Tisdag

Soligt och svettig dag som vanligt, men kommer snart regn, det är nog bra det har säkert torkats ut en hel del efter dessa dagar...

Ska dra och träna sen. Bye

Oh no

Ska åka iväg till jobbet strax, sen är jag inte ledig förrän onsdag nästa vecka om inte dom ringer och behöver mig då också vill säga... Faan vad jobbigt, drar nog med mig en kortlek så jag har något att syssla med under strötimmarna...

Var och hämtade passet, haha jag ser rolig ut, mitt ansikte ser jätterunt ut, inte bästa bilden på mig men det får väl duga. Var kö när jag kom till polisen, fick stå och vänta. Hmm kanske är en vana på måndagar när man inte fått anmäla grejer under helgen kanske?

Grillning x 2

Jag har varit på grillning 2 dagar i rad nu. Förrigår var det med familjen och några andra, igår var det hos Robins föräldrar. Jag följde med ut till gärdet för att kolla på hästar när jag och Robins mamma skulle hämta Hannah. Mycket dåligt gjort. Började snora och nysa och ögonen rann hela tiden. Det lindrades sen när vi tog oss därifrån men har inte sovit så mycket inatt. Näsan var täppt så jag kunde inte andas och det rann lite då och då. Mår inte på topp om man säger så... Men roligt var det igår, vi vann i kubb 4-3 stod det till oss, fast egentligen skulle vi kört en match till för att ge dom en chans att få oavgjort. Men som brorsan säger efter en kalahamatch där han vann; Man ska sluta på topp. Han vägrar köra mer med mig. Vi har bara kört kalaha en gång... -_-.
Efter kubbmatchen drog jag och Robin hemåt, får ju inte stanna hur länge som helst för att föräldrarna alltid är på mig. Blir så trött ibland, jag kan ju ta hand om mig själv.

Nä nu ska jag titta på ranma ½, somnar jag när jag ligger och slöar är det ju bara ett plus så jag inte känner att mina ögon är så stickiga. Kan verkligen inte somna om igen när jag ligger i sängen, jag rullar bara runt och drar mig men somnar gör jag inte. Däremot kan jag bli trött och somna lite när jag ligger och slöar. Nice...

Fredag

Jaaa helg! Idag började dagen med jobb och sedan lite mys och städ hos min Robin. Mot kvällen var min familj bjudna på grillning, dock på vår kolonilott :P. Mumsigt var det och jag känner fortfarande vitlökssmaken efter minibaguetterna som smörades med vitlökssmör. Jag tog över grillen efter ett tag mohaha. Kände mig som the grillmaster. Stank grillat efter så jag duschade efteråt. Nu sitter jag här alldeles ren och luktar gott :). Så jääävla fint väder det är! Imorn ska jag nog dra fram klänning å ha på mig :D

Michael Jackson

Michael Jackson har avlidit... Hans musik kommer alltid rocka för mig i alla fall...

Kliaaar

Mina ögon och myggbett kliiiiaaar.

Tja idag då, hm personalmöte klockan 7 på morgonen och sen en kort promenad med Robin. Sen var det timepoolutbildning. Det är då man skriver in sin tillgängliga tid så dom kan fråga efter en på sin tillgängliga tid istället för att satsa och ringa en när man inte kan. Så har dom gjort hittills på mig, bara ringt helt plötsligt och hoppats på att jag befunnit mig i Katrineholm. Men detta är bra, tyvärr fungerar det inte med inloggningen för mig så jag måste ringa dom imorgon och självklart har jag glömt papprena där telefonnumret står hos Robin.

Mmm jag har blivit jättebrun av solen redan :). Kommer bli en chokladboll efter denna vecka med strålande solsken. Skulle bli upp mot 30 grader i helgen!

