behövde hjälp men nej tack sa jag. Fixade det på fem sekunder ungefär. Got skills for that shit now ;). Men jag lät inte det störa mitt glada humör.

Ena lovikavanten är klar :). Satt uppe till 23.20 igår för att bli klar med den. Haha ja, när jag ger mig in på någonting så vill jag få det klart snabbt. Är nöjd med vanten. Har varit noggrann med att inte göra fel :). Har kommit halvvägs med andra vanten till och med. Idag är min softdag innan jag börjar läsandet igen imorgon.

Ikväll blir det dessutom tjejkväll! Wohoo. Ska berätta för dem att det blir nog en avskedsfest i juni för min del... Lite tråkigt är det men hur många gånger får man chans på exjobb på självaste Astrazeneca?

Gissa vad?

Idag ska jag till skolan fast jag inte har seminarie! Ja det beror på att information om exjobbet är idag. Najs. Plus att jag hunnit finslipa klart min powerpointredovisning till imorn samt läst alla sidor tills imorn. Allt på förmiddagen. Skönt, då kan jag slappa sen med stickning :). Hoppas jag hinner hem i tid så jag kan ta mig till step-passet som börjar 17.30. Men informationen kommer väl inte ta mer än tre timmar heller? Tänker åka till friskis först och blippa av mig iaf så jag inte får en varning för att jag inte hinner dit sen.

Har för övrigt kolla vilka andra kurser jag eventuellt kan gå istället för läkemedelsdesignen från 25:e mars. Eftersom den skulle vara för mäktig för att multitaska med organkemin jag har samtidigt. Det fanns tyvärr inget annat. Alla krockar med varandra... Men egentligen, jag kan väl skita i det? Det är väl skönt att inte behöva ta sig någonstans. Då kan jag åka vart som helst för att plugga. Det som jag saknar bara är ju umgänget... Får väl bli mer av det sista perioden som är 3:e till 4 juni... Nää nu måste jag byta om och åka! Toodles!

Sticka sticka

Har just stickat klart en halsduk och påbörjat min stickning av lovikavantar :). Yay

Om cirka 20 minuter måste jag dra mot träningen, har bokat in aerobics idag och step imorn. Tar igen lite träning. Måndagsträningen var jobbig, kände hur kondisen hade gått ner efter 2 veckors träningsdvala så ja det ska byggas upp igen. Igår åkte min bror till Kina för sina studier, kom fram till shenzhen idag. Jag vill också till värmen. Lugnt, enligt nyheterna kommer värmen tillbaka på fredagen :). Längtar! Längtar tills allt jag behöver ta på mig för att gå ut är ett par skor sen är jag fit for fight. Man kan ha så mycket roligare kläder när det är varmt. Som kjol och klänning :). På fredag blir det ost, kex och vinkväll hos Lina. För mig räcker det med ost och kex ;P. Vin är ju äckligt. Det är en tjejkväll, vilken tur för Robin är ju inte här hehe. Det ska bli skoj.

Jaha min dag idag? Hmm joo jag har ju läst som vanligt. Det är ju allt jag gör nuförtiden, sitter inne och läser. Men ganska tur egentligen. I måndags i alla fall var det skiiitkallt! Kände hur mina fingrar frös till is när jag skulle till träningen då. Jag är ju glad att jag slipper ta mig fram i det här vädret. Se jag kan också se saker från den positiva sidan ibland. Vet att jag är pessimist aka realist :P Nää toodles på er

Powerpointredovisning fixad

Idag har jag fixat powerpointredovisning till fredag :). Ska redovisa om karbokatjoner, dess reaktioner och omlagringar. Jaa blablabla tänker du säkert.

Har slängt skräp och hämtat min tredje kursbok i avancerad organisk kemi. Yay nu har jag alla kursböckerna!

Fick se schemat för kursen i tredje perioden. Jag går ju den här kursen som går över tre perioder så jag visste att det skulle bli lite mycket men nu verkar det som att jag inte kan gå den kursen alls. Såg att schemat bestod av låååånga dagar. 9-15 och 9-17 så långa var dagarna och fem dagar i veckan. Det tar ju redan jääävligt lång tid att läsa på till seminarierna nu så det kommer jag nog inte hinna med... Jobbigt jag som tröttnat på att sitta hemma hela dagarna och läsa :(. Vill ju till skolan och träffa folk igen... Vi får se hur det blir. Tentorna då krockar med varandra också...

