Söndag

Jaha då var denna dag över då... Fan jag vill ha sommarlov nu, måste plugga till en jävla futtig 2 poängstenta eller 3 hp som man ska säga nuförtiden. Tycker inte om så kallade högskolepoäng, mycket mer logiskt med 2 poäng, 1 poäng för en vecka, nu är en vecka 1,5 högskolepoäng. Har inte börjat plugga än iallafall. Vet inte vad man ska plugga på. På allas PM-arbeten kanske, eller kanske ska ta mig igenom alla tråkiga föreläsningar som känns totalt onödiga. Hela jävla kursen känns onödig. Well, det är inte massor med jobbiga labbar och labbrapporter som måste göras iallafall, får väl tacka för det. Snart lov, snart.

Lördag

Idag blir det födelsedagsfirande med tårtor och inflyttningsfest mot kvällen :)

Helg och fint väder!

Aah soft, ledig idag från skolan, eller vi skulle kommentera andra gruppens arbete men det har jag redan gjort så idag är jag ledig :D. Min läpp är fortfarande sprucken i mitten, ouch, känner lite blodsmak också. Jag bakade chokladbollar idag, gör mig av med margarinet innan jag drar tillbaka till Katrineholm, blev av med all havregryn också så det är ju bra :). Har mumsat i mig fem styckna redan och mår lite dåligt haha. Kanske behöver träna idag och bli av med dom där extra kalorierna :P. Ska iväg och handla lite tårtgrejs till Erika snart, klockan tio skulle Lina komma hit och vi skulle iväg tillsammans, får se om det dröjer ända till halv elva innan hon kommer ;P.

Fint väder är det, till lördag och söndag kommer det bli ännu varmare :D. Kan nog till och med ha klänning.
Snart kan jag låten Endless love flytande, hackar lite fortfarande på några ställen men tycker att jag klarat av de svåraste delarna nu, nu gäller det bara att träna på tills jag kan de senare delarna flytande också. Duktig är jag som spelar piano så det inte samlar damm.

Full mundering mot regnet

Ja imorse regnade det och inte lite så jag tog på mig min röda regnjacka och svarta regnbyxor. Tog på mig min mösskeps och drog luvan över också. Haha! Skyddad mot regnet! Sen utsattes jag för tråkiga föreläsningar.

Det var det

Ska iväg på step sen hoppas det inte börjar regna.



Längtar till helgens fina väder. Dom lovar sol och värme då :)

Aj

Har sprucken läpp, det gör ont.

Hittar inte mitt USB-minne :(

Har letat i lådor och under byrån men hittar inte mitt 2 GB USB-minne :(


Jag vill ha ett sött USB-minne :P nåt i stil med denna



Sött va :P

Hahaha googlade runt på coola USB-minnen och fann dessa



Och mycket mer. Haha coolt, varför ha en enkel när man kan ha en flashig :P. Ja just ja... priset...



En låt som fastnar

Ja, jag tycker mer och mer om låten som vann! Alexander Rybaks fairytale. Den är ju asbra, tycker om fiolandet och hur han uttalar sweethearts, det hoppar till på hearts hahaha. Lyssna själv!



Fick en påminnelse om att jag ska betala min hemförsäkring. När fan fick jag ens fakturan för den??? Oh well, orkar inte bry mig, en avgift på 50 kronor orkar jag inte riktigt bry mig om, det kostar ju att ringa upp dom och klaga också faktiskt.

Har varit duktig och varit och tränat aerobics. Har inte tränat sen jag åkte tillbaka till Katrineholm. Fick ju träningsvärk, fast det var från lasergame vi körde. Det var skitkul :D

Nu blir det ingen flytt, diskuterade med Anna imorse. Det kändes lite jobbigt, nu vet hon att jag känner att jag inte trivs men men inte mycket att göra åt, får hoppas att det fungerar bättre nu.

Jag ska hämta dina gamla kursmateriel

Oj värmen håller i sig, det var jättevarmt att cykla till skolan imorse.

Fick ett sms från en som går terminen under mig, vi gick i samma termin förut men hon klarade inte A5-gränsen så hon var tvungen att göra om den terminen. Iallafall så här stod det;

Hej anna, hur har det gått med studier? Har du klarat alla kurser i A6? Jag tänker låna alla dina materialer i A6 innan skolan slutar. Jag ska flytta hit till Uppsala om en vecka, så jag kan hämta de sakerna hemma hos dig om du vill. När ska du åka hem? Om du har alla arbeten på datorn kan du skicka dem till mig då? Tack så jätte mycket vännen. Ha det bra o vi hörs.

Vad hände med, får jag låna. Nää hon SKA låna. She's using me. Well jag skickade mina gamla labbrapporter till henne iaf för att jag är så godhjärtad. Men hon är så girig att hon vill ha mina gamla arbeten och tentor som jag gjort också. Dom tänker hon komma och hämta hos mig.

