31 oktober

Sista oktober hörni!

Idag lurade jag upp Robin, det är ju en timme "sovmorgon" man får så när han trodde att klockan var 9 så var den egentligen 8, jag hade kul i alla fall :P.

Så min helg då, den har varit bra :). I fredags när jag anlände så fick jag se lägenheten en snabbis, var svårt att se i mörkret men den såg bra ut. Sen gick vi på födelsedagsfest en liten stund och spelade någonting som var tråkigt så vi gick efter två timmar. Jag var superhungrig så jag fick rostade mackor och ett glas juice av Robin. Dagen efter fick jag se lägenheten ordentligt. Plus är att den håller på att renoveras så alla tapeter är nya och fina. Minus är att det är för få garderober, för liten kökszink, ett fönster i badrummet så man kan se in när man duschar, toapapperhållaren är en sån där jobbig en. Fast den är faktiskt riktigt fräsch och fin trots det så vi ska faktiskt ta den :). Imorgon ska Robin ringa dem och säga att vi tar den. Så i januari kommer jag ha en egen adress igen! Har ju adressen hos föräldrarna just nu så jag får inga brev och det är ganska irriterande faktiskt. Går inte att beställa något heller för jag får inte hit det till mig. Ska bli så skönt att slippa åka tåg för att se min Robin, få vakna upp bredvid honom varje dag och pussa på honom :).

I januari blir vi sambos efter tre års tid tillsammans :)

När jag var på väg hem idag på tåget så fick jag smått panik, för vid byte till nästa tåg så märkte jag att mobilen inte låg i fickan. Trodde att den glidit ur fickan i föregående tåget och sprang ut till den igen och letade och gick till där jag satt men den fanns inte där. Jag sa åt tågchaffören att jag tappat bort min mobil där och bad honom att se till att mitt andra tåg inte gick. Han var hjälpsam och ringde till min mobil och sa åt mig att gå igenom tåget en gång till. Till sist så ropade en kvinna från tåget jag skulle med och visade upp min mobil, hon såg nog att jag letade efter något och mobilen ringde hela tiden. Paniken la sig och jag tackade kvinnan och skickade ett sms till chaffisen och tackade. Sen satt jag och lugnade ner mig resten av resan. Började tänka massor på att jag behövde spärra mobilen, skaffa ny mobil fixa dittan och dattan. Usch usch, tur att jag fick tillbaka min kära mobil, när jag bytte tåg så satt jag mig först på ett ställe men flyttade mig för jag ville ha ett fönster att titta ut i, den hade tydligen glidit ur på den första platsen. Det kom jag faktiskt att tänka på senare under panikletandet innan kvinnan ropade att hon hade min mobil.

Nää nu ska jag nog ringa och störa Robin mitt i sitt pluggande för att säga godnatt :)

28 oktober

Shit snart är oktober slut! In i tråkiga november blä, grått och daskigt väder det är ju trevligt. Kul månad att fylla på, neej.

Igår hade jag verkligen fullt upp på jobbet. Det är ju bra det, slipper slötiden men det gör ju inget med nån minut slötid. I och för sig hade jag lite slötid men då satt jag mest och skrev på resultaten så det var ju inga raster. Hann prata med Robin en kort stund och få lite update om trean han kollade på igår. Jag kommer få se den i helgen :), dock frågade jag ut honom om lägenheten iaf eftersom jag är så nyfiken :P. Längtar tills imorgon! Den här veckan har faktiskt gått ruskigt fort. Det är redan torsdag! Jag var minsann hurtig idag och gick upp klockan 6 för att tvätta kläder. Hann inte igår och jag måste tvätta! Tänkte slänga i mina sängkläder imorgon på morgonen också så de hinner torka över helgen. De behöver verkligen tvättas! Får se om jag hinner laga storkok idag efter jobbet innan träningen. Eller efter om jag orkar. Behöver matlådor. Igår var jag och handlade efter jobbet. Hade verkligen ingen aning om vad jag ville äta, hade typ ingen mat kvar hemma så jag var tvungen att handla. Usch, hade varit skönt om jag slutade 15.00 varje dag istället, då hade jag hunnnit mer men man måste ju verkligen vara där 8-17 för att hinna med alla laborationer som tar tid att göra.

Halloween snart till och med men det blir nog ingen utklädnad i år.

Vintertid på söndag! Kom ihåg att ändra klockan, ni ställer tillbaka den ;) (=sovmorgon en timme)

25 oktober

I onsdags fick jag reda på att jag fick praktik i skövde. Jag blev superglad och ringde Robin och sa att jag hade fått praktik där och att vi skulle leta lägenhet på allvar nu. Vi har pratat om att flytta ihop om jag fick praktik nära Skara. Tur hade jag, fick mitt första val!