Fixade passet idag också. Dom tar foto på plats så man slipper gå till en fotoautomat. Haha jag mätte mig, jag är 158,5 cm, har växt 1,5 cm sen senaste passet ;P. Fast jag sa att jag var 158 och lite till till dom så det står bara 158 på passet :P. Nuförtiden får man göra fingeravtryck också. Fan också nu finns jag med i registret. Bäst att inte göra nåt brott!

Efter min semestervecka runt medelhavet så får jag jobba direkt helgen jag kommer hem, kommer på fredagen och får jobba lördag söndag -_-. Det är heldagar från 9 till 19.30. Oh my, kommer  bli jobbigt och långtråkigt.... Och direkt efter min kryssning! Hoppas jag inte är för utsliten då.

Jag har börjat kolla på Ranma ½. En anime där en kille och hans pappa tränar martial arts över olika hot springs där tragiska historier om drunknande varelser skett. Dom faller i och blir förbannade med att bli den varelsen som drunknat där när de blir dränkta med kallt vatten. Lite kul faktiskt :). Huvudkaraktären är killen, Ranma. Han förvandlas till en tjej när han får kallt vatten över sig. Han återställs när han får varmt vatten över sig. Jag laddade hem en batch med alla avsnitt, fast det var dubbat till engelska och sånt uppskattar jag inte med anime, det blir så fuuult, så jag kollar streamat direkt över internet. Bra grejer det :)


Ranma i sin tjej- respektive killform

Tisdag

Jobbade och sen bar det av mot brandstationen där vi fick se en snutt av en olyckshändelse och släcka eld. Fick kväva eld med en duk över en docka och så släckte jag eld med en brandsläckare. Kul var det och väldigt hett :P. Fick lära oss att rädda en person som hade satt i halsen också men den provade jag inte på. Det var en som frågade vad man skulle göra om man inte kunde få armarna runt personen. "tja, vet faktiskt inte men man får väl på nåt sätt trycka där mot magen iallafall" Och så slog han med ett knytnävslag mot magen och det som var satt i halsen på dockan for ut. Hehe lite kul var det. Men nu är jag brandutbildad iallafall. Det är bra det. Sånt som vi lärde oss borde alla få lära sig, det är ju viktigt att veta hur man ska agera i nödsituationer.

Imorn är det personalmöte klockan 7 på morgonen. Oj det är tidigt, jag går ju upp vid den tiden, nu måste jag vara helt färdig och vara där då. Oh well pengar får jag för det.

Jävligt fint väder, mums!

Måndag

Så var det ny vecka med jobb och sol då. Solen tycker jag om iallafall. Jo jobbet är väl trevligt också men inte nåt som jag skuttar och hoppar över. Mina lilltår mår bättre idag. Mm jag har blivit brunare redan. Så skönt med sol! Ska nog passa på att fixa passet på onsdag, den enda dagen jag hinner dit innan stängdags. Åh känner att mina ögon kommer klia snart igen, har redan nyst och snorat lite under dagen...

Imorn blir det brandutbildning för mig :)

Promenad

Igår promenerade jag med Robin långt. Sen mitt i allt så började det först småregna men sen spöregnade det. Jag skulle aldrig sagt att vi skulle skippat paraplyet... men vet inte om den hade gjort så stor nytta i det spöregnet. När vi äntligen kom fram till Djulö efter alla omvägar så spelade vi minigolf, fick spö men jag fick en mcdonalds sundae i tröstpris. Hade väldigt ont i fötterna efter det. Skulle valt ett par promenadskor istället för dom jag hade. Fick skavsår på båda mina lilltår och gjorde ont i hälen. Sen började mina ögon klia jävligt mycket efteråt. Ögondroppar gjorde susen. Trots det onda så var promenaden ändå mysig i det regnet, fick ju skydd av Robin :)

Ehum

Läste en blogg om asian pose och fick mig att tänka lite. När jag fotas så gör jag oftast grimaser och då kan det bli lite hursomhelst, min profilpose heter  "golf-boll-i-käften-smile" enligt denna bloggerska Haha, tyckte jag var lite kul :P

Dessa bilder är från henne och min profilbild påminner lite om dessa eller hur :P?