22/2

Idag är det 22/2 hihi. Jaja det var inte så roligt men ändå...

Har i princip läst hela dagen, imorn ska jag nog börja med min redovisning till fredag så jag får det klart, sen är det att läsa resten av sidorna som ska vara lästa till fredag.

Idag är det kallt ute, har inte varit ute än men kommer bege mig ut snart när jag ska till träningen. Brrr, var 24 minus när jag kollade termometern imorse. Stackars alla som är fast i tågen, fick höra att en av Robins klasskamrater varit fast i över 22 timmar och det fick jag höra igår. Nej fy längtar till värmen. Har suttit och läst under filt och täcke hela dagen. Lite mysigt är det faktiskt. Annas katt Ask ligger under mitt täcke nu, får inte glömma honom där, kan ju mosa honom om jag bara slänger mig i sängen.

ookej...?

Ni vet Kirsten Dunst som var med i Spidermanfilmerna?

 

Hehe lite intressant är det, videon är inspelad i Tokyo. Massor med hentai visar de också :P

Helg

Robin har just åkt hem, har hunnit tvätta och dammsuga mitt rum lite. Sitter just nu och läser men är på en liten break. Det blev ingen fest igår. Det var min och Robins sista kväll så vi ville vara för oss själva istället. Det blev film och mys istället. Vi kollade på 9 och Meatballs. De var bra, kolla själv ;)

9

 

Meatballs

Usch vad jag saknar Robin, hatar när han åker ifrån mig. Men snart ses vi igen :)

Hej på dig

Jag vaknade vid kvart över sex och kunde inte somna om. Inte så bra när jag typ gick och la mig vid halv ett igår. Sömnbrist så det skriker om det, nu har jag lite lätt huvudvärk. Försökte sova om där i sängen men jag rullade bara runt och kunde inte somna om.
Vi hade kul igår på spelkvällen i alla fall. Vi spelade Uno och Settlers, jag vann i Settlers och var nära att vinna i Uno en gång men Robin var tvungen att vinna alla gånger. Grrr :P

Fan vad det rinner in erbjudanden om sommarjobb på apotek då, igår fick jag ett mail från en från stockholm som undrade om jag ville komma på intervju. Fick smått lite ångest, har ju redan lovat bort mig, skulle jag svika hon i Valdemarsvik för att få komma till stockholm? Först lutade det lite åt Stockholm, hade ju inte skickat tillbaka mitt kontrakt än. Efter lite om och men så hade jag faktiskt lovat bort mig redan och hon hade ju varit så snäll och trevlig på mig, litar på att jag gör egenvårdstestet och allt. Så tyvärr Stockholm. Tänk om jag får erbjudande från Astrazeneca också nu, har sökt sommarjobb där också men där får man inte svar från förrän sent i mars eller april. Nää sån tur/otur kan jag väl inte ha?

Torsdag

Redan torsdag, vad snabbt tiden går alltså, läskigt snabbt. Igår höll jag och Anna på med uppgifterna hela dagen. De första var kluriga men sen gick det undan på de två sista i alla fall. Idag har vi 4 uppgifter att göra. 21 sammanlagt om man räknar deluppgifterna i varje -_-. Till helgen blir det spelkväll och fest. Uj uj blir en hel del :). Har ju inte sovit så jättebra dessa dagar så det kommer bli en lååång helg. Imorn är det seminarie, då ska jag sälja en gammal kursbok också plus ska hämta ut min nu godkända tenta i farmakoepidemiologin :D. Ska se hur det gick. Kändes ju helt okej ändå men man vet ju aldrig. Det viktigaste är ändå att jag har klarat mig

Dagens molekyl

Askorbinsyra

 

Askorbinsyra aka C-vitamin är en organisk syra och antioxidant. Antioxidanter är såna där som förhindrar oxidation av andra ämnen i kroppen. Oxidation skulle gett fria radikaler som förstör dina celler O.O! Vi människor kan tyvärr inte bilda eget C-vitamin och måste alltså tillföra det genom födan. Du vet säkert att C-vitamin finns i citrusfrukter, andra är potatis, sura bär, paprika, nypon, svarta vinbär, röda vinbär, grönsaker, jordgubbar, lever och binjurar.

Varför är C-vitamin så viktigt då? Jo förutom sin antioxiderande effekt som förhindrar nedbrytning av våra celler så är det nödvändigt för bindvävens ämnesomsättning :)

Källa: Wikipedia

 

Wikipedia is my friend ;)

 

Äter du tillräckligt med C-vitamin?