Sen kom det svåra, att berätta för föräldrarna. Tog mod till mig och ringde och berättade för mamma dagen efter och att jag och Robin bestämt oss för att flytta ihop. Hon var väldigt emot till en början men sen så gick det bättre. Några dagar senare så var det nej igen eftersom pappa var helt emot det. Han hade tydligen blivit jättearg och sagt att jag inte tänkte klart, att vi inte ens pluggat färdigt och skaffat jobb än vad ska vi flytta ihop då för om vi inte har en stabil ekonomi. Mamma berättade att hon inte ville att vi skulle ta avstånd från varandra och att jag skulle hitta som inneboende i skövde istället. Jag hade bestämt mig, jag och Robin skulle flytta ihop för vi har varit ifrån varandra otroligt länge nu och jag orkar verkligen inte mer. Mamma sa då att jag skulle ringa och prata med pappa. Det gjorde jag, läskigt var det. Undrade hela tiden om han skulle skälla och slänga ut mig från hans liv. Det gick lugnt och sansat, jag berättade vad jag tyckte och tänkte och han gjorde det. Han har inte ändrat sig, han är fortfarande emot att vi flyttar ihop men sa att han inte kunde stoppa mig eftersom det angår mig och Robin. Så jag vet inte vad det betyder. Han är emot bara säger han. Har inte hans blessing vill säga.

Jag har varit lite upprörd sen jag fick veta men det känns ändå helt okej nu... Jag tänker flytta ihop med Robin, för jag älskar honom otroligt mycket och jag vet att han älskar mig minst lika mycket

20 oktober

Har varit en lugn dag, labbandet har gått bra, verkar ha fått rätt produkt i inte så bra utbyte men jag var inte så varsam när jag gjorde den så till nästa gång kommer jag ju vara det. Precis när jag tänker bege mig för dagen så får jag ett sms från Anna om att man kan ta se sin praktikplats. Jag vänder då om och går tillbaka till min dator på jobbet för att kolla vart jag fått, jag kunde absolut inte vänta hela cykelturen hem för att ta reda på det. Till min glädje fick jag mitt första val. Skövde! Jag och Robin letar lägenhet tillsammans på allvar nu :). Blir trixigt att berätta det för mamma och pappa bara :P. Jag är i alla fall jätteglad. Såg att det är en annan som kommer vara på samma plats också. Hoppas hon är trevlig så vi kan bli bundisar på apoteket.

Oh happy day!

18 oktober

Så börjar vi med en ny vecka då! Måndagen är redan avklarad, jobb, cykla hem i regn och motvind, äta (Maria bjöd på soppa så jag slapp koka nudlar till min sås) och sen träna, duscha och mumsa i turkisk yoghurt. Just nu sitter jag här i mitt varma rum och har just kollat på How I met your mother.

Åh helgen kanske jag ska berätta om, jag åkte ju till Robin, på fredagen så slöade vi bara framför en film "The crazies", skräckis som vanligt :P. Den var godkänd :). På lördagen så käkade vi en halv pizza var och mot kvällen så spelades det settlers :). Köpte ju Settlers till honom som födelsedagspresent, så vi hade kul med att packa upp spelet innan också :). Det var kul, fick en mojito av Robin, mumma. På söndag så spenderade vi dagen med att bara slöa, jag dansade lite från zumban för honom :P. Sen så sov jag nästan hela resan hem, förstår inte hur jag kunde vara så trött. På vägen mot göteborg så var det någon gubbe som sprang över rälsen, tåget skulle stanna där men man ska ju inte springa ut där, tänk om tåget inte skulle ha stannat? Gubben hoppade iaf på tåget, tågchaffören tutade och sen sprang han ut från sin hytt och slängde ut gubben. Han sa att sprang man över rälsen så där så skulle man inte åka med tåget. Så gubben blev utslängd. Hårt!

Imorgon väntar en ny labbdag och zumbaträning igen på kvällen!

14 oktober

Idag är det torsdag och den är så gott som över redan. Snart helg! Wooohoo

Efter att kollat och analyserat mina resultat med min handledare så tyckte hon att jag skulle lägga ner det och göra om på annat sätt. Har allts hållt på med några syntessteg i en månad ungefär som inte riktigt fungerar. Så jag fick sitta och leta efter nya artiklar till andra syntessteg. Känns dock inte så farligt. Kändes faktiskt ganska skönt. Blev inte mycket labbande idag alltså men det var skönt att göra annat än att labba hela dagarna så det var inte så farligt. Nu kommer jag få labba med the real stuff! Giftiga ämnen here I come!


Snaaart så kommer jag få hålla om min Robin igen och gratta honom på hans 23-årsdag på söndag :). Längtar så mycket till imorgon!