Solig måndagmorgon :)

Det är fint väder ute just nu :). Vaknade av strålande solsken vid 05.00 dock och kunde inte somna om, men jag är pigg så det gör inte så mycket.

Jag ska sluta grubbla och bli så rätt upprörd över saker, försöka iallafall.

Lägenheten...

Nu har jag sett den och jag vet inte riktigt om jag vill flytta längre... Garderoben gick inte riktigt att stänga, det såg unket ut och tvättstugan låg långt bort...

Fan nu känns det bara jävligt jobbigt, alla vet att jag vill flytta, jag har ju klart och tydligt framfört det men nu ångrar jag mig lite, hur tar man tillbaka allt?

Söndag

Om två timmar blir det en titt på lägenheten :)

Har bara slöat idag, eller ja jag har tvättat kläder och städat så inte helt slött. Men resten av dagen har jag spenderat med lite Plant vs Zombies och bara kollat avsnitt av heroes och greys anatomy. Sorgsen avslutning av greys anatomy var det iaf.

Lasergame!

Så nu har vi firat Anna med lasergame. Fyfan det var skitkul, jag kom nästsist båda gångerna men iaf det var skitkul :D. Hahaha, höll på att snubbla och slå mig en gång. Fan vad svettigt det var också, blev helt blöt i ansiktet av allt svett, eftersvettades också, nu har jag tagit en skön dusch så jag är fräsch igen.

Har även pratat med Anna nu, jag kommer hjälpa henne med julihyran också. Hon ska också flytta till en sån där med pentry som jag :). Kommer bli fattig den månaden men å andra sidan har jag ju inte så många utgifter under juni månad :P.

Lördag

Imorn ska jag på lägenhetsvisning :D. Ska bli jävligt kul, ska nog hjälpa Anna att betala hälften av juli månad också då det är tre månaders uppsägningstid, augusti får hon nog klara sig själv på, båda måste väl förlora lite på det... Ska sluta ha så dåligt samvete inte bra för själen :P.

Nu har jag iaf varvat Plant vs Zombies i min dator här i Uppsala också så jag kan börja samla och ta hand om mina plantor på zen garden igen :P.

Idag blir det nog en rolig dag, lasergame och allt :)

I Uppsala!

Nu är jag i Uppsala. Tenta imorn hoppas det går bra!

Sista dagen i Katrineholm

Jaha, jag har skummat föreläsningspapper idag. Imorgon är det dags för nästsista tentan för terminen. Hoppas allt sitter så jag klarar tentan...

På söndag ska jag gå och kolla på lägenheten nu, hon kunde tydligen inte ikväll men det går bra ändå. Tycker fortfarande det är lite synd att jag inte kan få den på första våningen :(. Jaja, ska inte klaga, eget boende är ju så positivt ändå :D. Längtar verkligen, längtar framförallt tills allt slit emellan är över, men den här gången kommer det inte bli nån tenta som det behöver pluggas till iallafall så det blir mindre stress :). Kommer stanna i Uppsala cirka en vecka till när sommarlovet börjar, då hinner jag plocka grejer och packa klart för flytt. Hoppas det inte är någon sunkig lägenhet bara. Hoppas tapeterna är fina :P.

Fan vad jag knarkat Plant vs Zombies. Har varvat spelet men nu håller jag på att odla plantor på min zen garden :P

Så här ser det ut just nu :D


Noo

Nej, tyvärr, tror inte jag kommer få lägenheten på första våningen, den är redan borta ur intressekorgen och det är inte jag som fått chans till den :( whiiiine

Oh damn it...

Såg att det fanns ett rum med pentry på första våningen, den jag kan få nu är en på andra våningen. Har lagt intresseanmälan för den på första våningen nu också. Fan det här blev jobbigt, måste ju svara senast måndag på lägenheten som är på andra våningen och jag vet ju inte om det är nån före mig på kö på den här som är på första våningen, isåfall kommer den personen få den före. Jag vill ju verkligen flytta, kommer ju inte våga chansa. Men det är ju bara onsdag idag som Robin så duktigt sa till mig (trodde det var onsdag igår). Dom hinner nog kontakta mig för den här också innan helgen hoppas jag ifall jag står först på kö och då kan jag fortfarande gå och checka läget hur lägenheten ser ut på den här jag har paxat på nu för att se om det verkar vara okej. Det är ju ändå samma sorts rum. Hoppas hoppas på den på första våningen. Inflyttningen kommer inte bli lika jobbig då. Alltid bekvämare också när man ska ut och in. Nää jag är inte lat men prova själv att bära matkassar upp för tre trappor! Iförsig finns ju hiss i dom där husen nu men iallafall, tänker mest på inflyttningen och framtida utflyttningen. Jag har faktiskt massor med tunga grejer. Heavy stuff is tha shit.