Det ser lovande ut

veckan som kommer alltså :)


Midsommar

Midsommarafton firades hos Robins föräldrar, det var trevligt, lunch och sedan grillning mot kvällen. Mellan tiderna spelades det kubb och kille. Gick skitdåligt på kille! BLÄH! Robin bar runt på mig hela tiden så han hade ont i ryggen idag. Stackarn. Vi drack vårt vaccin idag. Jag försökte trösta med att det luktade gott och säkert smakade bra, men oj så fel jag hade. Blää var det sen fick vi inte äta på en timme. Var väldigt hungrig sen. Har just käkat middag med familjen och middagsgäster. Pappa har förberett en hel gryta med anka, svamp osv osv. Vet inte vad det heter på svenska dom där resterande grejerna. Men grytan är stoooor. Sen åt jag en skiva vattenmelon efter. Mums. Nu är jag proppmätt iallafall.

Regn idag och förmodligen imorgon

Så idag promenerade jag med pappa på förmiddagen, Linh följde inte med eftersom jag och min pappa hurtar när vi går, vi går i högt tempo. Linh är inte van att gå så mycket, hon åkte mycket moppe hemma i vietnam :P. Så vi får ta det sakta med henne hahaha. Jag och pappa tycker om att raska på fort. Men jag kan iallafall anpassa mig efter en annan, pappa raskar även med andra som vill gå långsammare. På eftermiddan fikade jag med A-K och Sandra, tänkte bryta mönstret att fika på sultans så mcdonalds provade vi på, men det var lunchtid så det var proppfullt där. Hembagarns blev det istället, tog mig en chokladboll, mums. Sen satt vi där och pratade om allt möjligt. Det var trevligt. Becca dissar oss som vanligt och orsaken brukar oftast vara hennes fästman :P. *Host host* toffel XD. Okej men den här gången fyllde han år så det är väl acceptabelt då.
Det regnar nu, var uppehåll på förmiddan. Kikade på smhi på förmiddan och då stod det att det skulle bli uppehåll och fint väder imorn, men nu när jag kollar igen så kommer det regna... Suck. Nej vi får nog aldrig en regnfri midsommar. Fan vad det ska regna mycket varje sommar. Okej om det regnar en gång i veckan och sol resten men nu är det ju tvärtom. Aja, det kunde ha varit värre. Så ska jag tänka hela tiden.

Stick i arm och överraskning

idag skulle jag ju inskolas hos min andra brukare och tydligen visste inte handledaren om att jag skulle inskolas hos henne så hon blev överraskad. Det är ju bra att dom får reda på sånt.... Nää min arbetsgivare är svår att få tag på och ger inte ut information i tid. Men men, jag ska tydligen på en brandutbildning också nästa vecka. Nice blir kul det :).

Vaccinerades även mot hepatit A idag. Stick i armen, det var inte så farligt det kändes mer efter. Lite svidningar runt området och lite seg känns det i armen men annars är det bra :). Koleravaccinet kunde vi inte få ut på apoteket för det hade dom inte på lager. Så det är väl det kvar plus fixa passet. Sen är det bara att relaxa!

Slut på jobbdagen

Har just kommit hem, ätit en glass och rättat till mina jobbtider. Har varit så sugen på glass hela dagen och det hjälpte inte att vi var nere på stan och dom skulle ha mjukglass. Så rotade jag lite i väskan för att lägga mitt friskiskort i plånboken istället så den inte kommer bort av att den bara ligger löst och kan dras med upp när jag tar fram nåt ur väskan. Så rotade jag och rotade men hittade inte den... Vafan vart ligger den? Tog fram den tidigare för att boka pass och när jag skulle lägga tillbaka den i väskan så kanske hamnade den på golvet, eller hade den glidit ur väskan när väskan legat ner? Jaa hade många tankar på min väg hem från jobbet. Sen kom jag på att den kanske hamnat mellan bladen i ett litet block jag hade haft i och sen tagit ur så jag kikade och där låg den. Skuttade till lite av glädje och sa till mamma, mamma mamma jag hittade mitt träningskort! Jaha sa hon förvånat. Visste inte ens om att jag letade efter det.