Semla

Idag är det som sagt fettisdagen, min rara mor gick och köpte semlor till oss så jag fick i mig min första semla för året! Hur många av er har fuskat? Nån dag ska jag nog baka egna så jag själv får bestämma vad det kan innehålla. Läste bloggar och kom över detta intressanta recept :)

Ingredienser:

15-20 st

100g smör
3 dl mjölk eller hälften grädde hälften mjölk
75 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
1 tsk kardemumma
1 liter mjöl
ägg till pensling

Gör så här: Smält fettet och häll i mjölken. Smula sönder jästen i en degbunke. Blanda i salt, socker, kardemumma, ägg och det fingervarma degspadet. Tillsätt hjorthornssaltet och mjölet och arbeta degen smidig. Jäs i 10 min. Baka ut runda bullar som får jäsa upp ordentligt på en plåt. Pensla med ägg och grädda dem i 250 graders värme i 5  -10 min. Fyll semlan med mycket mandelmassa och grädde, pudra på florsocker. Semlorna går utmärkt att frysa och plocka fram och fylla när de ska ätas.

Källa:
http://bevemyrs.blogg.se/


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Tv-serier

Några tv-serier jag följer är;

Vampire Diaries


Grey's anatomy


Weeds


How I met your mother

 

Jag är en seriejunkie :P. Vampire Diaries är jättebra, har fastnat, har kollat alla 14 avsnitt som släppts i USA och väntar på nästa som inte släpps förrän 25 mars :(. Har kollat alla avsnitt av Weeds också och väntar på att de ska släppa nya...

Semledagen

Idag är det fettisdagen hörni, ät en semla vettja!

Har cirka tio sidor kvar att läsa på organkemin. Segt som fan är det.


Idag drar jag tillbaka til Uppsala, sista gången jag ser föräldrarna innan de åker till Hong Kong. Snyft, när är det min tur att åka dit igen? Får vänta nåt år till innan jag kan åka. Har ju så mycket annat på G just nu i livet.

Igår ringde apotekschefen, vi kom överens om arbetstider och så, så nu är det bara att skriva på kontraktet så är mitt sommarjobb för iår fixat. Tänka sig, mitt sista sommarjobb blir på apotek :). Sista sommarlovet jag har, nästa sommar kallas jag arbetslös om jag inte har nåt jobb. Hehehe... Men vi får väl hoppas att det går undan med jobbsökandet efter sommaren. Usch tänk om jag slutar som hon i filmen "Post grad"...

Måndag!

Jag längtar faktiskt till måndagar nuförtiden, har ju bara skola en dag i veckan nuförtiden och på helger så är allt stängt och dött. Ska ta mig tillbaka till Uppsala imorn, vet inte när bara, får se om jag lyckas knipa åt mig en bra sista minuten lite senare på dagen.
Jaha vad har jag gjort än så länge idag då? Har dammsugit och läst, småsurfat lite också. Men har hunnit läsa 60 sidor. Hinner nog läsa alla sidor till nästa seminarie i alla fall.

Längtar till onsdag <3

Taskigt :P

Happy new year ;)

Happy Valentine's day!

Idag är det alla hjärtans dag. Egentligen är det ju som en vanlig dag men så ska man ju inte tänka för i så fall så är alla dagar vanliga. Därför vill jag säga Glad alla hjärtans dag till er. Hoppas ni får en mysig dag med era nära och kära :)
Själv får jag väl spendera dagen med mina nära (familjen) eftersom Robin är långt borta :( *snyft*.

Det är även nyårsdagen idag så det blir dubbelt upp :)



Intressanta filmer

The backup plan

 

The bounty hunter

We are the world

Nyår!

Idag är det nyårsafton, så gott nytt tigerår på er!!


Normalt?

Tydligen är det normalt att gå runt med sina bärbara datorer i Japan

Ingen kommentar...

Tentan

Jo ni vet tentan som jag fick göra om i januari? 56% kuggade den... Säger ju att det var en dum tenta med massor med taskiga frågor. Tur att jag klarade mig i alla fall.

Just det, JAG KLARADE MIG! :D

Nu äntligen kan jag lägga det bakom mig och blicka framåt :).


Victory dance!