Det är bara onsdag, ge mig lägenheten!

BH:ar

En BH som spelar ljuv musik när man får en förlovningsring och kan stoppa i hålet som finns inbyggd på BH:n. Vafan är det för onödig sak? Hahhaa lite roligt var det. Läs mer här



Hittade även en artikel om en mansbehå hahaha oj vad japaner är fyndiga :P. Läs här
För er pojkar med bröst, oroa er inte, det finns en lösning!




Åh va kul!

Eget boende igen och denna gång med en pentry! Är lite excited nu :D.


Förresten så varvade jag Plant vs Zombies igår hahaha den är lite smått beroendeframkallande. Fan har fortfarande lite huvudvärk sen igår. Sover så dåligt, känner ju hur huden är torrare än vanligt också. Inte bra, hoppas jag sover bättre när jag kommer tillbaka till Uppsala till sängen jag är mer van vid. Min svägerska kommer snart också och tydligen kommer hon sova hos mina föräldrar till augusti så hon inte blir så ensam då min brorsa jobbar på dagarna. Kommer alltså bli trångt här i sommar.



Plant vs Zombies - There's a zombie on you lawn by Laura Shigihara


1, 2, 3!
There's a zombie on you lawn,
there's a zombie on your lawn.
There's a zombie on your lawn,
we don't like zombies on the lawn.

I know your type, tall, dark and dead
You want to bite all the petals of off my head
and then eat the brains of the one who planted me here.
I'm just a sunflower but see
me power an entire infantry
You like the taste of brains
we don't like zombies

I use to play football (play football)
Road cones protect my head (protect his head)
I have a screen-door shield (screen-door shield)
WE ARE THE UNDEAD!

There's a zombie on you lawn,
there's a zombie on your lawn.
There's a zombie on your lawn,
we don't like zombies on the lawn.

Maybe it's time to reevalute
I know you have a lot of food on your plate
Brains are quite rich in cholesterol
You're dead so it doesn't matter,
Instead we'll use this solar power
to make a lawn defense at any hour

I like your tricycle (tricycle)
There's butter on my head (on his head)
I'm gonna eat your brains (??)
WE ARE THE UNDEAD!


There's a zombie on you lawn,
there's a zombie on your lawn.
There's a zombie on your lawn,
we don't like zombies on the lawn.




 

Zombie vid lunchtid

Eurovision

Jag tycker inte om schlager eller sånt, så Eurovision kollade jag inte på, men det är sånt snack om den här Rybak från Norge som vann och de flesta verkar tycka att det var helt rätt låt som vann. Jag vill då lyssna och höra vad det var för en som vann och youtubea upp det



Ja, det var ju en trevlig låt faktiskt, tycker om hans fiolande. Ja det är väl en bra låt I guess :). Kan ju inte direkt säga att det var rätt låt som vann, vet inte vilka de andra bidragen är förutom Sveriges operaMalena.

Nu har jag pratat

Nu har jag pratat med Anna om flytten, hon tog det bra som tur :). Så jävla svårt att framföra jag vill ju inte uppröra känslor precis.

Har lämnat in tjänsterapport också, kom ihåg att jag glömde fylla en rad, hoppas det ordnar sig ändå. Så omodernt att behöva fylla i såna rapporter manuellt och gå dit och lämna den dessutom... Kanske bra ändå så man får röra sitt fläsk i dagens samhälle haha.

Skitväder är det dessutom, småduggigt har det varit hela dagen, var just iväg med mamma och handlade lite.


Hoppas den lilla lägenheten på 19kvm med pentry är fin och att jag kommer tycka om den, för nu har jag ändå framfört att jag vill flytta och jag skulle bli något besviken om det inte är en lägenhet jag vill ha... Fan jobbigt kommer det bli med flytten... Får samla banankartonger igen och lasta alla mina kläder, hoppas det finns garderob där, för nu har jag allt mosat i min lilla byra och lite kläder som hänger på väggarna hos mig. Jävligt skönt skulle det bli med eget igen, dessutom ett eget litet kök (eller pentry snarare). En dusch blir det, fast jag badar ju inte skumbad så ofta så det får jag ta.

OMG

Okej, nu måste jag nog verkligen prata med Anna, har fått ett mail om att jag ska kontakta en person för visning av ett rum med pentry. Shiit, okej nu lugnar jag ner mig, får vänta tills mamma kommer hem från jobbet så jag kan diskutera med mamma.

Daft punk - Harder, Better, Faster, Stronger

Min kära Robin visade denna video, fyfan vad coolt, undrar hur länge personen tränat på det.





En annan rolig video med samma låt är ju denna.

Söndag

Jaha så var det söndag kväll då. Då har jag extrajobbat klart för denna gång då, måste iväg och hämta en tjänsterapport att fylla i imorgon.