Pappa är inte lika grinig längre när jag är borta länge, beror kanske på att jag dragit ner på det en hel del... Tänkte ju följa med Robin och fira midsommardagen med hans kompisar men nej säger mamma, pappa må ha börjat luckra upp sig men är jag borta för många dagar i rad så blir det minus. Så nej jag får inte. Det är det negativa med att bo hemma hos föräldrarna, dom låter en inte vara vuxen och göra som man vill. Nej det är inte bra att du som flicka sover över hos honom och blablabla. Nej jag får inte vara ute för länge osv osv. Jaja... det kunde varit värre... Det är lilla söta Robin som får lida för att jag ställer in saker istället. Poor baby... Jag längtar tills jag är klar med plugget och har råd att skaffa mig eget. Det kommer inte bli i Katrineholm iaf for sure.

Owie!

Jag ska stickas imorn, ska vaccinera mig mot hepatit A. Sen ska jag till apoteket och köpa ut medicin mot turistdiarré sen måste pass fixas nån gång också. Resan närmar sig :D

Jobbdag

Idag inskolades jag, fick torka röv... blää

Jag och Robin lekte även vuxna och hade middagsbjudning. Robin bjöd in Kristina och Andreas. Hihi riktigt trevligt var det och vuxet :P. Sen pratade Robin spel med Andreas och jag yawnade lite hehehe. Lång dag, ska sova snart, imorn blir det jobb på eftermiddan istället...

...

Vill inte jobba imorn!

Söndag igen

Jaha söndag igen, efter lite morgonmys med Robin så har jag inte gjort så mycket mer idag. Rotade lite bland gamla foton för att hitta ett foto av mig till träningskortet. Inget roligt på friskis och svettis förrän vecka 26 ju :(. Eller det är aerobics på tisdag men då jobbar jag... morr. Får väl gå på nåt tråkigt pass då, känner att det var länge sen jag tränade, blääh känns det då, känner mig så stel då. Imorn börjar jobbet... Yay...

Studentdag i Katrineholm

Stackars studenter, fick inte världens bästa väder till deras student men det kunde ha varit värre, dom slapp regn iallafall. Tur att dom inte tog studenten igår för då regna det verkligen heeeela dagen och inte var det lite regn heller.

Idag bakade jag bullar, orkade inte alls men mamma ville, lärde Linh lite också. Min mamma vill lära henne så mycket som möjligt tydligen. Men att baka och sånt, det kan man väl ändå bäst lära sig när man kan läsa svenska först. Det är ju bara att följa receptet. Jaja kanske se på några gånger hur det går till också, då blir det ju lättare förstås. Enligt smhi så ska det bli finare väder nästa vecka, det hoppas jag på. Oh noo nästa vecka ska jag börja jobba :(. Äsch bara tre dagars inskolning sen är det över för den veckan. Faaan vecka 27 ska jag tydligen jobba varje dag, från måndag till söndag... SUCK!

Tänk att jag har gått tre år på universitetet redan... Hade jag tackat nej till apotekarprogrammet och stannat på receptarieprogrammet så hade jag varit klar nu. Wierd. Ganska skönt att jag har två år kvar då, för jag är inte alls förberedd för "arbetsvärlden"

Inkomst?

Jag gick just och hämtade ut mitt jobbschema, kommer preliminärt få jobba 196 timmar totalt och mja kommer inte bli så mycket till slut plus att jag har hyra över sommaren att betala för också så det blev inte så mycket plus denna gång. Oh well bättre än inget iallafall... Har ingen biffig resa jag måste betala för nästa år vad jag vet iallafall...