Dagens molekyl

Testosteron

Fredag över

Så nu har jag varit och träffat apotekschefen i Valdemarsvik. Det gick bra, hon bjöd på lunch :). Det enda som strular är att jag inte får ta kursen i egenvård som går här i Uppsala för apotekschefen i Valdemarsvik säger att det är Apoteket AB som håller i kursen och det apoteket i Valdemarsvik tillhör inte Apoteket AB längre. Hon säger att jag kan göra ett egenvårdstest genom att gå till något apotek som har tillgänglighet till den. Först ville hon att jag skulle göra det innan 15:e mars för sen får de inte tillgänglighet till det längre, efter lite om och men så har jag fått reda på att jag får göra det även efter 15:e mars så nu blir det inte lika stressigt.

Dessutom fick jag mail från AstraZeneca killen i Mölndal. Får han inget svar från några intressenter i Göteborgs universitet inom en vecka så får jag det :). Skälet var att den från göteborg skulle göra det till våren redan och jag kan inte göra den förrän till hösten.
Nu väntar jag bara på ett positivt svar därifrån. Hoppas hoppas. Får jag in en fot på AZ så blir det ju väldigt positivt att kunna lägga till det på CV:T ;)

Om du undrar

varför jag lägger upp dagens molekyl är det för att jag har organisk kemi nu. Mycket organisk kemi... och för att jag tycker att det är skojsigt. Det är roligt att rita upp molekyler :)

Dagens molekyl

En av de kvinnliga könshormonerna


Estradiol

Jobbträff imorn

Så nu har jag tagit mig tillbaka till Katrineholm, allt för träff med apotekschefen imorn i Valdemarsvik. Ja och för att det är kinesiskt nyår på söndag :). Har kollat upp busstider från norrköping till valdemarsvik, får hoppas att jag hittar till apoteket imorn och sen tillbaka till busshållsplatsen... Lite nervöst är det men bara jag hittar storgatan så hittar jag nog apoteket, skulle ligga ungefär 600 meter bort enligt eniro.

Fan fick stressa idag eftersom seminariet blev framflyttat till idag istället för igår. Cyklade dessutom hem i motvind, sucks! Väl hemma slängde jag i mig mackor och skyndade mig på bussen mot tågstationen. Huh stress för idag sörru.

Fick en mailadress av en från AstraZeneca av min kursansvarige på organisk kemi-kursen, så nu har jag mailat till han på AstraZeneca angående exjobb. Väntar hoppfullt på svaret :). Håller tummarna. Det tråkiga med att få exjobb där är nog att jag antagligen måste flytta och inga mer tjejkvällar/spelkvällar blir det då med gänget :(. Fast det händer ju ändå bara ett halvår tidigare för sen är det ju praktik och då splittras vi i alla fall. Är lite sorgligt nu också, alla är splittrade på olika kurser. Fan vad tiden går alltså, kommer fortfarande ihåg första dagen på universitetet då exjobb och praktik var så långt borta...
Sad, yes...

Men todelu på er, önska mig lycka till att jag hittar imorn!

Dagens molekyl

Igår skulle jag nog tagit en sådan mot huvudvärken


Paracetamol

Mango

Mmm, äntligen stillades mitt mango begär, igår passade jag på att köpa mangos när jag hämtade min kursbok som jag beställt. Har ätit två mangon idag och jag är faktiskt lite mätt på mangos nu :P. Har suttit och läst idag, fick reda på att B-boken inte finns fullständigt på internet så det är ju tur att det är den jag har beställt hem... Trodde att det var färre sidor än vad som är sant att läsa till nästa seminarie -_-. Saknas ju för fan sidor på onlineversionen och inte är de få heller!

Om cirka en halvtimme ska jag iväg på cirkelfys igen, blä vill ha aerobics med Agnes, hon har ett roligt pass ju. Men men, måste ju utnyttja mitt friskiskort.

Dagens molekyl


Cannabis

Ont i huve

Vaknade med huvudvärk, hmm kan det bero på att jag la mig med fuktigt hår? Mycket möjligt. Mamma har rätt, huvudvärk får man om man lägger sig med fuktigt hår...

Jag och Anna har hållt på med seminarieuppgifter hela dagen. Denna gång var uppgifterna lite träliga, många vi är osäkra på och vi har hoppat över två och gissat på en hel del. Usch, sen får vi ett mail om att seminariet imorgon är inställt. Blir på torsdag istället, blir lite bråttom till tåget för mig med andra ord. Mitt tåg går 14.26 och seminariet slutar 13. Slutar vi inte senare än det så hinner jag hem för att ta bussen ner mot station så det ordnar nog sig. Behöver ju inte packa något heller så jag hinner nog...