12 oktober

Så var det kväll och om ca en och en halvtimme ska jag gå sova. Idag vaknade jag när larmet gick, 6.45, gick upp och fixade frukost och kokade pasta till matlåda, åt frukost, borstade tänder, bytte om och cyklade iväg. Var igång hela tiden, åkte lite tidigare än vanligt men det var för att jag ville vara igång hela tiden. Det kändes faktiskt bra, jag brukar annars slöa lite innan jag åker till jobbet och det är då ångesten kommer om att nää jag vill inte! Nu slapp jag de känslorna. Väl framme på jobbet så krånglade datorn, fick ringa helpdesk för att få hjälp. Den strulade och på jobbet är jag beroende av datorn för mina resultat och analyser så det var ju sisådär, jag har inte fått mycket gjort idag om vi säger så här. Efter flera timmar fick vi äntligen igång datorn men då funkade inte ett annat program som jag behöver... Får ringa imorn för att kolla upp det... Ändå känns det bättre än igår då allt gick fel. Han som kom och fixade min dator var jättetrevlig och pratglad så vi satt och pratade mycket under tiden.

När jobbdagen var slut (gick väldans snabbt!) så cyklade jag hemåt, åt ett äpple innan träningen, hann inte med middag. Sen drog jag och Emelie (inneboende också) till träningen, MRL (mage rumpa lår) var vi på. Faaan vad jobbigt det var med styrkeövningarna! Höll på att dö på magövningarna! Nu sitter jag här och relaxar. Känns lite i benen nu faktiskt, undrar om jag får träningsvärk imorgon... Imorgon ska jag inte träna, har tränat tre dagar på raken nu så imorgon ska jag hinna med annat. Tvätta, handla lite och slappa!

11:e oktober

Så var det måndag igen då. Kallt är det ute också, bara två grader just nu... ÅÅh känns så jävla jobbigt att åka dit. Det här är ju en jättebra chans in på arbetslivet så jag ska ju vara jävligt tacksam egentligen men jag kan ju inte säga att jag stormtrivs där. Saknar ju mina vänner i Uppsala. Vi hade så skoj tillsammans, alla var på samma nivå och så. Nu känns det sisådär. Alla är äldre, har lång erfarenhet på AZ och kan alltså mycket mer än mig. De känns alla en aning snobbiga men men. Många är jättetrevliga också det är väl inte det men ändå känner jag mig som att jag inte alls passar in. Längtar så himla mycket till jul när allt det här är över då jag för en kort stund återvänder till Uppsala för redovisning och bereder mig inför praktiken. Vart i Sverige kommer jag hamna måntro?

10 oktober

Här sitter jag på en morgon och surfar runt. Har redan hunnit dammsuga och dammtorka mitt rum så gissa när jag var uppe? Gick faktiskt upp vid 7-tiden. La mig 22 igår så jag har ändå sovit 9 timmar i sträck. Kände mig härligt utvilad från igår. Jag var så trött och det kändes tjockt i huvudet. Hade en trevlig dag igår iaf. Träffade ju Anna-Karin och Sandra igår. Vi hade bestämt brunchdejt. Såg fram emot det sen sist jag var och åt brunch med A-K. Det var ju sååå jävla gott. Jag stod där och väntade på pendeltåget som skulle ta mig till göteborg. Sen när den skulle komma kom ett trafikmeddelande som sa att det hade varit tågstopp så tåget skulle vara försenat. Jaha tänkte jag, hoppas de fixar det fort då. Så väntade jag. Väntade i evigheter. Efter 45 minuter väntetid kom äntligen det jävla tåget. Var lite smått irriterad men var ändå glad att den äntligen kom. Under väntetiden försökte jag muntra upp mig själv med att solen sken fint och värmde iaf. När jag äntligen var framme i göteborg så träffade jag på tjejerna, kramade dem och vi var äntligen på väg till Egg and Milk. Brunchstället. Tar ca en halvtimme att gå dit från station, så jag var ju lite hungrig. Hade ätit en mango på morgonen för att inte vara alltför hungrig. Vi gick snabbt, var ju superhungriga efter förseningen. Jag drack god rooiboste, åt våffla, yoghurt med blåbär och kanel-russin-bagel. Muums! Sen så begav vi oss till stan för att gå av all mat. Fan den brunchen sitter i resten av dagen! Vi gick runt på stan och jag köpte rosa-bandet etuin från guldfynd som jag hade kollat på innan :).