Idag tog jag emot godis från en främmande gubbe. Jag åt och njöt av den :P

Jag har även fallit idag. Skulle visa min brorsa hur högt jag kunde sparka, kunde sparka högt men jag halkade och slog mig istället. Hahaha. Det var dagens. Där låg jag på golvet och skrattade åt mig själv, det var så jävla klockrent. Måste vara det där godiset gubben gav mig!

Idag

Ja idag jobbade jag som personlig assistent, vickade lite extra. När jag kom dit och skulle trycka in portkoden gick det inte. Fick ringa runt lite sen kom jag in.

Annars då? Hmm huvudvärk orsakad av taskigt sovande och plugg har jag haft hela dagen. Fuck. Sen så är jag ju inte så jätteglad annars heller.

WALL-E?

Fan vad jag bloggar nu då men ville ha med det här också. Surfar ju runt lite nu i brist på saker att göra och på metro.se såg jag bild på denna...



Tänkte åååh WALL-E är det ju eller näää
Haha men visst påminner det om WALL-E lite i alla fall? Det är det dock inte, det är NASAs rymdbil :P


I'm the real WALL-E you moron!

Åh förresten!

Idag så såg jag en hund som påminde lite om världens fulaste hund (den som dött nu). Han/hon hade dock inte dom läskiga ögonen eller det visa rufset på toppen men huden hade samma utseende...


Jobb imorn

Siv från personlig assistans ringde mig idag, visste direkt vad det var om, hon frågade om jag kunde jobba i helgen. Lite tvekan var det från min sida men till sist tänkte jag hm extra pengar i fickan skulle inte skada. Så jag tackade ja så nu tydligen ska jag jobba imorn och på söndag.

Funderar även på att flytta, har gjort intresseanmälningar till rum i flogsta höghus som har pentry. Skulle vara jävligt skönt med eget. Ja jag är väl lite av en loner men även av att det är så många hemma hos mig just nu också så det ska bli kö till toaletten hela tiden. Jag vill gå när jag vill ju. Har ju mina morgonrutiner då jag ska på toa och kissa och då brukar jag inte uppskatta att det är upptaget. Men vi får se hur det blir. Om jag ska stå ut i ett och ett halvt år till då jag ska flytta för praktikens skull eller om jag flyttar nu och njuter av att bo ensam. Diskuterade med min kära mamma om det, hur mycket det skulle kosta och om jag skulle tjäna eller förlora på det. Resultatet blir väl typ lika mycket. Vet ju inte hur mycket el jag förbrukar på egen hand. Men jag är nog ganska sparsam, brukar alltid släcka i rummet om jag inte ska vara där. Men det är ju väldigt jobbigt att flytta, det kommer jag ihåg från förra gången. Jävligt jobbigt var det, frågan nu är om det är värt det.

Vi får se, jag ska tänka noga efter det den här gången, så jag inte gör nåt förhastat som förra gången... Bodde ju faktiskt ganska bra då...

Big!

Min brorsa kom hem och sa att jag hade stora muskelarmar. Jaha bara tacka och ta emot då :P. Har nog större armar än honom hehehe

Hmm

Läste en artikel på aftonbladets hemsida om dolda sjukdomar, det här stannade jag upp på bland alla

"Stå/sitta med benen i kors eller dra upp dem under sig

Möjlig orsak: Lågt blodtryck.

Du kanske tror att det bara är en vana, men det kan vara hjärnans sätt att behålla tillräckligt mycket blod för att vi inte ska bli yra. Kroppen minskar blodflödet från överkroppen ner till benen och på så sätt får hjärnans tillräckligt mycket blod."


Ja, jag brukar dra upp benen när jag sitter ner så jag sitter på dom eller som när man sitter på golvet i kors. Vet även att jag har ett blodtryck på 110/70 (senaste gången jag checkade i alla fall). Normalt blodtryck ligger ju runt 120/80 så jag har ju lite mindre. Men jag har ju hört att det ska vara bra med lågt blodtryck så länge man mår bra.

Rolig artikel i alla fall, det stämmer ju ungefär. Läs hela artikeln här

Nåt roligt

Robin visade mig ett roligt elvis-strip häromdagen, måste bara visa den



Den är så rätt :P

För mer gå in på http://www.elvisthecomic.com

I Katrineholm

Igår åkte jag tåg hem, det var ett sent tåg, runt 23.30 anlände den så jag halvsov lite på tåget. När jag kom fram och var på väg hem så kände jag en hand på min arm, blev lite skrämd, vem är det som hugger tag på mig så här sent på en vardag tänkte jag på. Det var Robin. Smälter mitt hjärta, han gick med mig hemåt. Urgulligt var det :).

Ja hur är det då här i Katrineholm, hmm jorå är lite trött fortfarande, vaknade tidigt och kunde inte somna om, sen har jag suttit och pluggat ett tag. Känns faktiskt rätt okej inför tentan, kan ganska mycket fast det en vecka kvar till tentan. Skönt det så jag tänker ta det lite lugnare med plugget idag. Kan inte riktigt plugga så effektivt om jag är trött. Får lägga mig tidigare.