Äntligen har en av kursböckerna kommit iaf, fick dock reda på att den boken gick att läsa online gratis också, så jag skulle inte avbokat den från lycknis, där kostade den ju mindre... Behöver ju egentligen kursböckerna till tentan bara, vi får nämligen ha kursböckerna på tentan. Tror nog de skickar den så att den är framme till 29:e april iaf...

Nää, nu ska jag nog ta mig ut och hämta kursboken som ligger där och väntar! Ut i friska luften!

Måndag morgon

Just nu sitter jag och kollar nyheterna samtidigt som jag bloggar. Multitasking. Bra eller inte det vet man inte, de som läst kupétidningen på tåget vet nog vad jag pratar om.

Om cirka 20 minuter ska jag och Anna sitta och göra seminarieuppgifter igen. Det blir så skoj... Mot kvällen blir det träning igen. Aerobics blir det, hade bokat cirkelfys också för att ha valmöjligheter eftersom de platserna går åt snabbt. Får avboka cirkelfysen, känner mer för aerobics. Vad händer mer idag då? Hmm nää inte mycket, vek undan mina kläder som hängt på tork imorse. Min klädhängargrej är lite paj men den kan nog klara sig ett tag till. Var en billig en så det sårar inte så djupt :P.

Suck har kollat klart alla avsnitt av Weeds. Dröjer ett bra tag innan säsong 6 drar igång :(. Vad ska jag nu slösa tid på?

Söndag kväll

Så var ännu en helg över. Har haft det trevligt i Vingåker med Robin och hans familj. Åkte i onsdags efter seminariet. Alltid lika roligt att se Robin där på tågstation, alltid lika ledsamt att åka ifrån honom. Men vi har haft det trevligt, mycket kortspelande, en födelsedagsfest, promenader, kladdkakebak och filmmys. Nästa gång så tar jag mig till Skara för att checka in hans nya lägenhet iaf :D sen är det Åre!


Shiba!

Lördag

Ja nu har jag inte bloggat på några dagar, det är för att jag gjort samma saker varje dag. Läst organkemi. Idag blir det födelsedagsfest iaf :)

Jag och Robin ska skaffa hund har vi kommit fram till men har svårt att komma överens om vilken ras det blir. Det som är hot för oss just nu är för Robin en basenji och för mig en shiba.

Basenji

 

Shiba

 

 

Visst är shiban mycket sötare? :P


Försäkringskassan suger

Dom rippar av mig de 3000 kr jag fick januari till maj år 2008 och tillägger en avgift på 88 så jag får betala tillbaka 3088kr. Trevlig överraskning jag fick igår med posten... Var försiktig när ni söker bostadsbidrag. Jag har iaf fått lära mig att man inte ska skriva ett frågetecken för vad man kommer tjäna in nästa halvår för då räknas det som noll. Det är ju jättekul att de kommer två år efter och ska ha pengar. Blodsugare

Men jag och Anna hann bli klara med uppgifterna till imorn, mer eller mindre. Några uppgifter är vi osäkra på men meningen med seminarier är ju att man ska diskutera fram rätta svaret som de alltid säger :P. Usch jobbigt var det, vi satt från 10 till 17 ungefär. Jag tog mig en promenad sen, hämtade även ut min organic chemistry bok som jag beställt. Fyfan vad tung den var att bära på. Jag blev ju lite andfådd till och med efter att ha gått upp till tredje våningen där jag bor. Den väger cirka fyra kilo vill jag meddela. Väntar på två andra böcker som jag ska ha också. Japp tre böcker behövdes till den här kursen men den sträcker ju sig till sista april så och det är väldigt bra pris på dem ändå, det är måååånga sidor.

Imorn ska jag ta mig till skolan igen. Ta sig en gång i veckan till skolan is tha shit :P. Blir ju lite instängt att sitta hemma hela dagarna som sagt men jag försöker ta mig ut varje dag iaf :)

organiska frågor och träning i cirkel

Jag och Anna hann med 7 av 11 uppgifter idag av seminarieuppgifterna till på onsdag, awesome! Sen åkte jag iväg och gick på ett cirkelfys-pass. Cirkelträning med roliga stationer, lite mör om armarna är jag :P.

En leende hund

 

Åh så sött:)

RSS 2.0