Svininfluensan

Jävla virus som sprider sig. Tydligen så har ett fall av svininfluensa visat sig i Spanien, ett av länderna jag kommer kryssa till... Vi kommer endast stanna kvar i sju timmar hoppas det går bra tips på hur man kan skydda sig finns  här http://www.svininfluensan.net/skydda-sig

Får vara extra noga med hygienen under resan. Mina föräldrar vill till och med att jag går med munskydd, kanske inte så dum idé, iallafall under dom sju timmarna vi är i Spanien. Hellre frisk än att se snygg ut eller hur? :P

Torsdag

Nää fy, tycker inte alls att friskhuset erbjuder lika bra träning som friskis och svettis, får inte ut så mycket av det, passen känns som uppvärmning bara. Efter ett pass från friskis och svettis brukar jag vara genomsvettig men denna gång blev jag bara lika varm som vid en uppvärmning. På friskis så rör man sig hela tiden men här stannar dom upp och förklarar hur stegen går till först så man stannar upp hela tiden för det. På friskis visar dom under tiden man får röra sig. Plus att friskis och svettis ger uppvärmning och stretching i passet också så man får det också. Hoppas jag inte är bunden till den så jag kan gå till friskis och svettis istället.

My milk toof

Rolig blogg, kolla in den

Onsdag

Så andra dagen i Katrineholm. Trist väder idag, småregnade hela tiden. Var på friskhuset och skaffade en provapåvecka-kort och var på ett core-pass idag, tränade alltså mina bålmuskler. Det var bara 30 minuter och inte så jobbigt alls. Folk verkar dock boka dubbelpass när det bara är 30 minuter så det ska jag nog också göra. Tänker iallafall gå på stepmix imorn, den är också på 30 minuter, får se om det finns nåt annat pass alldeles innan eller efter som jag kan gå på, för 30 minuter är ju ingenting när jag är van att gå en timme...

Tja sen fick jag skor från intersport av pappa :) yaay. Idag kom även skatteåterbäringen, la in det mesta till sparkontot, för den har det slurpats ur under terminen som gått, inte minst från resan.

Har spelat plant vs zombies för övrigt, håller på att samla plantor och pengar till min tree of wisdom, den är jättestor nu :P

Tentan

Förresten så klarade jag galeniktentan, såg det på min studentportal :). Visst rockar jag?

Hemma i katrineholm!

Ja, idag var det en tidig morgon, gick upp vid sju och skyndade mig att tvätta resterande tvätt. Tyvärr hann de inte riktigt torka innan jag blev upphämtad så jag la en filt över och hoppas att de inte ska samla för mycket damm över sommaren...

Oj vad trött jag var när jag kom hem, sov en liten stund på soffan. Linh hade med sig en tower, så jag, brorsan och hon spelade lite tower. Den var dock inte lika finslipad som den jag och resten av tjejgänget gav Anna i födelsedagspresent. Hon verkar trevlig, sover just nu med brorsan. Alla är nog trötta denna dag. Men nu är jag i Katrineholm och röjer. Hah

Måndag 8:e!

Ja det här är faktiskt mitt hundrade inlägg, coolt va?

Idag är kanske nästsista dagen jag är kvar i Uppsala. Imorn ska svägerskan hämtas från arlanda och får jag plats i bilen så får jag skjuts hem, annars åks det hem på torsdag istället. Ska iallafall tvätta kläder idag och handdukar imorn bitti.

Hoppas galeniktentan går att hämta ut idag också, vill veta resultatet... Och hon som tänkte låna mina kursmateriel skulle ringa och komma och hämta dom också, får se om hon gör det. Idag blir även sista dagen jag och gänget gör något roligt för denna termin.

Suck ska börja jobba nästa vecka ju, vill inte, vill ha lov :P. Kan man inte ha lov och samtidigt få in pengar för det? Det vore ju idealiskt.