Usch vad folk det är i göteborg. Får tränga sig fram hela tiden... Vi var alla slöa redan efter någon timme och letade ställe att sätta oss ner och slöa på. Det var inte lätt men till slut hittade vi en bänk som vi slog oss ner på. Härligt var det. Uj vad trötta vi var! Sen bestämde vi oss för att bege oss hemåt. Hade redan då börjat känna mig seg i huvudet. Tog mig hemåt och handlade lite frukt och bröd på Coop innan. Visste att jag inte skulle orka ut igen om jag gick hem först och jag behövde frukt. Väl hemma  tvättade jag kläder också. Orkade egentligen ingenting men var tvungen, skulle inte ha några rena kläder eller träningskläder kvar annars. Sen åt jag mackor, yoghurt och drack en kopp te till middag innan jag slöade framför serier resten av kvällen.

Idag känner jag mig mycket piggare och ser framemot afro power dance som börjar om två timmar :)

6 oktober

Redan onsdag, har just duschat efter träningen. Var på bodystep, var lite tråkigt pass tycker jag men jag fick ut något av det iaf. Svettades som en jag vet inte vad. Det var lite styrka i slutet och jag svettades på underlaget, det bara droppade. Stackars de som har den efter mig och stackars mig som använder den som andra tidigare svettats på... Aja man bryr sig nog inte så mycket om det egentligen... Har fortfarande en smula huvudvärk men det känns bra nu, har haft liten lätt huvudvärk hela dagen. Får se till att föna håret ordentligt sen innan jag lägger mig.

På jobbet har det gått sisådär, jag har inte fått de molekyler jag vill ha :(. Får se hur det går imorgon, kanske ser bättre ut när jag upparbetat min storskalereaktion innan jag kör NMR igen. Oj nu fattade ni nog inte vad jag menade men det är svårt att förklara. Läs kemi i fyra år på universitetsnivå så kommer ni nog igen :P.
Urk känner mig helt slut, var hungrig efter träningen också, så det blev yoghurt med bananskivor i. Mumsigt :)

Imorgon kommer det regna :(, på med regnstället. Hoppas det är medvind iaf. Det har varit medvind till jobbet men på hemvägen är det motvind. Idag var nog den värsta motvinden usch!!

Hej med er!

5 oktober

Idag gick jag upp när alarmet gick, 6.45. Brukar alltid gå upp lite tidigare annars men inte denna gång. Gick upp fixa frukost, kokade pasta som jag skulle ha till lunch sen. Jag har börjat med sån här stenugnsbakat bröd till frukost. De är faktiskt goda, köpte en till idag som jag har lagt i frysen eftersom jag har kvar av den jag köpt. Det är saftigt, är inte överförtjust i eftersmaken (kummin) men jag diggar den ändå på grund av saftigheten :P.

Vaknade med huvudvärk som satt i sig resten av dagen, tror det kan ha berott på att jag varit busig och sovit med vått hår ett par gånger. Var jobbigt att vara på jobbet idag, särskilt på eftermiddagen då jag bara längtade hem. Tyvärr hade jag ju satt igång reaktioner som jag var tvungen att se efter... Tog en paus på eftermiddagen, gick ner till ett fikaställe och drack varm chokladmjölk och läste tidningar. Det kändes bra :). Sen så var det sista rycket och till sist var det äntligen dags att åka hem. Motvind till min ära. Tungt och väldigt synd om mig var det med den dunkande känslan i huvudet.

Fick höra av Anna att hennes katt Ask äntligen hade kommit hem iaf, det var ju en bra händelse :). Han hade varit borta sen den 18:e september så det var ett bra tag. Har ju också ett speciellt band med Ask eftersom vi ändå bodde ihop ett tag. Så det var glädjande nyheter!

Efter jobbet så gick jag och handlade lite. Sen så åkte jag hem och fixade käk och matlådor.

Det är ju oktober, alltså den rosa månaden. Vill köpa ett rosa band och stödja det hela. Tycker välgörenhet är bra man mår bra när man vet att man skänkt lite pengar till något bra! Tänkte köpa det på Coop när jag var där men de har inte rosa-bandet som är designat i år. Får bli på lördag när jag är i Gbg med tjejerna.

Nu är det nog dags att hoppa i sängen och sussa.

Godnatt på er!

4 oktober

Tiden bara rinner iväg, särskilt helgerna, särskilt helgerna med Robin. Nu är det måndag igen och ännu en jobbvecka väntar mig. Det går dock bra med labbandet nu, jag vet vad som väntar mig därborta.

Nu har jag kollat alla millenium-fillmerna. Det ska bli spännande att se den amerikanska versionen nu. De var faktiskt bra filmer. Brukar ju aldrig kolla på svenska filmer men det har varit sånt prat om det att jag var tvungen att se what the fuzz is all about. Helt klart sevärd men en film som man måste vara koncentrerad på dock. Inget för den som vill slötitta på något.

Till helgen ska jag träffa Sandra och Ann-Karin och göra Göteborg :). Det ska bli skoj!
RSS 2.0