Följde med mamma till sjukhuset förut också, det gick väl bra, måste vänta lite innan man får reda på riktiga resultat.

Sista labben!

Jag kom på att jag har labbat för sista gången, ja förutsatt att jag inte väljer nån valbar kurs där laborerande ingår. Men jag har alltså labbat för sista gången idag. Min sista beredning blev en salva, en gulaktig en också. Tog hem labbrocken också, ska tvätta den. Måste vara fylld med kemikalier ;P.

Men vad tråkigt... Inget mer labbande... whiiine. Det var ju faktiskt kul till och med då ingen labbrapport ingick...


Happ nu är det bara inläsning som gäller, är inte avundsjuk på Anna som har egenvårdskursen också.

Onsdag!

Sista skoldagen innan inläsningsperioden då. Ska åka hem till Katrineholm också :). Bra då kan jag kolla till mamma lite. Fan vad jag längtar till sommarlovet.

Gintama

Har just kollat på första avsnittet av anime-serien Gintama. Handlar om tre personer som tar sig an vilket jobb som helst för att betala sin hyra om man sammanfattar det kort. Här kan du läsa mer om det. Jag kollade den streamad på crunchyroll. Fördel med streamad är ju att man kan kolla direkt utan att ladda ner avsnittet, nackdelen är ju att det kan bli väldigt segt att ladda upp den så den hackar hela tiden, särskilt mot kvällen brukar det ta längre tid för den att laddas upp. Men hursomhelst, det var en trevlig anime :). Tycker Sadaharu, en stor vit hund, såå gullig :D. Han tycker tydligen om att bitas och det på huvudet på människor så dom börjar blöda lite. Haha. Ska se om jag fortsätter med att kolla på den.


Hunger!

Åt väl frukost vid halv sju sen så labbade jag och blev klar vid kvart över tolv. Fyfan vad hungrig jag var, cyklade dessutom hem i spöregn och jag var ganska sommarklädd så nu är jag iförd en filt. Mmm varmt och mysigt. Har just ätit också, fyfan vad hungrig jag var.

Läste lite på aftonbladet och kom över en artikel där det står om ett par som hoppade i för att rädda sina hundar. Båda avled och kvar blev en tiomånaders gammal bebis som just blivit föräldralös. Jävligt tragiskt... Här är artikeln

Tisdag

Så var det tisdag och mitt labbande fortsätter! Boooring, eller nej, det är faktiskt ganska kul när man väl kommer igång :).

Min brorsa har rekommenderat Plant Vs Zombies till mig. Han frågade först om jag ville spela ett spel, eeh njaa. Är ju inte så överförtjust till att spela, var det när jag var yngre dock. Men jag har ju varit ledig ett par dagar nu så varför inte, kan ju inte plugga 24 timmar om dygnet heller. Så jag provade spelet och det var enkelt att lära sig och faktiskt rätt så kul :). Det går ut på att plantera växter som kan attackera zombies så de inte kommer i närheten av ens hus och äter upp hjärnan på en. Ja det kan rekommenderas, fick ju Robin att bli beroende haha.

Min brorsa har gjort en kort review på den. Haha han hade den här videon med också, fin låt ;)


Skoluniform

Har alltid tyckt att japanska skoluniformer är urgulliga. Hade velat att Sverige skulle införskaffa lagen om skoluniform om jag fick bära dom där söta uniformerna :P. Kom över en sida (cosmates.jp) där dom har massor av japanska skoluniformer. Så söötaa. Vill ju nästan skaffa mig en sådan, men när skulle jag ha den på mig? Hahaha tyckte iaf att dessa två var söta



Eller hur? Visst är dom ursöta? Inte tjejerna... skoluniformerna! Ja tjejerna på bilden är ju ursöta också :P

Måndag

Idag är jag ledig och hade massor med tid till plugg! :D <-- Sarkasm


Fyfan att jag orkar plugga i 6 timmar. Gjorde det igår och idag. Läsa läsa läsa. Hoppas det fastnar i hjärnan. Trött och seg blir man, mina ben känns lite stela, bra att jag ska iväg och träna aerobics sen så jag får röra lite på mig. Usch ser mulet ut hoppas det inte börjar regna.

Jag har faktiskt ätit och slösurfat lite emmellanåt så jag sitter ju inte och pluggar 6 timmar i sträck, det skulle jag absoulut inte orka. Har spelat lite piano också, håller på att försöka lära mig endlesss love från The Myth. Hoppas jag inte ger upp av dålig motivation, ska försöka låta bli. Har varit väldigt dålig på att spela piano nuförtiden, känner mig bara så omotiverad, men nu ska jag försöka spela på lite då och då så jag lär mig en ny låt, var ju så länge sen jag lärde mig spela en ny låt flytande. Come on Anna! You can do it! Haha

Här är låten för er som vill lyssna förresten...