Första dagen på sommarlovet!

Åh äntligen är den framme! Skrev tentan på en halvtimme igår :P, iförsig var det bara en tenta med skrivtid på två timmar, men ändå, jag var snabb. Tentan bestod ju av tre frågor som jag pluggat på och tre frågor av honom som man kunde flumma runt på. Så det gick väl rätt okej tror jag :). Sen drog jag ner mot stan och såg studenter. Tänkte hela tiden been there done that. Tänk att det var tre år sedan jag tog studenten.

Dagen avslutades med grillning tillsammans med gänget med efterföljande guitar hero-fest.



Student 2006

Wearable towel




Hur bra som helst eller hur?

Biologiska klockan

När jag var yngre så ville jag bli en ung mamma, så att jag inte är så mycket äldre än mitt barn, känna sig ung fortfarande. Nu när jag är äldre så vill jag ju leva barnlös längre, ungefär strax innan trettio kanske jag kan tänka mig att skaffa barn och familj. Vill ju ha ett stabilt jobb där jag trivs och en plats där jag vill bo innan allt det där. Ska ju njuta att bara behöva ta hand om mig själv ett bra tag. Skaffa barn är en stor grej. Hela ens liv kommer förändras, för vissa är dom bara föräldrar tills barnet är 18 och utfluget. Men jag har alltid blivit uppvuxen med att är man förälder så är man det för resten av livet. Är alltid där och hjälper till fysiskt och psykist. Sån förälder ska jag också bli. Kom att tänka på detta när jag läste om en som blev mamma vid 66-årsålder. Wow coolt. Riktigt så gammal vill jag inte vara när jag skaffar barn.

läs det här

Kärnfria vindruvor

Mumsade i mig vindruvor idag :D. Muums. På tal om det så blev jag lite intresserad av hur dom gör dom kärnfria vindruvorna och kollade självklart upp det. Självklart är wikipedia min bästa källa då (Hmm)

"Ett sätt att få druvan att växa utan kärnor är genom att pollinera den med pollen som inte är helt kompatibla. Även om befruktning äger rum saknas särskilda celler som behövs för att producera den nya kärnan och utvecklingen stannar då upp efter en kort tid. Trots det fortsätter frukten runtom kärnorna att utvecklas och växa."

"Plantan kan också luras genom att tro att en befruktning ägt rum – den sprejas då med ett hormon, gibberellicsyra. Denna syra produceras normalt av kärnorna för att frukten ska utvecklas, så genom att spreja plantan med hormonet kan den växa utan ett behov av kärnor."

Wiki

Jahaa, jag som trodde att dom hade genmodifierat lite så att egenskapen för att kärnor bildas togs bort :P. Ja, är lite insatt i dessa ämnen just nu, min sista kurs är farmaceutisk bioteknologi och det handlar ungefär om sånt.

Mmm vindruvor är gooaa.


Tooodles

Plugg plugg

Har pluggat hela förmiddan nu, ska fortsätta mer nu efter ett avsnitt How I met your mother. Fan måste plocka undan min tvätt också, suck. Men snart är det sommarlov :)

Sista skoldan

Ja egentligen inte sista, jag har ju tentadagen också men men. Idag ska vi ha postervisningen. Ska kolla igenom den lite snabbt snart sen är det väl bara att tentaplugga. Regnigt idag blä.

1 juni!

Shit, det är bara fem dagar kvar tills mitt sommarlov börjar. Åh fy vad jag längtar. Slippa plugga under cirka tre månader vore väldigt skönt.

Ja, jag vet inte vad jag tycker om hetsätningstävlingar, att tävla om vem som kan stoppa i sig flest korvar när det finns svältande människor i många delar av världen. Här är det iallafall en som lyckades äta 2,6 kilo pizza på 6 minuter... Läs här

RSS 2.0