Och här är filmen The Myth där den kommer ifrån.


Dårfinkar och dönickar

Igår var det minsann korridorsfest hos Linda, trodde inte jag skulle stanna så länge, därefter frågade jag om det var någon som skulle vara på väg hem, vågar ju inte direkt gå hem ensam i mörkret...

Idag fortsatte jag tentaplugga. Usch jobbigt att ta sig igenom alla 20 föreläsningar. Läste 8 idag och igår så nu är det fyra kvar till imorn...

Anna köpte tre filmer, en utav dem var Dårfinkar och dönickar. Kommer ihåg när jag gick i mellanstadiet och läste den boken. Tyckte den var urbra då så det skulle bli intressant att se den in motion :P. Hehehe jo lite skön var den, inte så mycket action precis, den var ändå från 7 år haha. Men det var kul

Nudlar!

Hehe nudlar är faktiskt gott, hur mycket älskar du nudlar?

Pluggdag

vaknade kvart i åtta idag, oj tänkte jag, brukar annars alltid vakna vid sex halv sju oavsett när jag lägger mig... Så jag gick upp, åt frukost, tvättade kläder, handlade lite då tvätten tvättades så jag skulle spara tid och efter allt det så började jag plugga. Tänkte prova på att anteckna ner flera gånger tills allt satt i huvet men det var skitjobbigt så jag skippade det och läste på istället. Får hoppas att upprepande läsning sätter sig i huvet till slut. Nu ska jag relaxa resten av kvällen. Yay for me!

Rolig sida

Hahaha, läste lite bloggar och länkades vidare till en rolig sida. Det är folk som skriver om grejer som "fuckat" upp deras liv. Här är ett litet smakprov

Today, I had drunk sex with a girl that I barely know. I didn't have a condom and was nervous about getting her pregnant, but she assured me that I could pull out. Right when I was about to pull out, she wrapped her legs around me and yelled : "BE MY BABY'S DADDY!" I couldn't get out in time. FML



Vill du läsa fler går du hit

Eget boende

Längtar tills jag får eget boende, iförsig är jag ensam i hela lägenheten nu. Men jag saknar det där med att kunna röra sig fritt hur som helst utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Hade ju lite så när jag bodde själv i mitt korridorrum, men då hade jag inget eget kök. Köket kunde vara lortigt också. Sög lite när jag skulle flytta hit, det var då alla renliga personer flyttade in. Fan... Gjorde jag rätt som flyttade hit då? Mja kommer ju nära gänget jag hänger i, det är ju positivt. Hehe säger som Karro; saknar Willys billiga varor. Nu är det ju ICA Maxi och Lidl som gäller. Lidl har ju aldrig alla varor jag vill ha och ICA Maxi kan vara lite smådyr, inte minst svårt att hitta allt i det jättestora varuhuset. ICA Väst här i närheten är ju dyr. Fan vad pengarna går åt till maten nuförtiden. Jag som trodde det skulle bli lite billigare. Så fel jag hade...

Ja i alla fall, eget boende där jag får ha sakerna som jag vill och bara behöver städa efter mig själv. Mmm (dreamy eyes). Det längtar jag efter :)

Plugg och labb

Började 13.15 idag så jag pluggade på förmiddan. Sen tog jag mig till skolan och hann med 6 beredningar på extemporelabbarna. Mycket duktig :D.

Exotiska frukter

Min msn-vän från malaysia och jag kom in på ämnet frukter, det började med att vi diskuterade vindruvor, vi kom fram till att båda inte kunde slute äta vindruvor även om vi blev övermätta på det. Sen diskuterade vi vidare om frukter som han ätit och som jag inte var så bekant med, den första han berättade om var mangostan (mangosteen på engelska). Va, vad är det, frågade jag då (Jag jfgi:ade det)? Enligt honom ska det smaka sötsurt och vara juicy :).

När jag jfgi:ade (just fucking googlade) det så dök denna bild upp:





Nästa frukt är longan och lichie (om det stavas så). Men dessa finns att sälja i Sverige


Goda är de!

Vi har även rambutan


Dessa har jag även sett säljas i Sverige


Sen så har vi den illaluktande (jag har luktat, det stinker verkligen) frukten durian


Jag har sett den säljas i några asiatiska matkedjor i Sverige.

Langsat



Water apple/ Jambu



Sist men inte minst så har vi tampoi



Frukter är gott och det där om att frukter skulle vara onyttigt är en myt!

Torsdag

Idag gjorde jag en kräm som jag fick stoppa in i en tub :D. Den fick jag ta med mig hem!


Goda nyheter också, igår fick jag reda på att min svägerska har fått uppehållstillstånd och kan komma till Sverige närsomhelst! Kul för min brorsa som fått vänta på henne sen i julas :D

Just nu sitter jag och pluggar lite i väntan på mitt labbgäng. Kan inte dom komma snart... Suck...

Ansiktstransplantation

Läste lite på aftonbladet och kom över ett klipp. Handlar om en kvinna som blivit skjuten av sin man och fått hela ansiktet förstört. I Ohio genomfördes en 22 timmar lång ansiktstransplantation på denna kvinna. Usch, tänk att få hela sitt ansikte förstört. Jag vill inte vara ytlig men ansiktet är ju ändå en stor del av en... Stackars kvinna och jag hoppas att hennes man har fått det han förtjänar...

Här är klippet

Onsdag

Förrigår tvingade jag Robin berätta en godnattsaga åt mig. Jag skrattar fortfarande åt faran. "Och där fanns en grop! Djuren gick runt den, förutom hackspetten som kunde flyga över det".
Hehe gick runt den :P

Nää låter nog inte så roligt i skrift men det roade mig :).

Det är soligt idag iaf. Men enligt SMHI så kommer det regna på eftermiddan. Yay...

Salvor och regn

Fan vad det ska vara sugit väder då! Tog mig till skolan och gjorde salvor idag. Blanda blanda blanda, det var allt det gick ut på. Blanda! Miaooo!

På väg hem så cyklade jag, hmm verkade inte regna så mycket, hoppar över att ta på mig regnjackan. Sakta men säkert började det regna mer och mer. Sen så kommer en bil och skvätter ner mig med vatten också. Allt jag kunde göra var att peka finger åt jäveln. Så farligt var det ändå inte, det var bara lite små skvätt, inte så att jag blev dyngblöt. Bitch tänkte jag iaf och pekade finger.

Dim sum :D

Tänkte gå igenom ett antal dim sum så ni får se hur smaskigt det är. Dessa är stammisar när jag är på restaurangerna i Kinas "char laos", finns att köpa i asiatiska butiker här i Sverige men dessa serveras färska och är mycket mumsigare.

Mina favoriter är då dessa:

Har gao

Räkdumpling
Innehåller hackade räkor med rismjöl, ångkokt.




Siu mai

Små ångkokta dumplings med fläskkött inuti en degbit.






Char sio bao

Denna kan även min mamma göra, mumma
Ångkokt med marinerad fläskkött inuti





Cheong fun

Kan mamsen göra också och fy fan vad det är gott!
Rismjöl som ångkokas sen så lägger man i fyllning som t.ex. nötkött, marinerad fläsk m.m sen så kan man dippa det i nån smaskis sås.





Jiaozi

Tihi, denna har jag hjälpt mamma göra många gånger, smaskens
Men denna fylls med kött och vitkål men vi brukar ha kinesisk gräslök och fläskkött i. Sedan steks de i matolja men kan även kokas sen blir det dipp till :)




Seong hoi sio long bao (Shanghai sio long bao)

Dessa dumplings är fyllda med kött eller delikatesser från havet.




Haam Sui Gaao

Friterade dumplings gjord av rismjöl och fylld av fläskkött samt hackade grönsaker. Rismjölet som knyter runt är lite sött medan innehållet är saltigt.





Fung zao

Okej bli inte äcklade nu, vet nog allt vad ni tänker :P. Men dessa är kycklingfötter och det är jävligt gott måste jag säga!
Djupt friterade, kokade, marinerade i en svart bönsås och sedan ångkokt. Döm inte förrän ni har provat!



Ngao juk kao

Öh, kinesiska versionen av köttbulle :P? Nej men det är nötkött som rullas till bollar och ångkokas. Serveras på en bönmassa.




Lou mai gai

Klibbig ris packas i ett lotus blad. Det innehåller äggula, torkad mussla, svamp, vattenkastanj och kött (kyckling eller fläsk). Dessa ångkokas med riset. (Lotusbladet äts inte :P)



Chouk

Ja, gröt är det. Ris som kokas med för mycket vatten för att få denna konsistens :). Den serveras med olika smaker.





Sou

En typ av bakelse där den vanligaste ingrediensen är char sio (det köttet som fanns i char sio bao)




Wu gok

Görs med krossad taro, stoppad med shiitake svampar (mörka svampar), räkor och fläsk och friteras sedan.




Yao yu sou

Den speciellt tillagade bläckfisken friteras och serveras med nån typ av sås.




Cheun gyun aka Vårrulle

Ja, de flesta vet nog vad vårrulle är men för er som fortfarande inte vet så är det en rulle bestående av olika sorters grönsaker som morot, kål och svamp.




Fu pei gyun

En rulle gjord av tofuskinn.

...

Det är en regnbåge ute, den är fin :)

Mulet

Bläää, det regnade imorse när jag skulle till skolan. Idag extemporelabbade jag och var sist ut haha. Lite kul där, höll på att städa undan där helt ensam med en labbhandledare. Var nog allmänt långsam av mig :P. Fy nu ska jag sätta mig ner och läsa igenom föreläsningspapper.

Ny vecka

Faaaan, vad helger ska gå snabbt. Dags för ny labbvecka, kommer nog inte bli lika jobbig som förra, slipper i alla fall lämna in labbrapporter för dessa labbar. Tentan närmar sig också... måste börja plugga.


Suck...

Det där med kärlek

Just nu känns det inte så där jättebra, han har just lämnat mig och vi kommer inte ses på ett tag. Jag har alltid varit rädd för att känna allt det här. Ärligt talat så har jag velat hålla avståndet från början just för att undvika alla dessa känslor. Men det går inte längre, min barriär minskar mer och mer. Han frågade mig om han var värd allt detta. Klart du gör... skulle det ta slut nu skulle jag ju bli ännu mer ledsen och det skulle bara göra ont. Nu är det ändå "bara" en otrolig saknad jag känner. Att ha nån där som håller om en och får en att känna sig hur älskad som helst. Det jobbigaste är ändå alla runt omkring en, som alltid har sin kära nära sig. Känner avund för dessa...
Kommer snart åka till Katrineholm för inläsningstid. Kul, då kommer jag närmre Robin, men ändå långt ifrån. När jag är i Katrineholm så kommer mina föräldrar ändå ogilla att jag är med honom för länge. Sova över det får jag självklart inte och jag får inte göra som jag vill. Jag gör oftast som dom vill för att jag har ett psyke som alltid vill vara "the good girl". Ska alltid plugga jättemycket, träna mycket osv. Ibland stannar jag upp och funderar, varför gör jag det? Kommer jag ett steg längre än andra då? Oftast gör jag ju inte det...
Känner att jag kan börja gråta närsomhelst. Jag som trodde att jag var stabil. Har ju gråtit hur mycket som helst nu.
Kommer ihåg i början av förhållandet, var bara några dagar kvar innan jag skulle tillbaka till Uppsala och plugga igen... Det har ju alltid varit ett distansförhållande. Men jag klarade mig mycket bättre i början. Kan bero på att känslorna inte var lika djupa och jag fortfarande kände mig hur självständig som helst. Jag behövde inte honom.
När vi blev tillsammans så ville jag alltid hålla det här avståndet. Jag ville ha min barriär. Jag var rädd för att få mitt hjärta krossat om jag släppte in honom. Jag var rädd. Egentligen så ska jag väl inte vara rädd, har ju aldrig blivit utsatt för det tidigare. Men jag är väl försiktig av mig...
Min mamma berättade att en bekant till henne ville försöka para ihop mig med nån. Nej sa jag... Så du har bestämt dig för Robin nu eller, frågade mamma, mmm sa jag då.

Men vad vet jag, jag kan styra mina egna känslor men jag kan ju inte styra hans. Kanske får ändrade känslor senare, det vet man aldrig. Det är det som är så jobbigt och läskigt. Visst vi kan vara hur förälskade som helst nu, men hur vi känner senare vet ju ingen av oss... Dumt att tänka på det nu. Ska ju bara njuta av nuet... Kan ändå inte sluta tänka på framtiden, hur det kommer se ut, om jag kommer leva där ensam eller ha en familj, om jag är lycklig eller ej osv.

Om jag fick välja min framtid, inte så där 20 år in i framtiden utan efter min femåriga jävla utbildning så vill jag vara hos Robin, jag vill se honom varje dag, vakna upp där vid hans sida och han kommer föralltid vara sådär gullig mot mig, alltid försöka göra mig glad igen när jag tjurar upp vid ett hörn och alltid få mig att känna mig älskad. Och självklart så vill jag ha ett bra jobb och socialt umgänge också :P


Här är jag butter på Robin och han försöker trösta mig

Långt inlägg det här blev. Väldigt personligt också, så du som tagit dig igenom detta... grattis du har just läst mina innersta känslor.

Pappa fyller

Min pappa fyller idag också. Hade ärligt talat helt glömt bort det. Mamma ringde förut och påminde så jag har grattat iaf. Får nog ta och skaffa mig en present innan jag åker tillbaka till Katrineholm...

Sammanfattning

Valborg var trevlig, champagnefrukost hos mig och min roomie. Trevligt var det, smakade min Asti Cinzano och det var helt okej, inte jättegott men okej. Gott bröd hade Lina bakat och så kom Matilda och Janos som inte direkt var väntat så några fick använda djupa tallrikar. Efter frukosten gick vi ner mot stan och picknickade på Ekonomikumparken. Missade mösspåtagningen för att vi gick runt och letade efter toalett. Mot kvällen blev det grillning och kubb.

Valborg var mycket trevlig. Första gången jag firade i Uppsala faktiskt.

Haft en underbar helg också!
RSS 2.0